Garmin FORERUNNER 60 HR/FP - garść informacji

Duncan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

jak wysoko montujecie FP? Na najniższych "skrzyżowaniach" sznurówek czy wyżej?
New Balance but biegowy
janusz210
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam Wszystkich

Mam pytanie odnośnie Garmin FORERUNNER 60 HR/FP.
Jak ustawić procentową wartość tętna dla danej strefy?

Pierwszy post (Garmin FORERUNNER 60 HR/FP - garść informacji)
"
ekran 2
strefa 1,2,3,4 lub 5
aktualne tętno
strefa (w %)
"

Jestem posiadaczem tytułowego garmina od 3 dni.
Kombinuję, ale niestety mi się nie udaje. Proszę o pomoc.
wykastrowany kot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

janusz210 pisze:Witam Wszystkich

Mam pytanie odnośnie Garmin FORERUNNER 60 HR/FP.
Jak ustawić procentową wartość tętna dla danej strefy?
Wpierw mierzy swoje HRmax, potem obliczasz strefy wg. np tego rysunku:

Obrazek

I później w Garmin:

mode/setings/sport/run/heart rate/HR zones/down albo up ustawiasz ZONE 1 i potem enter (ustawiasz dolny zakres I strefy)/enter (ustawiasz II zakres Istrefy)/enter i znowu UP/enter i tak ustawiasz wszystkie strefy i wychodzisz przez mode.
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
janusz210
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Tak

Ale proszę o podpowiedź jak wyświetlić na ekranie taki parametr (procent z zakresu tętna):

Obrazek
wykastrowany kot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

janusz210 pisze:Tak

Ale proszę o podpowiedź jak wyświetlić na ekranie taki parametr (procent z zakresu tętna):

Obrazek
Wydaje mi się, że jak wprowadzisz strefy i uruchomisz stoper z włączoną funkcją scanu hr serca to powinien sam się wyświetlić.
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
janusz210
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam ponownie

Dziękuję za podpowiedzi dotyczące ustawienia %HR. Faktycznie opcja ta pojawiła się dopiero po skalibrowaniu dystansu oraz ustawieniu zakresów tętna.

Pobiegałem z Garminem i muszę powiedzieć, że jestem zaskoczony dokładnością pomiaru odległości, zwłaszcza że biegam jednakowe odcinki a wskazanie dystansu jest niemal identyczne.

Kiedyś miałem Garmina 205 i w gęstym lesie gubił mi notoryczne sygnał a tutaj problemu nie ma.
Awatar użytkownika
barte
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

janusz210 pisze:Kiedyś miałem Garmina 205 i w gęstym lesie gubił mi notoryczne sygnał a tutaj problemu nie ma.
niestety tutaj problem tez bywa - gubienie footpoda przez zegarek, ja tak niestety mam, naprawa o ktorej wspominalem jakis czas temu zwiazana z ulamanym stykiem w FP nie rozwiazala problemu. mam juz tylko 2 wyjasnienia:

1. cos nie tak jest z moim Garminem
2. patent chowania czujnika w bucie jest do kitu

dzisiaj przekladam FP z kieszonki Nike+ na sznurowki (kiedys juz tak biegalem) i zobacze czy bedzie poprawa.

Janusz - ja tak samo jestem zadowolony z dokladnosci FP, szkoda tylko ze mam takie zgrzyty z transmisja... jestem chyba jednak wyjatkiem bo nie przypominam sobie zeby ktos sie skarzyl na gubienie czujnika przez zegarek.
wymiana modulu kamery w Samsungu Galaxy S2
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1765679
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

jedna lipa przy dokładności to zauważyłem że na 5 kilometrowej trasie w błocie gdzie ślizgałem sie cały czas doliczył mi niecałe 500m :)
odrazu dodam zę tydzień wcześniej był kalibrowany i pokazuje wręcz idealnie!!
wykastrowany kot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Garmin FR 60, jak dla mnie ma jedną wadę - brak SPLIT
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
Duncan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W sensie że międzyczasy? A to kliknięcie "Lap" nie pełni tej funkcji?

