Pytanie

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
kostek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Teraz mam pytanie dla zaawansowanych biegaczy którzy biegają w godzinach rannych.Moglibyście sporządzić plan w którym znajdzie się to wszytko co robicie od obudzenia się do skończenia treningu.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Kostek, przepraszam, że nie odpowiedziałam Tobie na pw, ale cały czas nie wiem, co odpowiedzieć na tak postawione pytanie, jak wyżej.

Bieganie, to nie apteka, nie ma tu żelaznych reguł, recept, schematów, jak i co robić przed treningiem i w trakcie.
Raz dzwoni budzik, wstaję, piję wodę, robię co trzeba, ubieram się, wychodzę. Innym razem wyglądam przez okno i zastanawiam się, czy nie wyjść później, bo teraz mam taką możliwość. Jeszcze innym razem budzę się, coś piję, jem lekkie śniadanie, robię jakąś pilną pracę, piszę parę maili i dopiero wychodzę. Czasem wreszcie, dzwoni budzik, a ja go wyłączam i dalej śpię. I na trening wychodzę po południu.
A co robię na treningu, to chyba bym musiała przepisać dzienniczek, żebyś wiedział.
Reasumując - nie jestem zaprogramowanym robotem i każdy dzień nieco różni się od drugiego.
Piszesz, że od kwietnia chcesz zacząć - kwiecień już jutro, zatem zacznij. Popróbuj różnych wariantów i znajdź swój rytm.
Nie jest ważne, kiedy biegasz, po śniadaniu, przed, po kolacji, czy w nocy. Ważne, żebyś czuł się z tym dobrze i w miarę pojawiania się celów osiągał widoczne efekty.
Awatar użytkownika
zeli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

i tu się z Tobą Beata zgadzam
kiedy nie daję rady mówię sobie trzeba byc twardym
tomasz

Nieprzeczytany post

Wiecie, że Haile nie ma trenera? Ba - on nawet nie zapisuje sobie nigdzie swoich treningów i planów.
Wie co robił wczoraj, co przed wczoraj. Wie jak się dzisiaj czuje i co powinien realizować - wszystko płynne i idealnie dopasowane.
kostek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Acha właśnie o to mi chodziło czy muszę zawsze biegać według jakiegoś planu czy mogę być spontaniczny, już wszystko wiem.
Pierwszy bieg może w tą środę:D
Dziękuje beato i pozdrawiam:D
kostek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Co z tą wodą z mlekiem??
Proszę o "przepis"
Ile tej wody ile tego miodu żebym nie przedobżył .
kostek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Pierwszy trening za mną było super jutro powtarzam, bardzo się ciesze że zacząłem biegać.Dziękuje ci bardzo"beata" i "zeli" bardzo mi pomoliście.
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

kostek pisze:Co z tą wodą z mlekiem??
Proszę o "przepis"
Ile tej wody ile tego miodu żebym nie przedobżył .
woda z mlekiem ? Chyba Ci sie pomylilo z woda z miodem i cytryna ;) Przepis jest prosty - troszke miodu [nie za malo zeby nie bylo wodniste] wiadomo miod musi sie rozpuscic, a pozniej doprawiasz cytrynka ;)
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
ODPOWIEDZ