Jak sprawdzić co kobiety myślą o dyskryminacji :)

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

bieska pisze:
klosiu pisze:scieslik --> o to to. Żartowałem z tym męczeniem, choć coś w tym jest że kobiety szukają raczej aktywności mało męczących.
Niestety zauważyłam, że większości kobiet z mojego otoczenia nie chce się w ogóle ruszyć, a do narzekania jakie to one niby grube itp itd to pierwsze są... :bum:
chyba nie tylko z Twojego ;)
New Balance but biegowy
joanna1012
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 58:30

Nieprzeczytany post

ej no nie przesadzajcie!
to nie jest tak, że kobiety nie lubią się męczyć - ja uwielbiam pobiegowe zmęczenie a jeszcze bardziej lubię jak mnie na drugi dzień nogi bolą
ostanimi czasy obserwuję strasznie dużo kobiet na biegowych trasach - jest ich więcej niż facetów !!! - może rzeczywiście mniej "profesjonalnie" ubranych ale biegają
to że wybierają się z koleżanką żeby sobie przy okazji pogadać - no przecież wszyscy trąbią, że jak biegać na początku to w tempie konwersacyjnym
jest coś w tej rywalizacji - mi naprawdę nie zależy na czasie tylko na przyjemności - oczywiście cieszy mnie jak mi się uda dobry czas zrobić - ale jak nie to też luzik
w moim otoczeniu też są kobitki co się nie ruszają i tylko narzekaja że są grube - ale są tez tacy faceci ci są jeszcze gorsi bo choć bebech rośnie to samoocena nie spada :)
jakbym miała tutaj uogólniać to bym powiedziała że kobitki traktują sport bardziej rekraacyjnie - trochę basen, trochę rower, trochę fitnes, trochę bieganie no tak lajtowo spokojnie bez przesady (oczywiście są wyjątki) a faceci jak się już za sport biorą to tak od razu na 100% na maxa (i tu są oczywiście wyjątki)
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

joanna1012 pisze:to że wybierają się z koleżanką żeby sobie przy okazji pogadać - no przecież wszyscy trąbią, że jak biegać na początku to w tempie konwersacyjnym
z moich obserwacji jednak wynika ze te wyjscia sa wlasnie zbytnio od towarzystwa uzaleznione. jak kolezance cos wypadnie to sama juz nie wyjdzie bo ... no wlasnie ... wstydzi sie?
joanna1012 pisze: w moim otoczeniu też są kobitki co się nie ruszają i tylko narzekaja że są grube - ale są tez tacy faceci ci są jeszcze gorsi bo choć bebech rośnie to samoocena nie spada :)
i powinnysmy moze brac z nich przyklad ;)
ale nie dosc ze same jestesmy wzgledem siebie krytyczne to jeszcze mezczyzni nas surowiej oceniaja jak siebie.
tych z kolei traktujemy ze zbyt duza ulga, widac stad tez i ich mniejsze przywiazywanie wagi do tuszy. jakby nie patrzec kiedys raczej dobrze bylo widziane by mezczyzna wyroznial sie sylwetka, byl masywny, postawny ... kobieta z kolei miala miec waska kibic ... czy tak? ;) facet byl czesto zapasiony ale wyroznial sie przy tym sila, gdyby przyszlo co do czego stanalby w obronie rodziny a dzis? dzis o to drugie juz nieco trudniej a wystajacy beben jakos im nie przeszkadza
Awatar użytkownika
bieska
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

joanna1012 pisze:ej no nie przesadzajcie!
to nie jest tak, że kobiety nie lubią się męczyć - ja uwielbiam pobiegowe zmęczenie a jeszcze bardziej lubię jak mnie na drugi dzień nogi bolą
Mówię tylko i wyłącznie o swoim otoczeniu i grupie wiekowej od naście do 30 lat ;) :

