Garmin FORERUNNER 60 HR/FP - garść informacji
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
jak wysoko montujecie FP? Na najniższych "skrzyżowaniach" sznurówek czy wyżej?
-
- Rozgrzewający Się
Witam Wszystkich
Mam pytanie odnośnie Garmin FORERUNNER 60 HR/FP.
Jak ustawić procentową wartość tętna dla danej strefy?
Pierwszy post (Garmin FORERUNNER 60 HR/FP - garść informacji)
"
ekran 2
strefa 1,2,3,4 lub 5
aktualne tętno
strefa (w %)
"
Jestem posiadaczem tytułowego garmina od 3 dni.
Kombinuję, ale niestety mi się nie udaje. Proszę o pomoc.
Pierwszy post (Garmin FORERUNNER 60 HR/FP - garść informacji)
"
ekran 2
strefa 1,2,3,4 lub 5
aktualne tętno
strefa (w %)
"
Jestem posiadaczem tytułowego garmina od 3 dni.
Kombinuję, ale niestety mi się nie udaje. Proszę o pomoc.
-
- Zaprawiony W Bojach
Wpierw mierzy swoje HRmax, potem obliczasz strefy wg. np tego rysunku:janusz210 pisze:Witam Wszystkich

I później w Garmin:
mode/setings/sport/run/heart rate/HR zones/down albo up ustawiasz ZONE 1 i potem enter (ustawiasz dolny zakres I strefy)/enter (ustawiasz II zakres Istrefy)/enter i znowu UP/enter i tak ustawiasz wszystkie strefy i wychodzisz przez mode.
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
wykastrowany kot
-
- Zaprawiony W Bojach
Wydaje mi się, że jak wprowadzisz strefy i uruchomisz stoper z włączoną funkcją scanu hr serca to powinien sam się wyświetlić.janusz210 pisze:Tak
Ale proszę o podpowiedź jak wyświetlić na ekranie taki parametr (procent z zakresu tętna):
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
wykastrowany kot
-
- Rozgrzewający Się
Witam ponownie
Dziękuję za podpowiedzi dotyczące ustawienia %HR. Faktycznie opcja ta pojawiła się dopiero po skalibrowaniu dystansu oraz ustawieniu zakresów tętna.
Pobiegałem z Garminem i muszę powiedzieć, że jestem zaskoczony dokładnością pomiaru odległości, zwłaszcza że biegam jednakowe odcinki a wskazanie dystansu jest niemal identyczne.
Kiedyś miałem Garmina 205 i w gęstym lesie gubił mi notoryczne sygnał a tutaj problemu nie ma.
Dziękuję za podpowiedzi dotyczące ustawienia %HR. Faktycznie opcja ta pojawiła się dopiero po skalibrowaniu dystansu oraz ustawieniu zakresów tętna.
Pobiegałem z Garminem i muszę powiedzieć, że jestem zaskoczony dokładnością pomiaru odległości, zwłaszcza że biegam jednakowe odcinki a wskazanie dystansu jest niemal identyczne.
Kiedyś miałem Garmina 205 i w gęstym lesie gubił mi notoryczne sygnał a tutaj problemu nie ma.
- barte
- Stary Wyga
niestety tutaj problem tez bywa - gubienie footpoda przez zegarek, ja tak niestety mam, naprawa o ktorej wspominalem jakis czas temu zwiazana z ulamanym stykiem w FP nie rozwiazala problemu. mam juz tylko 2 wyjasnienia:janusz210 pisze:Kiedyś miałem Garmina 205 i w gęstym lesie gubił mi notoryczne sygnał a tutaj problemu nie ma.
1. cos nie tak jest z moim Garminem
2. patent chowania czujnika w bucie jest do kitu
dzisiaj przekladam FP z kieszonki Nike+ na sznurowki (kiedys juz tak biegalem) i zobacze czy bedzie poprawa.
Janusz - ja tak samo jestem zadowolony z dokladnosci FP, szkoda tylko ze mam takie zgrzyty z transmisja... jestem chyba jednak wyjatkiem bo nie przypominam sobie zeby ktos sie skarzyl na gubienie czujnika przez zegarek.
wymiana modulu kamery w Samsungu Galaxy S2
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1765679
- Raul7
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
- Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...
jedna lipa przy dokładności to zauważyłem że na 5 kilometrowej trasie w błocie gdzie ślizgałem sie cały czas doliczył mi niecałe 500m 
odrazu dodam zę tydzień wcześniej był kalibrowany i pokazuje wręcz idealnie!!

