Co do postów kolegów, którzy śmieją się, że za 4 lata Polar naprawi to czy tamto, to chciałbym tylko zwrócić uwagę na kilka rzeczy. Polar poprawił soft w V800 oraz np. w M430 i są to całkiem niezłe sprzęty. Garmin praktycznie wszystkie zegarki jakie stworzył przez co najmniej pierwsze pół roku działały na sofcie ze sporymi błędami (do dziś zegarki Garmina mają niepoprawione błędy), więc czym się w tu Garmin różni od Polara? Dodatkowo Polar stworzył nowe zegarki, z nowym softem, co widać chociażby po tym, że V-V nie ma wszystkich funkcji co V800 przez co mają teraz więcej roboty i trzeba dłużej czekać.
Niestety żyjemy dziś na świecie, gdzie produkt jaki otrzymuje konsument nie jest często na dzień dobry pełnowartościowy. Mam na myśli produkty, które są oprogramowaniem lub używają jakiegokolwiek oprogramowania: patrz np. branża gier komputerowych, gdzie praktycznie wszystkie, nawet wielkie tytuły są poprawiane czasami po roku czasu od wydania. Tak, tam też gracze są testerami po wydaniu niemałych pieniędzy na produkt czasami przez długi czas. Problem jest w tym, że producenci mając wiedzę, że ich produkt nie jest pełnowartościowy nie doceniają odpowiednio konsumentów, którzy zdecydowali się na zakup w przedsprzedaży lub kiedy produkt pracuje na sofcie alfa lub beta. Nie wiem co tam konsumenci Polara dostawali w przedsprzedaży jako gratis, bo ceny nie zmniejszono, ale wydaje mi się, że komin z logo Polar. Serio, komin? Za bycie testerem przez pół roku czasu/rok mam dostać tylko komin? Fajnie.
Może Polar wpadnie na pomysł i wynagrodzi takiego @keiw lub innego felka z Australii za zgłaszanie błędów z pełnymi raportami. Analiza błędu to czasami połowa roboty. Myślę, że za jakiś czas będzie taki zawód: tester-rozkminiacz, a może nawet już jest...
Patrzę, czytam, analizuję. Tak, nie kupiłem jeszcze V-V bo fajnie wygląda, chociaż kupię lada dzień V-M nie dla siebie. Osobiście waham się pomiędzy V-V i FR935. Czekam w nadziei, że Polar poprawi soft i nie będzie niespodzianek z hardware. Z tego co widziałem, to @djhonda miałeś oba. Może jakieś krótkie porównanie?
![uśmiech :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)