ZACZYNAM ....z niczym;)

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

Awatar użytkownika
franklina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: planowana na 2015 r!

Nieprzeczytany post

osobiscie zadnych skarg na Effke nie słyszałam :ojoj: aj nie cwicze z nią bo akurat dla mnie za nudnawo-wole motywująca moc grupy :hej: ale gdybym sie powaznie zawizęla -to czemu nie?
Obrazek
PKO
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:a Chodakowska przede wszystkim ma fatalna metodologię i technikę ćwiczeń.
nie tłumaczy, nie koryguje, nie zwraca uwagi. sama pokazuje ćwiczenie makabrycznie niepoprawnie.
to prowadzi do kontuzji i tyle.
dwa - ćwiczenia, ilośc powtórzeń, stopień trudności są bardzo źle dobrane, bardzo trudno całe serie wykonać poprawnie technicznie (zakładając, że ktoś tej techniki sam się nauczy, oczywiście wcześniej).
hahaha, kolejny argument za tym, żeby nie ćwiczyć :bum:
ale w kwestii korygowania - jak mialoby to dzialac gdy pani gada do nas z komputera? chyba tylko trener osobisty patrzy uważnie na to, co robisz i koryguje?
anyway, nie dość że wszystkie tego typu cwiczenia wydaja mi sie nuuuudne, to jeszcze jak to cwiczyc w domu? czy do tego nie jest potrzebna jakaś wieksza przestrzeń? na te wszystkie wymachy, podskoki , pady trzeba mieć chyba miejsce :tonieja:
Obrazek
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Matika, to bardzo proste: porządny trener wie jakie trudności techniczne sprawia dane ćwiczenia, jakie niebezpieczeństwa błędów z sobą niesie, przestrzega przed tym ćwiczących, przypomina o najważniejszych elementach poprawnej techniki, sam prezentuje ćwiczenia nienaganne technicznie. popatrz sobie chociażby na trening jillian michaels, jak juz obracamy się w kręgu fitnessowych celebrytek.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Ma_tika
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

oki, popatrzę. to ciekawe, co piszesz. nie lubię tego rodzaju ćwiczeń m.in. dlatego, że mam świadomość, że nie umiem ich poprawnie wykonać, a takie ćwiczenia "na odwal się" nie mają sensu. niezłą mam wymówkę, co nie? :hahaha:
Obrazek
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

są ćwiczenia bezpieczne, takie gdzie technika nie ma decydującego znaczenia. zobacz jaki fajny jest program hip hop abs shauna t :) dużo tańczenia, odpowiednia intensywność a jednocześnie bardzo bezpiecznie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
Kilarra
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja ćwiczę z Ewą i jestem zadowolona widać efekty ubytki po kilaka centymetrów w udach biodrach i talii, polecam wszystkim kobietą , które chcą ćwiczyć w domu.
Awatar użytkownika
franklina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kazdy cwiczy z kim chce i jak chce :spoczko: nie ma co sie mądrować-grunt zeby sie dobrze czuć w tym co sie robi :ble:

ja nie wiem czy kiedys nie dostanę pierdolca i nie wezme sie za effke :ble: nie zarzekam sie,ale na dzien dzisiejszy mnie to nie porwało .Za to na fitnesie pot zalewa mi oczy a potem w tyłku czuje cegły wiec wiem ze potrafie sie zaangazowac :bum:

tak samo z bieganiem:jeden leci wg planu ,z pomiarami,z mapkami i sprzetem a drugi TYLKO zakada buty i wio -przed siebie,dla fun'u :oczko:
Spoko looz.nie spinajmy sie tak :hej:
Obrazek
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

po pierwsze nie lubię pseudoużytkowników, rejestrujących się na forum albo żeby coś opluć albo reklamować.

Franklina- to nie jest mądrowanie ani spinka- po prostu krytyka czegoś co jest złe.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
franklina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Qba ale "Dobre dzieło wytrzyma fałszywą krytykę, złemu nie da się sprawiedliwa rozszerzyć" a prawda jest taka ze mało kto krytykuje Effke bo to co ona proponuje daje PRAWDZIWE efekty.
Ostatnio we Wproście czytalam ze nawet biegacze -amatorzy ze 15 lat beda stali w kolejce do ortopedy a kazdy z nich bedzie miał jeszcze problemy z kręgosłupem :spoczko: to znaczy ze co? powinnismy przestac biegac?
Mysle ze U M I A R,umiar wszystko załatwia!

