Jakże się różnimy
concordia- komentarze
Moderator: infernal
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka w maratonie: brak
No czyli to są buty o których pisałem
Jakże się różnimy
Jakże się różnimy
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- concordia
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 1h 3min
Moje ważą 222g i wydają sie leciutkie
Ja właśnie też muszę kupić, żeby zawodów w tych trailówkach nie lecieć
Masz już coś na oku?
Ja właśnie też muszę kupić, żeby zawodów w tych trailówkach nie lecieć
Masz już coś na oku?
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach

Zależy dla jakiego rozmiaru buta te 270grubin pisze:270 gram jak na buty terenowe to dużo?
Jeśli nosisz np. 44 to wtedy jest to bardzo dobry wynik.
Jeśli natomiast jest to rozmiar 38 to dla mnie jest już bardzo ciężki but
Oczywiście z opinią autora powyższego stwierdzenia nie trzeba się zgadzać. Ba, nawet wskazanym jest się nie zgadzać!
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
- concordia
- Zaprawiony W Bojach

tak tak, tylko u mnie znaleźć takie, które będą pasowały i będą wygodne to wcale nie prosta drogarubin pisze:nie mam, jakoś niespecjalnie przywiązuję do tego wagę; mają pasować i być wygodne po prostu
Do tej pory biegałam w dwóch parach, obie mnie obcierały mocno w fazie początkowej- ok 1 tydzień. Teraz po dłuzszym biegu, minimum godzinnym, wracam z obtarciami i pęcherzami na stopach; może nie przeszkadza mi to wielce, bo nie bolą i mogę ubrać buty jak założe plaster, ale zaraz lato, trzeba bedzie ubrać sandałki a tu rana na ranie
Piechu a oprócz tych kalenji w czymś jeszcze biegałes? Możesz polecić coś od siebie na asfalt?
Budżet do 300zł, ale lepiej by było bliżej 200
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach

Oczywiście, że mogę 
Kalenji Ekiden 50 za całe 59,90. But lekki, szybki i baaaardzo wygodny
Ostatnio Maciej Pędziwiatr zachęcony m.in. moją pochlebną recenzją zanabył takowe i wydaje się, że jest z nich bardzo zadowolony
Moja Nieżona też w takowych biega i chwali
Ale abstrahując od wszystkiego głupotą jest kierować się opiniami innych, recenzjami i testami. But musi pasować Tobie i to Ty musisz się w nim dobrze czuć
Nie należy się ograniczać do butów poleconych przez kogoś tylko poprzymierzać wszystko co się da. To co dla jednego jest "oh ach" dla Ciebie może być nie do zaakceptowania
Ja ostatnio zachęcony samymi pozytywnymi recenzjami butów Puma Faas 500 pojechałem do sklepu obejrzeć, przymierzyć i w ostateczności je kupić. I co? I kupa,. Po obmacaniu własnoręcznym i założeniu na nogę okazało się, że buty są ciężkie, masywne i mają tak grubaśną cholewkę, że koniec! Mi kompletnie nie przypasowały.
Kalenji Ekiden 50 za całe 59,90. But lekki, szybki i baaaardzo wygodny
Ostatnio Maciej Pędziwiatr zachęcony m.in. moją pochlebną recenzją zanabył takowe i wydaje się, że jest z nich bardzo zadowolony
Moja Nieżona też w takowych biega i chwali
Ale abstrahując od wszystkiego głupotą jest kierować się opiniami innych, recenzjami i testami. But musi pasować Tobie i to Ty musisz się w nim dobrze czuć
- concordia
- Zaprawiony W Bojach

Ale wiesz, z tymi Ekidenami to niegłupi pomysł... Mój portfel teraz świeci pustkami, więc jakbym kupiła je, to miałabym już na Przytok. A w przypływie gotówki kupiłabym coś innego.
Tylko w ZG pewnie nie będę miała gdzie ich przymierzyć... Ale za tydzień będę w Poznaniu, a później w Bydgoszczy, może gdzieś je dorwę
Bo w ciemno zamówić ich nie chcę, na allegro blisko 9 dyszek kosztują.
Tylko w ZG pewnie nie będę miała gdzie ich przymierzyć... Ale za tydzień będę w Poznaniu, a później w Bydgoszczy, może gdzieś je dorwę
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach

W decathlonie w Swadzimu lub na Franowie jest ich zatrzęsienie więc z przymiarką i ewentualnym zakupem nie będzie problemu.
A jeśli Ci przypasują to gwarantuje Ci, że nie będą dla Ciebie tylko przejściowymi butami
A jeśli Ci przypasują to gwarantuje Ci, że nie będą dla Ciebie tylko przejściowymi butami
- rubin
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: brak
nie noszę 44Piechu pisze:Zależy dla jakiego rozmiaru buta te 270grubin pisze:270 gram jak na buty terenowe to dużo?![]()
Jeśli nosisz np. 44 to wtedy jest to bardzo dobry wynik.
Jeśli natomiast jest to rozmiar 38 to dla mnie jest już bardzo ciężki but
Oczywiście z opinią autora powyższego stwierdzenia nie trzeba się zgadzać. Ba, nawet wskazanym jest się nie zgadzać!
no proszę, ciekawe jak to będzie ja kupię naprawdę leki but
- concordia
- Zaprawiony W Bojach

45?rubin pisze:nie noszę 44![]()
![]()
Jak się przesiądziesz na lżejsze, to wtedy już nikt Cię nie dogoni na BC
i są za tą zabójczą cenę 59,90?Piechu pisze:W decathlonie w Swadzimu lub na Franowie jest ich zatrzęsienie więc z przymiarką i ewentualnym zakupem nie będzie problemu.
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach

siconcordia pisze:i są za tą zabójczą cenę 59,90?
kurcze, to jest moje subiektywne odczucie lekkości/ciężkościrubin pisze:ie noszę 44
- concordia
- Zaprawiony W Bojach

No ja coś czuję, że na 99% ekideny będą moje, w sumie to grzechem by było ich nie wypróbować za tą cenę
Z tego co widzę, są ciut cięższe od enduro, ale to chyba nie powinna być mocno odczuwalna różnica
Ja właśnie swoją silną wolę ćwiczę, jak zwykle chciałam się za Jillian wziąć późno, okazało się że siostra mi skasowała film z pendrive'a, a z kompa usunęłam, więc cierpliwie zasysam. Za 20 min zacznę ćwiczyć, za godzinę skończę, a tu jeszcze coś zjeść trzeba
Nogi mnie bolą, są takie ociężałe od niedzieli. To chyba zmęczenie materiału, w sumie w styczniu się opindalałam, niecale 90kmów w cały miesiąc ukręciłam, a teraz po 35 tygodniowo; mam nadzieję, że nogi się szybko przyzwyczają do wzmożonego wysiłku bo to średnio komfortowe uczucie.
Z tego co widzę, są ciut cięższe od enduro, ale to chyba nie powinna być mocno odczuwalna różnica
Ja właśnie swoją silną wolę ćwiczę, jak zwykle chciałam się za Jillian wziąć późno, okazało się że siostra mi skasowała film z pendrive'a, a z kompa usunęłam, więc cierpliwie zasysam. Za 20 min zacznę ćwiczyć, za godzinę skończę, a tu jeszcze coś zjeść trzeba
Nogi mnie bolą, są takie ociężałe od niedzieli. To chyba zmęczenie materiału, w sumie w styczniu się opindalałam, niecale 90kmów w cały miesiąc ukręciłam, a teraz po 35 tygodniowo; mam nadzieję, że nogi się szybko przyzwyczają do wzmożonego wysiłku bo to średnio komfortowe uczucie.
- Piechu
- Zaprawiony W Bojach

Primo - przy okazji bytności w Poznaniu zapraszamy na niedzielny ZBN 
Secundo - już któryś raz czytam o tej całej Jillian... co to do diaska?!
Tertio - a propos paputków właśnie złożyłem zamówienie na nowe buciory
Secundo - już któryś raz czytam o tej całej Jillian... co to do diaska?!
Tertio - a propos paputków właśnie złożyłem zamówienie na nowe buciory
- concordia
- Zaprawiony W Bojach

Tak treningowo to do Was w maju zawitam, będę teraz w Pozku przejazdem, najprawdopodobniej w przyszły piątek, albo sobotę, bo jadę na szkolenie do Bydgoszczy. I jedyne polączenie jest z przesiądką w Poznaniu i czekanie 1,5h
No ale jak się nie ma co sie lubi... Nie chcą mi dać dranie na paliwo
Ćwiczenia z Jillian to taka ogólnorozwojówka, ja robię program 30-dniowy, na każde 10 dni 1 level.
Level 1
Level 2
Level 3
Lubię z nią ćwiczyć, te ćwiczenia robią dobrze moim nogom, podczas treningów biegowych mi się za nie odwdzięczają- nie mam wcale problemu z bólem nóg podczas biegu.
Jakie butki w końcu kupiłeś?
Ćwiczenia z Jillian to taka ogólnorozwojówka, ja robię program 30-dniowy, na każde 10 dni 1 level.
Level 1
Level 2
Level 3
Lubię z nią ćwiczyć, te ćwiczenia robią dobrze moim nogom, podczas treningów biegowych mi się za nie odwdzięczają- nie mam wcale problemu z bólem nóg podczas biegu.
Jakie butki w końcu kupiłeś?