ZACZYNAM ....z niczym;)
Moderator: beata
- franklina
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: planowana na 2015 r!
-
Ma_tika
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka w maratonie: brak
hahaha, kolejny argument za tym, żeby nie ćwiczyćQba Krause pisze:a Chodakowska przede wszystkim ma fatalna metodologię i technikę ćwiczeń.
nie tłumaczy, nie koryguje, nie zwraca uwagi. sama pokazuje ćwiczenie makabrycznie niepoprawnie.
to prowadzi do kontuzji i tyle.
dwa - ćwiczenia, ilośc powtórzeń, stopień trudności są bardzo źle dobrane, bardzo trudno całe serie wykonać poprawnie technicznie (zakładając, że ktoś tej techniki sam się nauczy, oczywiście wcześniej).
ale w kwestii korygowania - jak mialoby to dzialac gdy pani gada do nas z komputera? chyba tylko trener osobisty patrzy uważnie na to, co robisz i koryguje?
anyway, nie dość że wszystkie tego typu cwiczenia wydaja mi sie nuuuudne, to jeszcze jak to cwiczyc w domu? czy do tego nie jest potrzebna jakaś wieksza przestrzeń? na te wszystkie wymachy, podskoki , pady trzeba mieć chyba miejsce
-
Qba Krause
- Zaprawiony W Bojach

Matika, to bardzo proste: porządny trener wie jakie trudności techniczne sprawia dane ćwiczenia, jakie niebezpieczeństwa błędów z sobą niesie, przestrzega przed tym ćwiczących, przypomina o najważniejszych elementach poprawnej techniki, sam prezentuje ćwiczenia nienaganne technicznie. popatrz sobie chociażby na trening jillian michaels, jak juz obracamy się w kręgu fitnessowych celebrytek.
-
Ma_tika
- Zaprawiony W Bojach

-
Qba Krause
- Zaprawiony W Bojach

są ćwiczenia bezpieczne, takie gdzie technika nie ma decydującego znaczenia. zobacz jaki fajny jest program hip hop abs shauna t
dużo tańczenia, odpowiednia intensywność a jednocześnie bardzo bezpiecznie.
- franklina
- Zaprawiony W Bojach

kazdy cwiczy z kim chce i jak chce
nie ma co sie mądrować-grunt zeby sie dobrze czuć w tym co sie robi
ja nie wiem czy kiedys nie dostanę pierdolca i nie wezme sie za effke
nie zarzekam sie,ale na dzien dzisiejszy mnie to nie porwało .Za to na fitnesie pot zalewa mi oczy a potem w tyłku czuje cegły wiec wiem ze potrafie sie zaangazowac
tak samo z bieganiem:jeden leci wg planu ,z pomiarami,z mapkami i sprzetem a drugi TYLKO zakada buty i wio -przed siebie,dla fun'u
Spoko looz.nie spinajmy sie tak
ja nie wiem czy kiedys nie dostanę pierdolca i nie wezme sie za effke
tak samo z bieganiem:jeden leci wg planu ,z pomiarami,z mapkami i sprzetem a drugi TYLKO zakada buty i wio -przed siebie,dla fun'u
Spoko looz.nie spinajmy sie tak
-
Qba Krause
- Zaprawiony W Bojach

po pierwsze nie lubię pseudoużytkowników, rejestrujących się na forum albo żeby coś opluć albo reklamować.
Franklina- to nie jest mądrowanie ani spinka- po prostu krytyka czegoś co jest złe.
Franklina- to nie jest mądrowanie ani spinka- po prostu krytyka czegoś co jest złe.
- franklina
- Zaprawiony W Bojach

