Qba Krause - komentarze
Moderator: infernal
- Bawareczka
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 59'47''
- Życiówka w maratonie: brak
i ja tez gratuluje
Fryzjer dobry pomysl
ktore miejsca zajeliscie w swoich kategoriach wiekowych?? Skoro te seria biegow jak liczone sa punkty?
Fryzjer dobry pomysl
ktore miejsca zajeliscie w swoich kategoriach wiekowych?? Skoro te seria biegow jak liczone sa punkty?
-
Qba Krause
- Zaprawiony W Bojach

Punkty liczone są w taki sposób, że za każdy bieg otrzymujesz liczbę punktów równą zajętemu miejscu. Po podsumowaniu całego cyklu ten, który będzie miął najniższą liczbę punktów (oczywiście przy uwzględnieniu, że ktoś biegł np. 6 zwodów a kto inny 8 - w każdym razie udział trzeba wziąc w minimum 5 biegach) wygrywa.
W kategoriach wyglądało to tak:
Qba - M20 - miejsce 52
Ania - K20 - miejsce 26
W kategoriach wyglądało to tak:
Qba - M20 - miejsce 52
Ania - K20 - miejsce 26
- Bawareczka
- Zaprawiony W Bojach

acha
u nas w naszym Cap jest inaczej. W sumie jest 13 biegow przez caly rok. Biegi sa rozne od 3 km po polmaraton, cross, biegi uliczne i gorskie. Liczone sa punkty z 8 najlepszych biegow. Zeby wziasc udzial w klasyfikacji trzeba miec conajmniej 5. Za pierwszy miejsce dostaje sie 50 pkt za drugie 45 trzecie 43 a potem juz o jeden punkt mniej za kazde kolejne.
u nas w naszym Cap jest inaczej. W sumie jest 13 biegow przez caly rok. Biegi sa rozne od 3 km po polmaraton, cross, biegi uliczne i gorskie. Liczone sa punkty z 8 najlepszych biegow. Zeby wziasc udzial w klasyfikacji trzeba miec conajmniej 5. Za pierwszy miejsce dostaje sie 50 pkt za drugie 45 trzecie 43 a potem juz o jeden punkt mniej za kazde kolejne.
- Bawareczka
- Zaprawiony W Bojach

tak sie wlasnie zastanawiam gdzie przepadliscieQba Krause pisze:Update: nawał obowiązków, kłopoty Qby w pracy, 10-dniowe przeziębienie, masakra...
Brak biegania. Ale w weekend się już chyba uda.
-
Qba Krause
- Zaprawiony W Bojach

Zaraz zabieram się do nadrabiania załegłości.
Ogólenie wygląda to tak, że przez 10 dni byłem chory, oboje z Anią mamy sajgon, masakrę, Sodomę i Gomorę w pracy, ja do tego stopnia, że muszę szukać nowej pracy...
Także kiedy rzeczywistość skrzeczy, bieganie trzeba było trochę odłożyć na bok.
Ania w tym tygodniu już biegała, ja też, na blogu zaraz będą moje wpisy.
Dzięki za pamięć
Ogólenie wygląda to tak, że przez 10 dni byłem chory, oboje z Anią mamy sajgon, masakrę, Sodomę i Gomorę w pracy, ja do tego stopnia, że muszę szukać nowej pracy...
Także kiedy rzeczywistość skrzeczy, bieganie trzeba było trochę odłożyć na bok.
Ania w tym tygodniu już biegała, ja też, na blogu zaraz będą moje wpisy.
Dzięki za pamięć
- mimik
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 38:56
- Życiówka w maratonie: 03:44:08
Dopinguje. Też wracam po krótkiej przerwie do regularnego biegania. Przynajmniej chce, a w zasadzie to nie mogę się doczekać.Niech mnie ktoś zmotywuje...
Pozdrawiam!
-
Ania Krause
- Dyskutant

- Życiówka na 10k: brak
Dzięki za wsparcie, Mimik
Życzę szybkiego powrotu!
Ania
Ania
-
michu77
- Zaprawiony W Bojach

