mclakiewicz - komentarze
Moderator: infernal
- mclakiewicz
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Marcin, bardzo chętnie, możemy się wybrać.
Whitemamba - na chwilę obecną nie planuję żadnego czasu. Chcę zacząć ponizej progu, ale delikatnie, zobaczyć jaki będzie podbieg powrotny i wtedy ocenię co można będzie ugrać.
Whitemamba - na chwilę obecną nie planuję żadnego czasu. Chcę zacząć ponizej progu, ale delikatnie, zobaczyć jaki będzie podbieg powrotny i wtedy ocenię co można będzie ugrać.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:09
Poniżej progu, to jakie tętno u Ciebie?
- mclakiewicz
- Zaprawiony W Bojach
Nie mam pojęcia Tempo około 4:51-4:53/km.
Powoli dojrzewam do zakupu monitora tętna bo mogło by to być bardzo ciekawe doświadczenie. W zeszłym tygodniu na kozetce u lekarza wyszło mi 50/min, po całym dniu pracy i paru kawach. Poza tym chciałbym wykluczyć anomalie w trakcie wysiłku, bo nie wiem czy nie ma takich, tzn nie czuję aby były, raczej siedząc mam te hercklekoty (przyspieszenie i zatrzymanie na dłuższą chwilę).
Powoli dojrzewam do zakupu monitora tętna bo mogło by to być bardzo ciekawe doświadczenie. W zeszłym tygodniu na kozetce u lekarza wyszło mi 50/min, po całym dniu pracy i paru kawach. Poza tym chciałbym wykluczyć anomalie w trakcie wysiłku, bo nie wiem czy nie ma takich, tzn nie czuję aby były, raczej siedząc mam te hercklekoty (przyspieszenie i zatrzymanie na dłuższą chwilę).
-
- Zaprawiony W Bojach
Ja też miałem takie zatrzymywanie, przyspieszanie bicia serca(jakby tak ciężej pracowało), zrobiłem diagnostykę serca:ekg spoczynkowe, ekg wysiłkowe, holter ciśnieniowy, holter ekg, jakies badania krwi(potas) itd i oczywiście nic nie wyszło. Podobno jestem zdrowy jak koń i Pani kardiolog patrzyła na mnie trochę, jakbym udawał
A wracając do tętna, to kurcze jednak warto mieć ten pulsometr. Dziś na podbiegach skipami przykładowo okazało się, że tętno skoczyło do 198, a myślałem, że max mam 187.
A wracając do tętna, to kurcze jednak warto mieć ten pulsometr. Dziś na podbiegach skipami przykładowo okazało się, że tętno skoczyło do 198, a myślałem, że max mam 187.
- Provitamina
- Zaprawiony W Bojach
Jednak z zawodów nici. Szkoda. Jednak pamiętaj - zdrowie najważniejsze! Dobrze, że posłuchałeś swojego rozsądku i pani doktor
Też zrobiłam wolny tydzień od biegania, ale u mnie to raczej nie jest roztrenowanie, bo plany na weekend mam wyśrubowane...
Też zrobiłam wolny tydzień od biegania, ale u mnie to raczej nie jest roztrenowanie, bo plany na weekend mam wyśrubowane...
Life is short... running makes it seem longer.
Mój blog
Popiszmy, czyli komentarze do bloga
=========
-----
Moje endo
Mój blog
=========
-----
Moje endo
- pawkaz
- Wyga
- Życiówka na 10k: 00:49:13
- Kontakt:
Z dużym zainteresowaniem będę obserwował Twoje przygotowania do sezonu 2014. Mamy podobne wyniku i założenia startowe na przyszły rok (dystanse i czasy), co utwierdza mnie w przekonaniu, że całkiem nie przestrzeliłem z ambicjami. Co prawda mam prawie 10 lat więcej od Ciebie... Trzymam kciuki.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Provitamina
- Zaprawiony W Bojach
Marku imponujesz mi. Czytając Twojego bloga czuję się jak biegaczka bez pomysłu na swoje bieganie (poniekąd w sumie tak jest... ). Życzę Ci abyś wytrwał w swoich postanowieniach i osiągnął to co sobie założyłeś. Będę trzymać kciuki i gorąco kibicować!
Life is short... running makes it seem longer.