Qba ale "Dobre dzieło wytrzyma fałszywą krytykę, złemu nie da się sprawiedliwa rozszerzyć" a prawda jest taka ze mało kto krytykuje Effke bo to co ona proponuje daje PRAWDZIWE efekty.
Ostatnio we Wproście czytalam ze nawet biegacze -amatorzy ze 15 lat beda stali w kolejce do ortopedy a kazdy z nich bedzie miał jeszcze problemy z kręgosłupem
to znaczy ze co? powinnismy przestac biegac?
Mysle ze U M I A R,umiar wszystko załatwia!
Mi Effka nie podeszła ale nikomu nie bede odradzac
Pozdrófka
Ostatnio we Wproście czytalam ze nawet biegacze -amatorzy ze 15 lat beda stali w kolejce do ortopedy a kazdy z nich bedzie miał jeszcze problemy z kręgosłupem
Mysle ze U M I A R,umiar wszystko załatwia!
Mi Effka nie podeszła ale nikomu nie bede odradzac
Pozdrófka
-
Qba Krause
- Zaprawiony W Bojach

ja mam odmienne doświadczenie z krytyką Chodakowskiej.
jak już pisałem, prawie każde ćwiczenia przynoszą efekty w postaci utraty kg i cm, to nie podlega kwestii. szczególnie jeśli te ćwiczenia są intensywne.
wyjdź z domu i biegaj na golasa wkoło bloku przez dwie godziny dziennie. również schudniesz, gwarantuję.
chodzi o bezpieczeństwo i merytorykę.
co do biegania - również dlatego duża część forumowiczów podnosi kwestie prawidłowej techniki biegu, kwestii zdrowotnych itd.
jeżeli coś jest złe to nie należy tego robić w ogóle, a nie tylko z umiarem, szczególnie jeśli na wyciągnięcie ręki są rzeczy po prostu dobre.
jak już pisałem, prawie każde ćwiczenia przynoszą efekty w postaci utraty kg i cm, to nie podlega kwestii. szczególnie jeśli te ćwiczenia są intensywne.
wyjdź z domu i biegaj na golasa wkoło bloku przez dwie godziny dziennie. również schudniesz, gwarantuję.
chodzi o bezpieczeństwo i merytorykę.
co do biegania - również dlatego duża część forumowiczów podnosi kwestie prawidłowej techniki biegu, kwestii zdrowotnych itd.
jeżeli coś jest złe to nie należy tego robić w ogóle, a nie tylko z umiarem, szczególnie jeśli na wyciągnięcie ręki są rzeczy po prostu dobre.
- kfadam
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 1.05
Qba nie obdzieraj z CUDOWNYCH WŁAŚCIWOŚCI tych czy innych programów ćwiczeń. Ja ostrzegałem setki napaleńców przed A6W i chyba nikogo nie przekonałem a co się nasłuchałem...
-
Stara Dama
- Zaprawiony W Bojach

A co jest złego w A6W?kfadam pisze:Qba nie obdzieraj z CUDOWNYCH WŁAŚCIWOŚCI tych czy innych programów ćwiczeń. Ja ostrzegałem setki napaleńców przed A6W i chyba nikogo nie przekonałem a co się nasłuchałem...
- cava
- Zaprawiony W Bojach

