pomocy! czy mi się uda? czekam na odpowiedzi ;)

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
JarStary
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Genetycznie powiadasz - to tylko część prawdy. Fenotyp nie odpowiada genotypowi dokładnie, mają na to wpływ różne czynniki:, środowisko, dieta, itp.
Tłuszcz w organizmie nie rozkłada się niestety równomiernie. Jedni mają sylwetkę podobna do jabłka (najczęściej mężczyźni) a inni do gruszki (kobiety) tak w skrócie oczywiście.
Więc jeśli tłuszcz spala się proporcjonalnie to w miejscach gdzie jest go więcej - tracimy go proporcjonalnie więcej.

Ale ja tu tylko pozdrawiam a fizjologia to dziedzina nauki, którą poznawałem w prehistorii :hej:

Pozdrawiam wszystkich chudzielców
Chwalę Boga każdym przebiegniętym metrem

ZZTOP Skierniewice: każda sobota 13:30 vis-a-vis kasyna!
New Balance but biegowy
Xieciun
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Hej,

Na wstępie zanim zostanę ukamienowany chciałbym zaznaczyć że to co piszę to taka mała sugestia i z chęcią przeczytam odpowiedzi bardziej zorientowanych w temacie gdyż sam mam skromną wiedzę.

Do rzeczy :) Może spadek masy wynika z fakty ubywanie mięśni a nie tłuszczu. Z tego co wiem to intensywny trening może prowadzić do katabolizmu, jeżeli po treningu nie dostarczymy organizmowi odpowiednich substancji. W przypadku gdy z treningiem jest połączona dieta max 1000 kalorii to myślę że jedno z drugim może powodować właśnie taką reakcję organizmu.
maneater1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ostra dieta powoduje spalanie zarówno mięśni jak i tłuszczu.Właśnie to jest jedną z przyczyn występowania efektu jo-jo.Jednak jeżeli dieta połączona jest z wysiłkiem fizycznym to nie wszystkie mięśnie ulegają spaleniu ( te które intensywnie pracują nie ulegają spaleniu ). Generalnie, trzeba odróżnić odżywianie kogoś kto trenuje na stosunkowo wysokim poziomie i musi się szybko zregenerować po treningu i odżywianie osoby która trenuje żeby zbić wagę.To są dwie różne sprawy.
Co do wcześniejszych wypowiedzi jakoby ćwiczenie odpowiednich partii mięśni pozwalało spalić tłuszcz w tym rejonie to jest to niestety kolejny mit.
Należy odróżnić zmniejszenie obwodu np. uda wynikające ze zmniejszenia objętości mięśni ( zbitych pod wpływem treningu ) od zmniejszenia obwodu uda na skutek zmniejszenia tkanki tłuszczowej. Żeby się o tym przekonać wystarczy np. zmierzyć obwód uda przed i po biegu...
Awatar użytkownika
JarStary
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wątek mitomanów tudzież pogromców mitów :hahaha:

To ciekawe po długim wybieganiu wszystko jest u mnie normalne, za to po siłce czy też rytmach lub mocnym treningu - uda nie mieszczą się w nogawki (znaczy ciasno jest) ciekawe dlaczego chyba dlatego, że one też często nie zgadzają się z maneater1 albo robią mu na złość :hahaha: .

Pozdrawiam nie złośliwie

maneater1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jarstary : Zaczynam podejrzewać że ty od intensywnego treningu puchniesz. ;) Historia prawie jak z teledysków Weird Ala Yankovic'a "Fat" i "Eat me " ;)
Awatar użytkownika
JarStary
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A Ty nigdy nie spuchłeś na treningu?
I oczywiście nie wiesz, że mięsień się powiększa od intensywnego treningu?

Ja puchnąć nie muszę już jestem puszysty :hej:

Pozdrawiam bez nadęcia

maneater1
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jarstary: Owszem mięśnie się rozwijają pod wpływem treningu. Ale jeżeli uważasz że pod wpływem jednego treningu twoje mięśnie tak powiększają swoją objętość że jest to zauważalne no to wypada tylko pogratulować...
ODPOWIEDZ