Mój blog
=========
-----
Moje endo
Mój blog
=========
-----
Moje endo
- Jaca_CH
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:57
- Życiówka w maratonie: 3:28:03
Hej
Pomiędzy "Bytomskim" a Silesia Marathon masz tylko 2 tygodnie. Co tam pan Daniels na ten temat mówi
Potraktujesz go (mam na myśli Bytomski Półmaraton) jakoś treningowo czy jednak zupełnie poważnie (no bo jak tu nie pobiec na maxa w rodzinnym mieście ).
Swoją drogą przydałaby się jakaś druga impreza biegowa w naszym mieście np. wiosną na rozpoczęcie sezonu
Pomiędzy "Bytomskim" a Silesia Marathon masz tylko 2 tygodnie. Co tam pan Daniels na ten temat mówi
Potraktujesz go (mam na myśli Bytomski Półmaraton) jakoś treningowo czy jednak zupełnie poważnie (no bo jak tu nie pobiec na maxa w rodzinnym mieście ).
Swoją drogą przydałaby się jakaś druga impreza biegowa w naszym mieście np. wiosną na rozpoczęcie sezonu
- leandros
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:56
Marek treningowo 1:40 poleci w Bytomiu!
"Silesius non Polonus" - Anzelm Eforyn
Blog treningowy.
Komentarze.
5km - 23:02(nieof.)
10km - 47:56
21,097km - 01:46:49
Blog treningowy.
Komentarze.
5km - 23:02(nieof.)
10km - 47:56
21,097km - 01:46:49
- mclakiewicz
- Zaprawiony W Bojach
Dzięki i zapraszam do podglądania. Zresztą ja do Ciebie też zajrzę.pawkaz pisze:Z dużym zainteresowaniem będę obserwował Twoje przygotowania do sezonu 2014. Mamy podobne wyniku i założenia startowe na przyszły rok (dystanse i czasy), co utwierdza mnie w przekonaniu, że całkiem nie przestrzeliłem z ambicjami. Co prawda mam prawie 10 lat więcej od Ciebie... Trzymam kciuki.
Pozdrawiam
@ Provitaminka:
Aga, to znajdź swój cel!
Co będzie po Krakowie to się jeszcze zobaczy, czy dalej Daniels czy coś innego. Bytomską połówkę raczej treningowo potraktuję, jako ostatniego longa. A druga impreza napewno by się przydała, może nie maraton, ale np dycha ze startem i metą na Rynku, np takie koło po Szombierkach i Łagiewnikach. Ale kierowcy by wtedy pewnie dostali jasnej choleryJaca_CH pisze:Hej
- sosik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:37:49
- Życiówka w maratonie: 2:58:50
Marku trzymam kciuki za cele na 2014. Mam nadzieję, że najpierw ja Cię 'ugoszczę' na CM, a potem Ty się zrewanżujesz na Silesii .
Powodzenia i niech moc będzie z nami ( i zdrowie też )
Powodzenia i niech moc będzie z nami ( i zdrowie też )
Zwierzęcy instynkt, oczy jak krew, Wilk, co ujawnia w nocy swój zew,
Gdy księżyc na niebie, unosi mnie dźwięk, W biegu przed siebie wolny jak tlen!
Blog -> Komentarze -> Garmin
maraton - 2:58:50, półmaraton - 1:24:16, 10 km - 37:49, 5 km - 18:43
Gdy księżyc na niebie, unosi mnie dźwięk, W biegu przed siebie wolny jak tlen!
Blog -> Komentarze -> Garmin
maraton - 2:58:50, półmaraton - 1:24:16, 10 km - 37:49, 5 km - 18:43
- mclakiewicz
- Zaprawiony W Bojach
Dzięki, za Twoje plany Paweł też trzymam kciuki, a jesienią zapraszam na maratońską rewizytę
- hotmas
- Zaprawiony W Bojach
Ładne plany. Masz we mnie kibica
-
- Zaprawiony W Bojach
BS to BS moim zdaniem nie ma co na siłę zwalniać, to ma być bieg komfortowy.
- Wapel
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 53:45
ja też myślę, że nie ma się tym co przejmować. Mi też bardzo rzadko wychodzi tempo z tabelek Danielsa takie jakie powinno być... Wtedy sięgam do podanej przez niego ogólnej definicji Biegu Spokojnego: jeżeli spokojnie, be wysiłku potrafisz podczas biegania oddychać systemem 3 na 3 (tzn wdech i wydech robisz w 3 kroki) to znaczy, że mieści się taki bieg w ramach biegu spokojnegomalag201 pisze:BS to BS moim zdaniem nie ma co na siłę zwalniać, to ma być bieg komfortowy.