Ja nie uważam, że ma ktoś sobie od razu ustalać jakieś cele, plany treningowe, itp, itd. Ale u mnie, to chociaż chłopaki idą za piłką polatać. A koleżankom nawet jak mają w domu rower treningowy, czy orbitreka, to ciężko nawet to postawić przed TV i śmigać :) albo chociaż na głupi spacer iść, to też zaraz ciężko...
LadyE pisze:tych z kolei traktujemy ze zbyt duza ulga, widac stad tez i ich mniejsze przywiazywanie wagi do tuszy. jakby nie patrzec kiedys raczej dobrze bylo widziane by mezczyzna wyroznial sie sylwetka, byl masywny, postawny ... kobieta z kolei miala miec waska kibic ... czy tak? ;) facet byl czesto zapasiony ale wyroznial sie przy tym sila, gdyby przyszlo co do czego stanalby w obronie rodziny a dzis? dzis o to drugie juz nieco trudniej a wystajacy beben jakos im nie przeszkadza
Może też to wina szumu wokół "kultu piękna i młodości" kreowanego przez media i różne koncerny. Jak kobieta nie ma 90/60/90 to zaraz jest, że gruba, stara, brzydka, itp, itd. A faceci chyba po prostu nie dają się złapać na takie chwyty marketingowe i mają w to po prostu wyrąbane :lalala:
Szukajka nie gryzie!!!!!!

Przyjaciół nie poznajemy w biedzie, ale po tym, jak znoszą nasz sukces.
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

trudno sie w tych idealach odnalezc ;) z jednej strony 90/60/90 z drugiej strony wieszaki
moze w glowie sie zakrecic :lalala:
Awatar użytkownika
Iwan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

LadyE pisze:trudno sie w tych idealach odnalezc ;) z jednej strony 90/60/90 z drugiej strony wieszaki
moze w glowie sie zakrecic :lalala:
Wam...? A nam? :hejhej:
"Nie żyję, by lepiej biegać. Biegam, by lepiej żyć" R.W.
Awatar użytkownika
klosiu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:40

Nieprzeczytany post

bieska pisze:A faceci chyba po prostu nie dają się złapać na takie chwyty marketingowe i mają w to po prostu wyrąbane :lalala:
Podoba mi się ten tok myślenia :). Ostatnio nawet reklamy męskich kosmetyków kieruje się do kobiet, na facetów po prostu to słabo działa. Jak ktoś jest gruby, to pocieszy się męską mądrością ludową typu "każdy ptaszek ma swój daszek" albo "kto nie ma brzucha ten słabo ... hmhm" ;) i samoocena pozostaje na poziomie :).
The faster you are, the slower life goes by.
joanna1012
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 58:30

Nieprzeczytany post

Iwan pisze:Wam...? A nam?
no co ty przecież dla was liczy się tylko wnętrze :)

ja od M słyszę jak mu zwracam uwagę na brzuchol "nim gruby schudnie to chudy zdechnie" :)
Awatar użytkownika
Iwan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

joanna1012 pisze:
Iwan pisze:Wam...? A nam?
no co ty przecież dla was liczy się tylko wnętrze :)
Oczywiście! Dlatego mimo, że faceci to podobno w większości wzrokowcy, idąc za radą poety sięgamy tam, gdzie wzrok nie sięga... :oczko:
joanna1012 pisze: ja od M słyszę jak mu zwracam uwagę na brzuchol "nim gruby schudnie to chudy zdechnie" :)
To były teksty dobre w Auschwitz. Możesz mu powiedzieć, że na kardiologii to się zupełnie nie sprawdza. :hejhej:
"Nie żyję, by lepiej biegać. Biegam, by lepiej żyć" R.W.
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

klosiu pisze:
bieska pisze:A faceci chyba po prostu nie dają się złapać na takie chwyty marketingowe i mają w to po prostu wyrąbane :lalala:
Podoba mi się ten tok myślenia :). Ostatnio nawet reklamy męskich kosmetyków kieruje się do kobiet, na facetów po prostu to słabo działa. Jak ktoś jest gruby, to pocieszy się męską mądrością ludową typu "każdy ptaszek ma swój daszek" albo "kto nie ma brzucha ten słabo ... hmhm" ;) i samoocena pozostaje na poziomie :).
podaj prosze przyklad takiej reklamy ;)
Awatar użytkownika
kachita
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Chociażby słynna reklama Old Spice ;)
[url=http://www.bieganie.pl/forum/viewtopic. ... ead#unread]Wyznania kobiety szurającej[/url] || [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... ead#unread]Komentarze[/url]

[color=#BF0080][size=85]A minute on the lips, a lifetime on the hips.[/size][/color]
Awatar użytkownika
klosiu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:40

Nieprzeczytany post

kachita, dzięki, coś mi chodziło po głowie, że to Old Spice było z tym murzynem na jachcie chyba, i tekst "Czy chciałabyś żeby twój mężczyzna pachniał jak on?" :bum:
The faster you are, the slower life goes by.
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

no dobra kojarze ;)
ODPOWIEDZ