Ewki nie ćwiczę bo ogólnie nie podchodzi mi fikanie na dywanie, żadne i z nikim.Qba Krause pisze: Franklina- to nie jest mądrowanie ani spinka- po prostu krytyka czegoś co jest złe.
No jeszcze krótką sekwencję jogi dla biegaczy z FijiMcAlpin odrobię skoro rozciągać się trzeba.
Ale ta jazda na Ewkę, to IMO jest jakaś histeria związana ze strachem przed jej sukcesem. I chyba zawiść.
Taka nasza Polska typowa- ktoś zrobił sukces, to trzeba migiem udupić. :/
Zamiast być dumnym.
Obserwuję wiele blogów dziewczyn ćwiczących jej programy- efekty czasami są powalające.
Czytam babskie fora gdzie są gigantyczne wątki na temat ćwiczenia z nią.
I jakoś kurcze dziewczyny nie zgłaszają masowych kontuzji
W sumie to nie kojarzę żeby ktokolwiek pisał ze coś mu się stało.
No na zakwasy narzekają.
Za to wiele dziewczyn zaczęło z nią ćwiczyć, zwracać uwagę na lepszą dietę, przyjęło do wiadomości, że nie należy się głodzić tylko jeść racjonalnie i się ruszać, że nie chodzi o to żeby być wychudzoną, tylko o to żeby być zdrową, sprawną i silną a ładne kształty przyjdą w efekcie ćwiczeń i wkręciło się w sport na serio.
I poszło dalej, przez Jillian, Zuzkę, po stwierdzenie ze to za mało więc pozapisywały się na siłownię i dźwigają, albo biegają, jeżdżą na rowerach, pływają, ogólnie zmieniły swoje życie z kanapowego ożerania się wafelkami na bycie "fit"
Ewka zrobiła to czego nikomu wcześniej się nie udało- ruszyła polki z kanap do sportu.
I to jest dobre.
A że kontuzjogenne ponoć
A koleżanki machające Ewkę mają co najwyżej zakwasy.
-
Qba Krause
- Zaprawiony W Bojach

bardzo ciężko mi dyskutować w tak nieracjonalny sposób więc będzie to mój ostatni post w temacie.
jeżeli ja przedstawiam argumenty, konkretne rzeczy a w odpowiedzi mam określenia typu jazda czy zawiść, natomiast odpowiedzi na argumenty nie ma, to pozostaje mi albo wdać się w pyskówkę albo zamilknąć. pyskówek nie lubię.
dziewczyny osiągają mega efekty nie dzięki programowi Chodakowskiej czy kogokolwiek innego tylko dzięki swojej silnej woli i swoim wysiłkom, godzinom spędzonym na ćwiczeniach.
krytyka nie dotyczy osoby tylko programu, jego merytoryczności i kwestii bezpieczeństwa. oczywiście, Chodakowskiej udało się trafić do b. wielu kobiet - nie podejmuję się wyrokować czy to efekt zdolności motywacyjnych czy mody i kreowania produktu.
w moim odczuciu nie zmienia to obiektywnych kwestii dotyczących zasad treningu a do tego tylko się odnoszę.
jest dla mnie zrozumiałym, że na forach wypowiadają się dziewczyny, którym się udało; jakoś nie wyobrażam sobie, by te, którym nie wyszło opowiadały to całemu światu.
co do argumentów: "a biegam i mnie boli, koleżanka chodakuje i żyje", litości: "ja biegam i mnie nie boli a żoną do Chodakowskiej rozbolało kolano."
jeżeli ja przedstawiam argumenty, konkretne rzeczy a w odpowiedzi mam określenia typu jazda czy zawiść, natomiast odpowiedzi na argumenty nie ma, to pozostaje mi albo wdać się w pyskówkę albo zamilknąć. pyskówek nie lubię.
dziewczyny osiągają mega efekty nie dzięki programowi Chodakowskiej czy kogokolwiek innego tylko dzięki swojej silnej woli i swoim wysiłkom, godzinom spędzonym na ćwiczeniach.
krytyka nie dotyczy osoby tylko programu, jego merytoryczności i kwestii bezpieczeństwa. oczywiście, Chodakowskiej udało się trafić do b. wielu kobiet - nie podejmuję się wyrokować czy to efekt zdolności motywacyjnych czy mody i kreowania produktu.
w moim odczuciu nie zmienia to obiektywnych kwestii dotyczących zasad treningu a do tego tylko się odnoszę.
jest dla mnie zrozumiałym, że na forach wypowiadają się dziewczyny, którym się udało; jakoś nie wyobrażam sobie, by te, którym nie wyszło opowiadały to całemu światu.
co do argumentów: "a biegam i mnie boli, koleżanka chodakuje i żyje", litości: "ja biegam i mnie nie boli a żoną do Chodakowskiej rozbolało kolano."