odrazu dodam zę tydzień wcześniej był kalibrowany i pokazuje wręcz idealnie!!
-
- Zaprawiony W Bojach
Garmin FR 60, jak dla mnie ma jedną wadę - brak SPLIT
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
wykastrowany kot
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
W sensie że międzyczasy? A to kliknięcie "Lap" nie pełni tej funkcji?
W ogóle mam pytanie: czy ktoś biegł połówke z FR60? Jaką długość trasy wam pokazywał? Bo ja swojego nie skalibrowałem i w Poznaniu pokazał aż 22,8 km
W ogóle mam pytanie: czy ktoś biegł połówke z FR60? Jaką długość trasy wam pokazywał? Bo ja swojego nie skalibrowałem i w Poznaniu pokazał aż 22,8 km
-
- Zaprawiony W Bojach
Tak, przez moment widzisz czas międzyczasu, ale SPLIT to przede wszystkim pokazywanie czasu na bieżąco dla nowego LAP, oraz ja sobie ustawisz, również czasu ogólnego, tak jak to jest w Timex Ironman. Garmin pokazuje jedynie czas ogólny biegu. Wg mnie to spora wada tych pulsometrów. Poza tym jest OK.Duncan pisze:W sensie że międzyczasy? A to kliknięcie "Lap" nie pełni tej funkcji?
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
wykastrowany kot
- barte
- Stary Wyga
hmmm... Jumper w training pages mozesz ustawic (pod more...) average lap time,lap time, a nawet lap steps, lap speed, lap pace, lap heart rate, lap distance, lap cadence... - o co biega z tym SPLIT ? jestem troche ignorantem jesli chodzi o fachowe slownictwo ale czy to co wymienilem to nie jest to czego szukasz?jumper pisze:SPLIT to przede wszystkim pokazywanie czasu na bieżąco dla nowego LAP, oraz ja sobie ustawisz, również czasu ogólnego, tak jak to jest w Timex Ironman. Garmin pokazuje jedynie czas ogólny biegu. Wg mnie to spora wada tych pulsometrów. Poza tym jest OK.
Raul ma racje z tym dystansem na sliskiej nawierzchni - jak sie biega po lodzie czy ubitym i sliskim sniegu to faktycznie dystans jest lekko przeklamany - gps pewnie bylby tutaj dokladniejszy gdyby nie... plamy na sloncu i geste chmury w zimie

dzisiaj moj FP nie zgubil sie ani razu! tak jak pisalem wyciagnalem go z buta Nike+ i zamontowalem na sznurowkach - poprawa byla natychmiastowa. wczesniej gubil sie 2-3 razy podczas biegu a kazdorazowa proba uruchomienia kalibracji konczyla sie zgubieniem FP na dobre (zarowno przed jak i po naprawie), dzisiaj biegalem z czujnikiem na wierzchu i wszystko dzialalo (lacznie z kalibracja) - zero problemow - mam nadzieje ze nie ciesze sie zbyt wczesnie ale widze swiatelko w tunelu - pieprzyc Nike- !
wymiana modulu kamery w Samsungu Galaxy S2
-
- Zaprawiony W Bojach
barte pisze:hmmm... Jumper w training pages mozesz ustawic (pod more...) average lap time,lap time, a nawet lap steps, lap speed, lap pace, lap heart rate, lap distance, lap cadence... - o co biega z tym SPLIT ? jestem troche ignorantem jesli chodzi o fachowe slownictwo ale czy to co wymienilem to nie jest to czego szukasz?jumper pisze:SPLIT to przede wszystkim pokazywanie czasu na bieżąco dla nowego LAP, oraz ja sobie ustawisz, również czasu ogólnego, tak jak to jest w Timex Ironman. Garmin pokazuje jedynie czas ogólny biegu. Wg mnie to spora wada tych pulsometrów. Poza tym jest OK.
Dzięki barte! Muszę odwołać to co napisałem

Z tym SPLIT to już sam zgłupiałem. Wg mnie to przede wszystkim pokazywanie czasu na bieżąco dla nowego LAP i równocześnie podgląd czasu ogólnego biegu. Jak się mylę to niech mnie ktoś poprawi?!
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
wykastrowany kot
- forrest_mk
- Rozgrzewający Się
witam
Ciekawi mnie czy ktoś używa FR60 z czujnikiem GSC-10 (dla niewtajemniczonych dodam że to czujnik mierzący prędkość na roweże)
Ciekawi mnie jak się spisuje, i jak współpracuje z zegarkiem i czy konstrukcja jest wytrzymała bo ten wystający cienki element budzi niepokój...
Poniżej zamieszczam link do tego urządzenia
http://eazymut.pl/pozostale/59-licznik- ... sc-10.html
Ciekawi mnie czy ktoś używa FR60 z czujnikiem GSC-10 (dla niewtajemniczonych dodam że to czujnik mierzący prędkość na roweże)
Ciekawi mnie jak się spisuje, i jak współpracuje z zegarkiem i czy konstrukcja jest wytrzymała bo ten wystający cienki element budzi niepokój...
Poniżej zamieszczam link do tego urządzenia
http://eazymut.pl/pozostale/59-licznik- ... sc-10.html