Jakie wrażenia po półmaratonie Warszawskim 2013

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
vder
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

szymcu pisze: f.lamer napisał(a):
Raptor napisał(a):
Biegłem w grupie 2:20 i też przed nami puścili tych na 2:30...
to się zaczęło już od grupy na 1:35, która nie poczekała na swą kolej. potem to już efekt domina - grupy z lewej jezdni startowały szybciej niż powinny
start nie był więc znowu dość dobrze dopracowany.

Zgadza się. Sam przyznam się bez bicia, że byłem w tej grupie i było tak jak piszesz. Ale ogólnie było git
też byłem w grupie na 1:35, stałem sobie gdzieś w środku, więc jak wszyscy zaczęli biec to pobiegłem i ja - niespecjalnie świadomy, ze coś nie tak jest, więc pewnie start można było ogarnąć lepiej. Chociaż ten start o wiele lepiej wspominam niż w zeszłym roku, gdzie było ciasno i jeszcze wymarzłem 3x bardziej niż teraz.

szymcu pisze:
harti pisze: (...) inna sprawa że Garmin 610 oszukiwał mnie po 3-4 sekundy na kilometrze i do dystansu dodał w sumie ponad 300 m.
Mnie dodał 270 metrów :ech:
Ja biegłem z FR70 + footpod, a efekt bardzo zbliżony - 290m nadwyżki, więc za szybko na GPSa przesiadać sięnie zamierzam.
sobek76 pisze:Dziś odbył się Półmaraton Warszawski, największa impreza biegowa w Polsce, a na głównej stronie bieganie.pl żadnego artykułu z wyjątkiem lakonicznego materiału prasowego organizatora (i to nie jako headline). Nie chcę bezpodstawnie oskarżać, ale mam dziwne wrażenie, że PR-owe macki Orlenu sięgają bardzo celnie i głęboko... Szkoda. Kiedyś to był dobry, w miarę obiektywny portal.
też mnie to dziwi i rzeczywiście skojarzenia nasuwają się same.

Jeśli chodzi o metę to ja tam specjalnie tłoku nie uświadczyłem, ale imho w zeszłoroczna meta meta w 'podziemiach' stadionu przy tych temperaturach na pewno lepiej by się sprawdziła.

No i podziękowania dla wszystkich wolontariuszy i kibiców.
PKO
qjonik
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

a mnie wkurzyła ta reklama adidasa na 20 którymś kilometrze, byłem przekonany, że to meta :((
Obrazek
Awatar użytkownika
harti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

qjonik pisze:a mnie wkurzyła ta reklama adidasa na 20 którymś kilometrze, byłem przekonany, że to meta :((
a ja nie rozumiem że któraś już osoba pisze że myślała że tam jest meta!!!
patrzysz tylko pod swoje nogi czy co??? przecież masz oczy i widzisz że wszyscy inni przebiegają przez tą "metę" i biegną dalej.. ktoś inny pisał że tam się zatrzymał bo myślał że już meta.. no ręce opadają...
Awatar użytkownika
xrazowy
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 35:20
Życiówka w maratonie: 2:53
Kontakt:

Nieprzeczytany post

co do mety to na Krakowskim Przedmieściu 4-5km tez była bramka i to z napisem META - ciekawe czy był taki co się pomylił ;))

A ma ktoś może jakieś fotki? Podzielcie się jakimś linkiem please ;)
Krasus

Nieprzeczytany post

Minusem jeszcze nagłośnienie. Zającowałem na 2:00, stałem więc dość daleko i Cześka nie było słychać w ogóle, a to fantastyczna chwila. Strzelam, że połowa uczestników niczego nie słyszała. Powinni byli nagłośnić cały start, a nie tylko okolice pierwszej i drugiej linii.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

sobek76 pisze:Dziś odbył się Półmaraton Warszawski, największa impreza biegowa w Polsce, a na głównej stronie bieganie.pl żadnego artykułu z wyjątkiem lakonicznego materiału prasowego organizatora (i to nie jako headline). Nie chcę bezpodstawnie oskarżać, ale mam dziwne wrażenie, że PR-owe macki Orlenu sięgają bardzo celnie i głęboko... Szkoda. Kiedyś to był dobry, w miarę obiektywny portal.
Sugeruję najpierw się trochę zastanowić zanim zaczniesz sugerować, że teraz jesteśmy nieobiektywni.
Po pierwsze tego samego dnia odbywały się Mistrzostwa Świata, na które do przyjechali do Polski najlepsi zawodnicy na świecie.
Po drugie, na stronie głównej bieganie.pl jest nie tylko lakoniczny tekst ale także film pokazujący w skrócie rywalizację czołówki oraz rozmowa ze zwycięzcami i to na samym środku strony - polecam zapoznanie się z filmem (środek strony).
Po trzecie "efekt Orlenu" zadziałał ale w zupełnie inny sposób, ponieważ zostaliśmy patronem medialnym Orlen Warsaw Marathon, organizator Półmaratonu nie chciał abyśmy byli patronem medialnym Półmaratonu co miało miejsce w poprzednich latach (organizator Półmaratonu organizuje także inne zawody, które odbywają się akurat 21 kwietnia którym patronowania odmówiliśmy bo trudno uczciwie patronować dwóm takim imprezom jednego dnia).
Awatar użytkownika
sobek76
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 43:19
Życiówka w maratonie: 3:59:35

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze: Sugeruję najpierw się trochę zastanowić zanim zaczniesz sugerować, że teraz jesteśmy nieobiektywni.
(...)
Odpisałem na priv :)
tombzd74
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:56 min
Życiówka w maratonie: 3.15:46

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Sugeruję najpierw się ...............................

