concordia- komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

No czyli to są buty o których pisałem :spoczko:
Jakże się różnimy :hej:
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

270 gram jak na buty terenowe to dużo?
Awatar użytkownika
concordia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1h 3min

Nieprzeczytany post

Moje ważą 222g i wydają sie leciutkie :usmiech:
Ja właśnie też muszę kupić, żeby zawodów w tych trailówkach nie lecieć :usmiech:
Masz już coś na oku?
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nie mam, jakoś niespecjalnie przywiązuję do tego wagę :) ; mają pasować i być wygodne po prostu :)
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

rubin pisze:270 gram jak na buty terenowe to dużo?
Zależy dla jakiego rozmiaru buta te 270g :)
Jeśli nosisz np. 44 to wtedy jest to bardzo dobry wynik.
Jeśli natomiast jest to rozmiar 38 to dla mnie jest już bardzo ciężki but :)
Oczywiście z opinią autora powyższego stwierdzenia nie trzeba się zgadzać. Ba, nawet wskazanym jest się nie zgadzać! ;)
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
concordia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

rubin pisze:nie mam, jakoś niespecjalnie przywiązuję do tego wagę :) ; mają pasować i być wygodne po prostu :)
tak tak, tylko u mnie znaleźć takie, które będą pasowały i będą wygodne to wcale nie prosta droga :usmiech:
Do tej pory biegałam w dwóch parach, obie mnie obcierały mocno w fazie początkowej- ok 1 tydzień. Teraz po dłuzszym biegu, minimum godzinnym, wracam z obtarciami i pęcherzami na stopach; może nie przeszkadza mi to wielce, bo nie bolą i mogę ubrać buty jak założe plaster, ale zaraz lato, trzeba bedzie ubrać sandałki a tu rana na ranie :bum:

Piechu a oprócz tych kalenji w czymś jeszcze biegałes? Możesz polecić coś od siebie na asfalt? :usmiech:
Budżet do 300zł, ale lepiej by było bliżej 200 :bum:
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Oczywiście, że mogę :)
Kalenji Ekiden 50 za całe 59,90. But lekki, szybki i baaaardzo wygodny :)
Ostatnio Maciej Pędziwiatr zachęcony m.in. moją pochlebną recenzją zanabył takowe i wydaje się, że jest z nich bardzo zadowolony :)

Moja Nieżona też w takowych biega i chwali :)
Ale abstrahując od wszystkiego głupotą jest kierować się opiniami innych, recenzjami i testami. But musi pasować Tobie i to Ty musisz się w nim dobrze czuć :) Nie należy się ograniczać do butów poleconych przez kogoś tylko poprzymierzać wszystko co się da. To co dla jednego jest "oh ach" dla Ciebie może być nie do zaakceptowania :) Ja ostatnio zachęcony samymi pozytywnymi recenzjami butów Puma Faas 500 pojechałem do sklepu obejrzeć, przymierzyć i w ostateczności je kupić. I co? I kupa,. Po obmacaniu własnoręcznym i założeniu na nogę okazało się, że buty są ciężkie, masywne i mają tak grubaśną cholewkę, że koniec! Mi kompletnie nie przypasowały.
Awatar użytkownika
concordia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ale wiesz, z tymi Ekidenami to niegłupi pomysł... Mój portfel teraz świeci pustkami, więc jakbym kupiła je, to miałabym już na Przytok. A w przypływie gotówki kupiłabym coś innego.
Tylko w ZG pewnie nie będę miała gdzie ich przymierzyć... Ale za tydzień będę w Poznaniu, a później w Bydgoszczy, może gdzieś je dorwę :usmiech: Bo w ciemno zamówić ich nie chcę, na allegro blisko 9 dyszek kosztują.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W decathlonie w Swadzimu lub na Franowie jest ich zatrzęsienie więc z przymiarką i ewentualnym zakupem nie będzie problemu.
A jeśli Ci przypasują to gwarantuje Ci, że nie będą dla Ciebie tylko przejściowymi butami :)
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Piechu pisze:
rubin pisze:270 gram jak na buty terenowe to dużo?
Zależy dla jakiego rozmiaru buta te 270g :)
Jeśli nosisz np. 44 to wtedy jest to bardzo dobry wynik.
Jeśli natomiast jest to rozmiar 38 to dla mnie jest już bardzo ciężki but :)
Oczywiście z opinią autora powyższego stwierdzenia nie trzeba się zgadzać. Ba, nawet wskazanym jest się nie zgadzać! ;)
nie noszę 44 :) :)
no proszę, ciekawe jak to będzie ja kupię naprawdę leki but :oczko:
Awatar użytkownika
concordia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

