Komentarz do artykułu mBank Maraton po raz ostatni ?

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
marsowa
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

restarter pisze:Myślałem, że przynajmniej środowisko biegaczy nie podda się wolnej amerykance, jak w innych środowiskach :ojnie: Przynajmniej ja wyznaję taką zasadę.
Żeby było jak w PZPN? Swój swojego broni? Czym innym jest rzetelna krytyka, a czym innym podkopywanie dołków. A tutaj się głębiej już wkopać nie da.

Do Adama: Na forum MB maratonu powstał wątek co było dobre w czasie imprezy, polecam.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
ooco
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A ja bym chciał by bieganie.pl utopiło, nie bieg, ale organizatora wykonawczego, i zeby wrócił do robienia rautów dla wylaszczonych a zostawił biegaczy w spokoju.

z drugiej strony będe kibicował przyszłorocznej imprezie. po takim burdelu organizatorzy może będa chcieli zatrzeć złe wrażenie i 7 mBank maraton będzie świetnym biegiem? tego sobie i Wam zycze.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Ten obrazek z wywieszką na logotypie mBanku ZAMKNIĘTE jest oczywiście dziennikarską prowokacją, żartem, nie mamy nic wspólnego z akcją przeciwko mBankowi organizowaną przez klientów mBanku.

Po rozmowie z Przemkiem mogę tylko powiedzieć tyle, że właściwie nic nie mogę powiedzieć. :)
Trzeba jeszcze poczekać i zobaczyć co się wydarzy.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

A dla potomności. Oto trasa.

Obrazek
runPawelrun
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:
Po rozmowie z Przemkiem mogę tylko powiedzieć tyle, że właściwie nic nie mogę powiedzieć. :)
Trzeba jeszcze poczekać i zobaczyć co się wydarzy.
hehe :D fajnie , to rozumiem ze sobie porozmawialisci e;)
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Nadal nie mogę zrozumieć jak przebiegała trasa. Czy tam gdzie skręcała w prawo trasa dyszki, biegu charytatywnego i półmaratonu (na jakimś 3 km) to maraton też skręcał ?
I co oznaczają strzałki które zmieniają swoje kolory ?
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Nadal nie mogę zrozumieć jak przebiegała trasa. Czy tam gdzie skręcała w prawo trasa dyszki, biegu charytatywnego i półmaratonu (na jakimś 3 km) to maraton też skręcał ?
a wystarczyło zrobić jedną pętle, tak aby miała 10km i po kłopocie a zwalanie winy na miasto też jest bez sensu bo to nie miasto ustalało te zawijasy na trasie - no ale w Polsce nikt nie dorósł aby brać odpowiedzialność na siebie - zawsze ktoś inny jest winny...
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Nadal nie mogę zrozumieć jak przebiegała trasa. Czy tam gdzie skręcała w prawo trasa dyszki, biegu charytatywnego i półmaratonu (na jakimś 3 km) to maraton też skręcał ?
tego najstarsi górale nie wiedzą he he :-)
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
Awatar użytkownika
Nagor
Ekspert/Trener

Nieprzeczytany post

Ta mapka jest naprawdę genialna. Kiedy zobaczyłem ją pierwszy raz, przecierałem oczy ze zdumienia.

Nie ma co ukrywać, że na pewno były pozytywy tej imprezy i wiele osób bawiło sie świetnie. Sęk w tym, że do dobrej zabawy wystarczy grupa biegaczy - i wspaniałą imprezą jest już bieg bez wielkiej organizacji, bez precyzyjnie mierzonej trasy - tak jest np. w Korzybiu, na Pomorzu, w biegu dookoła jeziora. Od imprezy z ambicjami oczekuje się nie tylko zachowania klimatu typowej imprezy biegowej, ale i zapewnienia komfortu: czytelnej, ciekawej trasy, odpowiednich punktów odżywczych, szatni, natrysków, toalet, pakietów startowych, do tego jakiegoś poziomu sportowego, z udziałem najlepszych Polaków - żeby było komu kibicować.

Może warto pojechać np. do W-wy i zobaczyć, jak tam się robi maraton, trasa jest zresztą znana kilka miesięcy przed biegiem.
Awatar użytkownika
marsowa
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

piter82 pisze:
Jako urodzony w Łodzi tymczasowy góral spod Bielska, który przebiegł ten maraton w 3:25, wyjaśniam, iż zmiany kolorów strzałek oznacza wbiegnięcie na kolejną pętlę maratonu. Nie byłem tego pewien przed zawodami, ale dyrektor maratonu odesłał mnie do mapki. Pewność uzyskałem na mecie ;-)

Swoją drogą jak to inaczej oznaczyć? Może ciągłą pokrywającą całą trasę?
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

marsowa pisze:
piter82 pisze:
Jako urodzony w Łodzi tymczasowy góral spod Bielska, który przebiegł ten maraton w 3:25, wyjaśniam, iż zmiany kolorów strzałek oznacza wbiegnięcie na kolejną pętlę maratonu. Nie byłem tego pewien przed zawodami, ale dyrektor maratonu odesłał mnie do mapki. Pewność uzyskałem na mecie ;-)

Swoją drogą jak to inaczej oznaczyć? Może ciągłą pokrywającą całą trasę?
bardzo prosto - robiąc 3 mapki osobne dla każdego biegu - czytelność wzrosłaby o 300% ;)
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Ok, ale czy z ulicy Włókniarzy maratończycy mieli skręcać w Lutomierską ?
Rozumiem, że chyba nie.
Czyli koleś który przed Szostem jechał Na quadzie powinien był skręcić w Lutomierska a pojechał prosto Włókniarzy.
No to od razu pytanie do będę miał do organizatorów - kto był odpowiedzialny za przeszkolenie prowadzących ?
Bo podobno były jednak trzy quady jak mi powiedział Przemek.
Ostatnio zmieniony 19 maja 2009, 14:22 przez Adam Klein, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
marsowa
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Ok, ale czy z ulicy Włókniarzy maratończycy mieli skręcać w Lutomierską ?
Tak, skręt w Lutomierską na mniej więcej 4 km, a potem nawrót do Włókniarzy.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Ale na mapie nie ma pokazane, że maraton tez tam skręca.
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:No to od razu pytanie do będę miał do organizatorów - kto był odpowiedzialny za przeszkolenie prowadzących ?
jakie to ma znaczenie? za wszystko jest odpowiedzialny organizator, a za to jakich wynajął podwykonawców tymbardziej...
ODPOWIEDZ