pierwszy maraton

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
giunta
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

maratanka pisze:Do półmaratonu, który był 24 marca zaczęłam porządnie przygotowywać się od końca grudnia. Wcześniej w październiku brałam udział w krakowskim Biegu Trzech Kopców (ok.13 km), ale przed nim nie biegałam zbyt regularnie. Przed półmaratonem biegałam 4X w tygodniu, bez wymówek (deszcz, śnieg, wiatr, mróz - trening musiał być!), przeważnie późnym wieczorem (wtedy miałam czas). Dla mnie dobrym sposobem jest prowadzenie dzienniczka biegowego i zapisywanie przebiegniętych km. :)
Zgadzam się, że to dobry sposób. Też prowadzę sobie taki dzienniczek. Dzięki za odpowiedź! :)
PKO
Awatar użytkownika
giunta
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Odświeżam wątek, który kiedyś założyłam. Może mało udzielałam się na forum. Praktycznie tyle, co nic, ale czytałam je w międzyczasie i oczywiście cały czas działałam i działam biegowo. Po drodze złapała mnie ze dwa razy wątpliwość, co do tego, czy bieganie jest faktycznie dla mnie, ale ostatecznie zawsze stawiałam się do pionu ;) Nie wystartowałam dotychczas w żadnych zawodach, ponieważ jako początkującą, za każdym razem ogarniało mnie onieśmielenie przed zapisaniem się, gdy zbliżał się jakikolwiek termin (cykor ze mnie ;) ). Tak było do teraz, bo przed dwoma dniami zapisałam się na mój pierwszy półmaraton, który ma się odbyć w kwietniu (ten w Poznaniu). Postanowiłam sprawdzić się i zobaczyć, jak biegnie się na połowie tego, co mam zamiar pokonać w październiku. Trzymajcie kciuki!
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Brawo za odwagę i zapisanie się! Również debiutowałem w półmaratonie właśnie w Poznaniu. Naprawdę fantastyczny bieg! Dzięki niemu zakochałem się w bieganiu i startach jeszcze bardziej!
Awatar użytkownika
giunta
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

maly89 pisze:Brawo za odwagę i zapisanie się! Również debiutowałem w półmaratonie właśnie w Poznaniu. Naprawdę fantastyczny bieg! Dzięki niemu zakochałem się w bieganiu i startach jeszcze bardziej!
Trafiłam kiedyś na fajnego bloga biegowego a teraz patrzę, że to Twój :) Super!
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