Zgadzam się, że to dobry sposób. Też prowadzę sobie taki dzienniczek. Dzięki za odpowiedź!maratanka pisze:Do półmaratonu, który był 24 marca zaczęłam porządnie przygotowywać się od końca grudnia. Wcześniej w październiku brałam udział w krakowskim Biegu Trzech Kopców (ok.13 km), ale przed nim nie biegałam zbyt regularnie. Przed półmaratonem biegałam 4X w tygodniu, bez wymówek (deszcz, śnieg, wiatr, mróz - trening musiał być!), przeważnie późnym wieczorem (wtedy miałam czas). Dla mnie dobrym sposobem jest prowadzenie dzienniczka biegowego i zapisywanie przebiegniętych km.
pierwszy maraton
- giunta
- Wyga

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- giunta
- Wyga

Odświeżam wątek, który kiedyś założyłam. Może mało udzielałam się na forum. Praktycznie tyle, co nic, ale czytałam je w międzyczasie i oczywiście cały czas działałam i działam biegowo. Po drodze złapała mnie ze dwa razy wątpliwość, co do tego, czy bieganie jest faktycznie dla mnie, ale ostatecznie zawsze stawiałam się do pionu
Nie wystartowałam dotychczas w żadnych zawodach, ponieważ jako początkującą, za każdym razem ogarniało mnie onieśmielenie przed zapisaniem się, gdy zbliżał się jakikolwiek termin (cykor ze mnie
). Tak było do teraz, bo przed dwoma dniami zapisałam się na mój pierwszy półmaraton, który ma się odbyć w kwietniu (ten w Poznaniu). Postanowiłam sprawdzić się i zobaczyć, jak biegnie się na połowie tego, co mam zamiar pokonać w październiku. Trzymajcie kciuki!
- maly89
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Brawo za odwagę i zapisanie się! Również debiutowałem w półmaratonie właśnie w Poznaniu. Naprawdę fantastyczny bieg! Dzięki niemu zakochałem się w bieganiu i startach jeszcze bardziej!
- giunta
- Wyga

Trafiłam kiedyś na fajnego bloga biegowego a teraz patrzę, że to Twójmaly89 pisze:Brawo za odwagę i zapisanie się! Również debiutowałem w półmaratonie właśnie w Poznaniu. Naprawdę fantastyczny bieg! Dzięki niemu zakochałem się w bieganiu i startach jeszcze bardziej!