rubin pisze:nie noszę 44 :) :)
no proszę, ciekawe jak to będzie ja kupię naprawdę leki but :oczko:
45? :bum:
Jak się przesiądziesz na lżejsze, to wtedy już nikt Cię nie dogoni na BC :spoko:
Piechu pisze:W decathlonie w Swadzimu lub na Franowie jest ich zatrzęsienie więc z przymiarką i ewentualnym zakupem nie będzie problemu.
A jeśli Ci przypasują to gwarantuje Ci, że nie będą dla Ciebie tylko przejściowymi butami :)
i są za tą zabójczą cenę 59,90? :usmiech:
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

concordia pisze:i są za tą zabójczą cenę 59,90?
si :)
rubin pisze:ie noszę 44
no proszę, ciekawe jak to będzie ja kupię naprawdę leki but
kurcze, to jest moje subiektywne odczucie lekkości/ciężkości :)
Awatar użytkownika
concordia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No ja coś czuję, że na 99% ekideny będą moje, w sumie to grzechem by było ich nie wypróbować za tą cenę :usmiech:
Z tego co widzę, są ciut cięższe od enduro, ale to chyba nie powinna być mocno odczuwalna różnica :usmiech:

Ja właśnie swoją silną wolę ćwiczę, jak zwykle chciałam się za Jillian wziąć późno, okazało się że siostra mi skasowała film z pendrive'a, a z kompa usunęłam, więc cierpliwie zasysam. Za 20 min zacznę ćwiczyć, za godzinę skończę, a tu jeszcze coś zjeść trzeba :bleble:

Nogi mnie bolą, są takie ociężałe od niedzieli. To chyba zmęczenie materiału, w sumie w styczniu się opindalałam, niecale 90kmów w cały miesiąc ukręciłam, a teraz po 35 tygodniowo; mam nadzieję, że nogi się szybko przyzwyczają do wzmożonego wysiłku bo to średnio komfortowe uczucie.
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Primo - przy okazji bytności w Poznaniu zapraszamy na niedzielny ZBN :)
Secundo - już któryś raz czytam o tej całej Jillian... co to do diaska?!
Tertio - a propos paputków właśnie złożyłem zamówienie na nowe buciory ;)
Awatar użytkownika
concordia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak treningowo to do Was w maju zawitam, będę teraz w Pozku przejazdem, najprawdopodobniej w przyszły piątek, albo sobotę, bo jadę na szkolenie do Bydgoszczy. I jedyne polączenie jest z przesiądką w Poznaniu i czekanie 1,5h :ojoj: No ale jak się nie ma co sie lubi... Nie chcą mi dać dranie na paliwo :bum:

Ćwiczenia z Jillian to taka ogólnorozwojówka, ja robię program 30-dniowy, na każde 10 dni 1 level.

Level 1
Level 2
Level 3

Lubię z nią ćwiczyć, te ćwiczenia robią dobrze moim nogom, podczas treningów biegowych mi się za nie odwdzięczają- nie mam wcale problemu z bólem nóg podczas biegu. :usmiech:

Jakie butki w końcu kupiłeś? :usmiech:
ODPOWIEDZ