W ogóle mam pytanie: czy ktoś biegł połówke z FR60? Jaką długość trasy wam pokazywał? Bo ja swojego nie skalibrowałem i w Poznaniu pokazał aż 22,8 km
wykastrowany kot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Duncan pisze:W sensie że międzyczasy? A to kliknięcie "Lap" nie pełni tej funkcji?
Tak, przez moment widzisz czas międzyczasu, ale SPLIT to przede wszystkim pokazywanie czasu na bieżąco dla nowego LAP, oraz ja sobie ustawisz, również czasu ogólnego, tak jak to jest w Timex Ironman. Garmin pokazuje jedynie czas ogólny biegu. Wg mnie to spora wada tych pulsometrów. Poza tym jest OK.
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
Awatar użytkownika
barte
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

jumper pisze:SPLIT to przede wszystkim pokazywanie czasu na bieżąco dla nowego LAP, oraz ja sobie ustawisz, również czasu ogólnego, tak jak to jest w Timex Ironman. Garmin pokazuje jedynie czas ogólny biegu. Wg mnie to spora wada tych pulsometrów. Poza tym jest OK.
hmmm... Jumper w training pages mozesz ustawic (pod more...) average lap time,lap time, a nawet lap steps, lap speed, lap pace, lap heart rate, lap distance, lap cadence... - o co biega z tym SPLIT ? jestem troche ignorantem jesli chodzi o fachowe slownictwo ale czy to co wymienilem to nie jest to czego szukasz?

Raul ma racje z tym dystansem na sliskiej nawierzchni - jak sie biega po lodzie czy ubitym i sliskim sniegu to faktycznie dystans jest lekko przeklamany - gps pewnie bylby tutaj dokladniejszy gdyby nie... plamy na sloncu i geste chmury w zimie :)

dzisiaj moj FP nie zgubil sie ani razu! tak jak pisalem wyciagnalem go z buta Nike+ i zamontowalem na sznurowkach - poprawa byla natychmiastowa. wczesniej gubil sie 2-3 razy podczas biegu a kazdorazowa proba uruchomienia kalibracji konczyla sie zgubieniem FP na dobre (zarowno przed jak i po naprawie), dzisiaj biegalem z czujnikiem na wierzchu i wszystko dzialalo (lacznie z kalibracja) - zero problemow - mam nadzieje ze nie ciesze sie zbyt wczesnie ale widze swiatelko w tunelu - pieprzyc Nike- !
wymiana modulu kamery w Samsungu Galaxy S2
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1765679
m4rc1no5
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja mam FP w bucie Adidas Response Cushion 18, biegam z garminkiem od grudnia i jeszcze ani razu mi sie sygnal nie zgubil.
wykastrowany kot
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

barte pisze:
jumper pisze:SPLIT to przede wszystkim pokazywanie czasu na bieżąco dla nowego LAP, oraz ja sobie ustawisz, również czasu ogólnego, tak jak to jest w Timex Ironman. Garmin pokazuje jedynie czas ogólny biegu. Wg mnie to spora wada tych pulsometrów. Poza tym jest OK.
hmmm... Jumper w training pages mozesz ustawic (pod more...) average lap time,lap time, a nawet lap steps, lap speed, lap pace, lap heart rate, lap distance, lap cadence... - o co biega z tym SPLIT ? jestem troche ignorantem jesli chodzi o fachowe slownictwo ale czy to co wymienilem to nie jest to czego szukasz?

Dzięki barte! Muszę odwołać to co napisałem :jatylko: Jak to mówią: cudze chwalicie, swego nie znacie Nawet nie wiedziałem, że jest tyle konfiguracji. Teraz dopiero żałuję, że nie mam food-poda :ech:

Z tym SPLIT to już sam zgłupiałem. Wg mnie to przede wszystkim pokazywanie czasu na bieżąco dla nowego LAP i równocześnie podgląd czasu ogólnego biegu. Jak się mylę to niech mnie ktoś poprawi?!
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
Awatar użytkownika
forrest_mk
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

witam
Ciekawi mnie czy ktoś używa FR60 z czujnikiem GSC-10 (dla niewtajemniczonych dodam że to czujnik mierzący prędkość na roweże)
Ciekawi mnie jak się spisuje, i jak współpracuje z zegarkiem i czy konstrukcja jest wytrzymała bo ten wystający cienki element budzi niepokój...
Poniżej zamieszczam link do tego urządzenia
http://eazymut.pl/pozostale/59-licznik- ... sc-10.html
ODPOWIEDZ