Trzymam kciuki za bieganie.pl, a FMW może tylko sobie zaszkodzić. Przecież ludzie po biegu będą szukali informacji, zdjęć, komentarzy, a foch wcale im nie pomoże. Nie interesuje się polityką ale kiedyś PiS miał focha na TVN, a później i tak wrócili:), jak syn marnotrawny:)

Co do biegu, niestety nie byłem ale generalnie dużo pozytywnych komentarzy, więc gratulacje dla organizatora, bo to było duże przedsięwzięcie, a malkontenci zawsze się znajdą.

I jeszcze jedno. Skoro FMW potrafi zrobić połówkę przed OWM, to może organizatorzy OWM odwdzięczą się tym samym przed MW??? :-).

Pozdrawiam
T
TomB

HM 1:27:04
M 3:15:46
kateglory
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 40m00s
Życiówka w maratonie: 2h59min09s.
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Było rewelacyjnie!
Pogoda, doping , organizacji - wszystko ogólnie na plus. Oczywiście małych niedociągnięć można doszukiwać się zawsze, ale to przede wszystkim Ty biegniesz i Ty grasz główną rolę ;) a jak wpadasz na metę z nową życiówką to już w ogóle nic Ci nie przeszkadza!
(tylko tych kobiet ciągle jakoś mało)

Pozdro!
Awatar użytkownika
ooco
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a dla mnie bomba, po kontuzji ani śladu, dobry prognostyk na cały rok :)

ale fakt ze musialem isc po biegu do punku info by dowiedzieć się jak wyjść ze strefy, ale spoko i tak punkt był po drodze więc pal licho

a no i zamieszanie ze startem i to ze zostawiając w tyle zająca na 2:00 po kilku km dobiegłem do zająca na 2:10 wprawiło mnie w niezłe osłupienie :bum:
dodam tylko, ze kolejny zając którego dogoniłem znowu był na 2:00 :hahaha:
Ostatnio zmieniony 25 mar 2013, 10:19 przez ooco, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
sobek76
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 43:19
Życiówka w maratonie: 3:59:35

Nieprzeczytany post

tombzd74 pisze:
Trzymam kciuki za bieganie.pl, a FMW może tylko sobie zaszkodzić. Przecież ludzie po biegu będą szukali informacji, zdjęć, komentarzy, a foch wcale im nie pomoże.
Zgoda. Tyle, że można zrobić profi relację nie będąc patronem medialnym. Czytelnik-biegacz w końcu jest najważniejszy dla portalu, prawda? :)
Klimer
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

harti pisze:
qjonik pisze:a mnie wkurzyła ta reklama adidasa na 20 którymś kilometrze, byłem przekonany, że to meta :((
a ja nie rozumiem że któraś już osoba pisze że myślała że tam jest meta!!!
patrzysz tylko pod swoje nogi czy co??? przecież masz oczy i widzisz że wszyscy inni przebiegają przez tą "metę" i biegną dalej.. ktoś inny pisał że tam się zatrzymał bo myślał że już meta.. no ręce opadają...
po co się denerwować? ja "finiszowałem" do tej bramy :) Wynikało to ze zwykłego zmęczenia i odliczania metrów do końca. Wyszedł brak doświadczenia i tyle - mocna końcówka sprawiła że jedynym celem była ta meta i o niczym więcej nie myślałem. następnym razem na pewno nie wpakuję się w coś takiego, a do nikogo (tylko do siebie) nie mam pretensji. dla mnie to miły akcent do wspominania przy okazji tego półmaratonu.
tombzd74
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:56 min
Życiówka w maratonie: 3.15:46

Nieprzeczytany post

sobek76 pisze:
tombzd74 pisze:
Trzymam kciuki za bieganie.pl, a FMW może tylko sobie zaszkodzić. Przecież ludzie po biegu będą szukali informacji, zdjęć, komentarzy, a foch wcale im nie pomoże.
Zgoda. Tyle, że można zrobić profi relację nie będąc patronem medialnym. Czytelnik-biegacz w końcu jest najważniejszy dla portalu, prawda? :)
Nie mówię że jest sens polemizować, ale relacja jest, podobna jak na innym portalu biegowym:), wyniki i krótki opis znalazły się na www. Szczegóły atmosfery i organizacji dowiaduję się wprost ze źródła(uczestników biegu - każdy chyba ich tam miał), a portal tym bardziej nie napisze że coś nie było super albo nie tak, bo zostanie odczytany jako atak. Pełen profesjonalizm :).

Jeszcze raz gratulacje, tym razem dla wszystkich co ukończyli!!!! :-)

Pozdrawiam
T
TomB

HM 1:27:04
M 3:15:46
Krasus

Nieprzeczytany post

Jeszcze jedno przemyślenie mnie naszło. MW i PMW osiągnęły już konkretny rozmiar i trasa powinna zostać przeplanowana. Nowy Świat i okolice na pierwszych kilometrach to błąd. Nie powinniśmy rezygnować z najładniejszych miejsc Warszawy, ale trzeba by je przepchnąć na drugą część biegu. Pierwsza połowa powinna być wyłącznie szerokimi arteriami, bez wąskich gardeł. Znacznie ułatwiłoby to bieg.
rotwil
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 47

Nieprzeczytany post

Organizacja startu i tak była o niebo lepsza niż w roku poprzednim. Ta nieszczęsna dmuchana reklama niestety z daleka mogła wyglądać na metę i sporo osób nabrało się na to. Biegłem za sympatyczną pacemarkerką na 1.50. Niestety na 10 km. coś się jej popsuło i musiała zejść z trasy. Zostawieni sami jak te dzieci we mgle sami musieliśmy starać się utrzymać tempo. W każdym bądź razie i tak dzięki za prowadzenie. Generalnie było naprawdę dobrze. Świetny bieg na rozpoczęcie sezonu :)
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