Bardzo ambitne Qba te plany na 2011 rok
Też chciałbym zejść poniżej 40 min na 10km - kolejny już zresztą rok, a maraton wystarczy mi póki co poniżej 3:30.
Pozdrawiam!
Też chciałbym zejść poniżej 40 min na 10km - kolejny już zresztą rok, a maraton wystarczy mi póki co poniżej 3:30.
Pozdrawiam!
-
Qba Krause
- Zaprawiony W Bojach

Michał, może coś w treningu trzeba pozmieniać? Ja wiem, że to są ambitne plany, i będzie trudno je zrealizować, ale chcę spróbować, już w połowie zeszłego roku było nieźle, potem coś się trochę popsuło, choć z drugiej strony pobiegłem maratoński debiut... Z niecierpliwością czekam na trochę lepszą pogodę by wprowadzić szybkie treningi i zorientować się w którym de facto miejscu jestem.
...a Tobie to chyba do złamania 40 minut nie brakuje zbyt dużo, prawda? W GP dajesz dobrze radę z tego co widziałem - jak zejdzie śnieg to jeszcze tempa pójdą w górę...
...a Tobie to chyba do złamania 40 minut nie brakuje zbyt dużo, prawda? W GP dajesz dobrze radę z tego co widziałem - jak zejdzie śnieg to jeszcze tempa pójdą w górę...
-
michu77
- Zaprawiony W Bojach

Obecnie na dyszce 42,30
więc trochę jeszcze brakuje...
Robię teraz 80km/tydzień - więc jakaś objętość jest.
Ładny trening zrobiliśmy w niedzielę nad Rusałką - 24km/5:12
więc trochę jeszcze brakuje...
Robię teraz 80km/tydzień - więc jakaś objętość jest.
Ładny trening zrobiliśmy w niedzielę nad Rusałką - 24km/5:12
-
Qba Krause
- Zaprawiony W Bojach

Ja miałem w planach mocniejszy akcent więc zdecydowałem się na bieganie samemu.
U mnie niestety brak czasu i sił powoduje mały kilometraż... Nie jest za wesoło ale wierzę, że z każdym tygodniem będzie lepiej. Byle do wiosny!
Michał, a co robisz w tych 80km? To już całkiem sporo, ale zastanawiam się jakie masz akcenty?
U mnie niestety brak czasu i sił powoduje mały kilometraż... Nie jest za wesoło ale wierzę, że z każdym tygodniem będzie lepiej. Byle do wiosny!
Michał, a co robisz w tych 80km? To już całkiem sporo, ale zastanawiam się jakie masz akcenty?
-
michu77
- Zaprawiony W Bojach

Robię własnie ostatni tydzień II fazy planu Danielsa na półmaraton/maraton ... i od poniedziałku III faza.

Trochę skróciłem plan, żeby akurat liczba tygodni pasowała do półmaratonu Warszawskiego. Później będę mógł napisać, czy plan dobrze zadziałał w moim przypadku.
Trochę skróciłem plan, żeby akurat liczba tygodni pasowała do półmaratonu Warszawskiego. Później będę mógł napisać, czy plan dobrze zadziałał w moim przypadku.
- kulawy pies
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: słaba
- Życiówka w maratonie: megasłaba
daj im czadu!
---------
młodzież zdrów?
bo nam to tylko na dobre może wyjść...
było nie było: zdrówko!!!
---------
młodzież zdrów?
bo nam to tylko na dobre może wyjść...
było nie było: zdrówko!!!
mastering the art of losing. even more.
-
Qba Krause
- Zaprawiony W Bojach

Młodzież zdrów.
Wkurza przeświadczenie, że przez za krótki komin i brak ciągu mogliśmy się przekręcić a administracja by powiedziała, że to nasza wina...
Ech, dupa, dupa, dupa.
Nie wiem kiedy pobiegam i czy dam radę - Ani lekarz zalecił MIESIĄC bez wysiłku fizycznego...
Wkurza przeświadczenie, że przez za krótki komin i brak ciągu mogliśmy się przekręcić a administracja by powiedziała, że to nasza wina...
Ech, dupa, dupa, dupa.
Nie wiem kiedy pobiegam i czy dam radę - Ani lekarz zalecił MIESIĄC bez wysiłku fizycznego...