Alexia - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
aktyna
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 50 min
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

hej Alexia :hej: Warszawa pozdrawia Kraków :hej:
Im trudniej tym lepiej

mój blog
komentarze do bloga
PKO
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

makar pisze:Bardzo się cieszę, że zdecydowałaś się na start w Poznaniu! Razem to raczej nie pobiegniemy, ale z wielką przyjemnością Cię poznam :spoko:
dołączam się, dobry wybór z tym Poznaniem :-) nie zapomnij o spotkaniu naszej grupy :-)
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
Awatar użytkownika
Alexia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Poznań zapłacony. Numer nadany. Zaczęło się szukanie noclegu.

Już się cieszę, że się z Wami spotkam.
makar pisze:Razem to raczej nie pobiegniemy
Nie byłabym tego taka pewna. Po wakacyjnym małym kilometrażu nie jestem w życiowej formie. Raczej wątpię bym dała radę tak pobiec jak w Krakowie. Raczej myślę o pobiegnięciu na 4:30, więc to chyba podobny cel do Twojego :). Trzeba jeszcze namówić pitera82 na zającowanie i będzie fajnie :hejhej: .

jacdzi pisze:Mimo "wstretnego chorobska" 52' - SUPER.
aktyna pisze:52 min na 10 km i jeszcze w słabszej formie? Kobieto nie wpędzaj mnie w kompleksy.
Obiektywnie rzecz biorąc - macie rację. Szybko było. I jestem zadowolona :).
aktyna pisze:Alexia możesz już sie cieszyć na spotkanie ze mną i z Szymonem-Szymem w kwietniu :hej:
Super będzie Was poznać i razem pobiec :). Na kwiecień szykuję super formę więc się bójcie ;).
"Ja biegnę beztrosko, bieg biorę za żart
Lecz ci co żartują zostają gdzieś w tyle."

Blog treningowy

Obrazek
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Alexia pisze:Raczej myślę o pobiegnięciu na 4:30, więc to chyba podobny cel do Twojego :). Trzeba jeszcze namówić pitera82 na zającowanie i będzie fajnie :hejhej: .

dokładnie zgadamy się na spotkaniu grupy, możemy stworzyć naszą grupową grupę na 4:30 z bieganie.pl :-)
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
GG 730243
Awatar użytkownika
aktyna
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 50 min

Nieprzeczytany post

no pięknie, ja myślę, że niedługo wyłowisz z tych czekających rodziców-przyszłych biegaczy :hej: dzieci na karate a rodzice biegają :hej:
Im trudniej tym lepiej

mój blog
komentarze do bloga
Awatar użytkownika
Fladra
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Alexia,
Chyba za twoim przykładem zacznę biegac w czasie zajęć baletowych Jagody, a nich inny rodzice mają rozrywkę patrząć na mnie w leginsach i czapce a do tego czerwona twarz po buegu;)
Zawsze to dodatkowe 2 X 60 minut w tygodniu.
U mnie podobnie, od erzesnia czasu na bieganie brak.....:(
Biegam bo Lubię Kraków

10 km - 47 min
21 km - 1h46
42,1 km- 3h43
Awatar użytkownika
Alexia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Cieszę się Basiu, że Cię tu widzę :). A bieganie podczas zajęć Jagody szczerze polecam. Wrażenia bezcenne. Ten tępy wzrok wbity w brudną ścianę (bo nawet książki nikt nie miał, a i akwarium stoi w innej części szkoły) i nagle to zdumienie. W pewnym momencie, jak sobie tę sytuację wyobraziłam z boku, to prawie się bezgłośnie popłakałam ze śmiechu. To musiało naprawdę być komiczne.
aktyna pisze:no pięknie, ja myślę, że niedługo wyłowisz z tych czekających rodziców-przyszłych biegaczy :hej: dzieci na karate a rodzice biegają :hej:
Fajne by to było :).
Jak Asia chodziła na biegi na orientację, to tak bywało. Dzieciaki trenowały swoje, a część rodziców - swoje.

Blog treningowy

Obrazek
Awatar użytkownika
makar
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 4:38:26

Nieprzeczytany post

Wiem o czym piszecie, dziewczyny. Mam podobnie, gdy wracam z biegania w czasie zajęć Jasia ( gitara i angielski). Wrażenia bezcenne, chociaż, niestety, liczba zdumionych moim widokiem ciągle się zmniejsza :hahaha: Mało kto jeszcze nie wie, że mam fioła na punkcie biegania. W takiej dziurze, jak Nowogard trudno się długo ukrywać :hejhej:
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a robisz jakieś ćwiczenia na wzmocnienie mięśni kręgosłupa??
GG 730243
jacdzi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzieci jak kula u nogi? NIE! Dzieci w dluzszej perspektywie czasu to sama radosc. Mam dwoch lobuzow i bez nich nie wyobrazam sobie zycia.
Awatar użytkownika
Alexia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jacdzi pisze:Dzieci jak kula u nogi? NIE! Dzieci w dluzszej perspektywie czasu to sama radosc. Mam dwoch lobuzow i bez nich nie wyobrazam sobie zycia.
I ja też je uwielbiam i nie wyobrażam sobie życia bez nich. Jak wyjadą na jakiś obóz, to przez dwa dni jest fajnie, a potem pustka, aż doskwiera. Strasznie też lubię, jak jadą z nami na zawody. One też to lubią. Dlategoteż dobrze byłoby, gdyby organizatorzy różnych imprez czasem pomyśleli o takich, jak my rodzinach.