Mi Effka nie podeszła ale nikomu nie bede odradzac :spoko:

Pozdrófka
Obrazek
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja mam odmienne doświadczenie z krytyką Chodakowskiej.

jak już pisałem, prawie każde ćwiczenia przynoszą efekty w postaci utraty kg i cm, to nie podlega kwestii. szczególnie jeśli te ćwiczenia są intensywne.

wyjdź z domu i biegaj na golasa wkoło bloku przez dwie godziny dziennie. również schudniesz, gwarantuję.

chodzi o bezpieczeństwo i merytorykę.

co do biegania - również dlatego duża część forumowiczów podnosi kwestie prawidłowej techniki biegu, kwestii zdrowotnych itd.

jeżeli coś jest złe to nie należy tego robić w ogóle, a nie tylko z umiarem, szczególnie jeśli na wyciągnięcie ręki są rzeczy po prostu dobre.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
kfadam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1.05

Nieprzeczytany post

Qba nie obdzieraj z CUDOWNYCH WŁAŚCIWOŚCI tych czy innych programów ćwiczeń. Ja ostrzegałem setki napaleńców przed A6W i chyba nikogo nie przekonałem a co się nasłuchałem...
Stara Dama
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kfadam pisze:Qba nie obdzieraj z CUDOWNYCH WŁAŚCIWOŚCI tych czy innych programów ćwiczeń. Ja ostrzegałem setki napaleńców przed A6W i chyba nikogo nie przekonałem a co się nasłuchałem...
A co jest złego w A6W?
Awatar użytkownika
cava
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze: Franklina- to nie jest mądrowanie ani spinka- po prostu krytyka czegoś co jest złe.
Ewki nie ćwiczę bo ogólnie nie podchodzi mi fikanie na dywanie, żadne i z nikim.
No jeszcze krótką sekwencję jogi dla biegaczy z FijiMcAlpin odrobię skoro rozciągać się trzeba.
Ale ta jazda na Ewkę, to IMO jest jakaś histeria związana ze strachem przed jej sukcesem. I chyba zawiść.
Taka nasza Polska typowa- ktoś zrobił sukces, to trzeba migiem udupić. :/
Zamiast być dumnym.

Obserwuję wiele blogów dziewczyn ćwiczących jej programy- efekty czasami są powalające.
Czytam babskie fora gdzie są gigantyczne wątki na temat ćwiczenia z nią.

I jakoś kurcze dziewczyny nie zgłaszają masowych kontuzji :jatylko:
W sumie to nie kojarzę żeby ktokolwiek pisał ze coś mu się stało.
No na zakwasy narzekają.

Za to wiele dziewczyn zaczęło z nią ćwiczyć, zwracać uwagę na lepszą dietę, przyjęło do wiadomości, że nie należy się głodzić tylko jeść racjonalnie i się ruszać, że nie chodzi o to żeby być wychudzoną, tylko o to żeby być zdrową, sprawną i silną a ładne kształty przyjdą w efekcie ćwiczeń i wkręciło się w sport na serio.
I poszło dalej, przez Jillian, Zuzkę, po stwierdzenie ze to za mało więc pozapisywały się na siłownię i dźwigają, albo biegają, jeżdżą na rowerach, pływają, ogólnie zmieniły swoje życie z kanapowego ożerania się wafelkami na bycie "fit"

Ewka zrobiła to czego nikomu wcześniej się nie udało- ruszyła polki z kanap do sportu.
I to jest dobre.

A że kontuzjogenne ponoć :jatylko: ja biegam i ciągle mam jakąś kontuzję. Wczoraj znów po schodach wchodziłam tyłem.
A koleżanki machające Ewkę mają co najwyżej zakwasy.
Awatar użytkownika
kfadam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1.05

Nieprzeczytany post

A6W fantastycznie przeciąża kręgosłup szyjny i lędźwiowy i robi to dużo skuteczniej niż "rzeźbi brzuch"
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

bardzo ciężko mi dyskutować w tak nieracjonalny sposób więc będzie to mój ostatni post w temacie.

jeżeli ja przedstawiam argumenty, konkretne rzeczy a w odpowiedzi mam określenia typu jazda czy zawiść, natomiast odpowiedzi na argumenty nie ma, to pozostaje mi albo wdać się w pyskówkę albo zamilknąć. pyskówek nie lubię.

dziewczyny osiągają mega efekty nie dzięki programowi Chodakowskiej czy kogokolwiek innego tylko dzięki swojej silnej woli i swoim wysiłkom, godzinom spędzonym na ćwiczeniach.

krytyka nie dotyczy osoby tylko programu, jego merytoryczności i kwestii bezpieczeństwa. oczywiście, Chodakowskiej udało się trafić do b. wielu kobiet - nie podejmuję się wyrokować czy to efekt zdolności motywacyjnych czy mody i kreowania produktu.

w moim odczuciu nie zmienia to obiektywnych kwestii dotyczących zasad treningu a do tego tylko się odnoszę.

jest dla mnie zrozumiałym, że na forach wypowiadają się dziewczyny, którym się udało; jakoś nie wyobrażam sobie, by te, którym nie wyszło opowiadały to całemu światu.

co do argumentów: "a biegam i mnie boli, koleżanka chodakuje i żyje", litości: "ja biegam i mnie nie boli a żoną do Chodakowskiej rozbolało kolano."

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