W Niepołomicach na przykład, najpierw były biegi dla dzieci. Potem można było je zostawić na placu zabaw pod opieką wykwalifikowanej przedszkolanki i samemu wziąć udział w zawodach. Plac zabaw był niedaleko mety i dzieci przez płot kibicowały. Potem już razem można było pójść na posiłek i inny plac zabaw i w ogóle wspólnie spędzić dzień. I to był cudowny dzień. I tacy organizatorzy są naprawdę wielcy i uważam, że mnie szanują jako biegacza-truchtacza. I byłoby miło, gdyby inni brali z nich przykład.

Bo w innym przypadku, gdy wybieramy się na zawody, to dzieci idą na cały dzień do babci. I z jednej strony jest fajnie, bo możemy sobie razem pobiegać, ale z drugiej strony jest mi smutno, że mija cały dzień, a ja moje dzieci widzę tylko rankiem i wieczorem. Więc w zasadzie wcale.
piter82 pisze:a robisz jakieś ćwiczenia na wzmocnienie mięśni kręgosłupa??
Coś tam robię, ale dużo mniej niż na wiosnę. Czas do tego wrócić.

Tym razem po prostu przeforsowałam kręgosłup. Oprócz tego, że wczoraj nosiłam i wypożyczałam mnóstwo książek, to w poniedziałek też nieźle mu się przysłużyłam. Zmieniano nam jakiś czas temu półki w bibliotece. Panowie najpierw książki ze starych regałów położyli na podłodze, potem wynieśli te stare i wstawili nowe, a potem z powrotem postawili książki na półkach. Niestety, nie pomyśleli, że rozkład książek na półkach miał jakiś sens i postawili wszystko, jak im się podobało. I to nieważne, że do góry nogami, czy grzbietami do ściany, ale przede wszystkim w zupełnie innych miejscach. Mamy 20 tys. książek. I wielki chaos. W poniedziałek usiłowałyśmy coś z tym zrobić i też cały dzień nosiłam książki i układałam je we właściwych miejscach.

Dwa dni pod rząd z takim obciążeniem. Tego nie wytrzymałby nawet najlepiej wyćwiczony kręgosłup ;). Dziś strajkuję i nie dźwigam.

Blog treningowy

Obrazek
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

XVI BIEG MEMORIAŁOWy IM. BOGDANA WŁOSIKA

w sobote.. wybierasz sie??

http://www.solidarnosc.krhhts.pl/regbieg.pdf
Awatar użytkownika
Alexia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Raul7 pisze:XVI BIEG MEMORIAŁOWy IM. BOGDANA WŁOSIKA
w sobote.. wybierasz sie??
Będę już w Poznaniu :).

Byłam na tym biegu dwa lata temu i nie bardzo polecam. Startowało mnóstwo młodzieży, która przepychała się na starcie a podczas biegu wyprzedzała, by za chwilę stanąć tuż przed nosem. Jedni krzyczeli i nie dawali się wyprzedzić, inni palili papierosy, jeszcze inni usiłowali skracać trasę, a nawet podjeżdżać tramwajem. Oczywiście to na poziomie mojej nikłej prędkości, bo Ci najlepsi to pewnie biegali :). Do mety kolejka. Brak pomiaru czasu. Z plusów, to ładna koszulka i uśmiechnięci organizatorzy, no i fajna trasa (z górki). Teraz, jak już więcej wiem o różnych biegach i ich organizacji, to uważam, że może być lepiej. Jest to raczej impreza dla młodzieży chcącej poprawić ocenę z wf niż dla ludzi lubiących bieganie. Ale może jest teraz inaczej?

Blog treningowy

Obrazek
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

Chyba sie nie przekonam :) ale jeśli stanie sie cud i pobiegnę to napisze czy coś sie zmieniło
Awatar użytkownika
Alexia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Aż tak bardzo nie chciałam Cię zniechęcić. Mam dziś tylko zły dzień. Wszystko mnie denerwuje, nie biegałam, nakrzyczałam na rodzinę i na dodatek kot nasikał mi na moją ulubioną koszulkę biegową.

Minęły dwa lata. Może jest lepiej :).

Wątpię bym tu jeszcze coś napisała przed poniedziałkiem, więc trzymajcie kciuki. Będzie to bardzo potrzebne. Boję się jak diabli tego maratonu. Chyba bardziej niż na wiosnę. Wtedy byłam nieźle przygotowana, a teraz to nie bardzo.

Blog treningowy

Obrazek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