Na pewno głowa tego potrzebuje a czy i ciało to się przekonamy w listopadzie.

Czyżbyś i ty Wigi miał dość planów Danielsowych?

Moderator: infernal
Mi plan Danielsa bardzo leży, przyzwyczaiłem się już do niego i zamierzam nadal się go trzymać (jestem za leniwy na zmianyKrzychu M pisze: Czyżbyś i ty Wigi miał dość planów Danielsowych?
Dlaczego dość? Po prostu chciałem pobawić się czymś nieco innym, zobaczyć jak to pójdzie - trening amatorów bardzo mnie interesuje a najwięcej wiedzy uzyskam eksperymentując na sobie bo wtedy wiem jak to było realizowane i co realnie wnosiło. Uważam, ze Daniels jest dla mnie planem po bandzie, gdzieś go tam połapałem, że dobrze go poobcinałem bo realizuje go albo po minimalnych opisanych czasach trwania jednostek a wiele rzeczy nawet w mniejszych dawkach - przy każdej kolejnej realizacji dokładałem tylko ociupinkę a i żaden mój trening nie przekroczył 29kmów czy 2,20 godz - ciężar raczej był w sekwencjach i w sile poszczególnych jednostek, bo co innego potruchtać 35kmów na wypoczynku a co innego zrobić mocny łączony progowy i to na zmęczeniu. To samo jest u Wigiego bo też to lata z tego co rozumiem poobcinane i w mniejszych nakładach. Po lekturze Hansonów ta obserwacja wydaje mi składać w pewną układankę bo Plan A to plan dla zaawansowanych; u Skarżyńskiego gdzieś czytałem, że zaawansowani to tacy co maraton biegają poniżej 2,40 i ja tak mniejwiecej bym ten plan widział - pełna realizacja na objętościach ponad 120km i do tego trzeba być dodatkowo twardymKrzychu M pisze:
Czyżbyś i ty Wigi miał dość planów Danielsowych?
Tam jest napisane, że każdy trening specjalistyczny trzeba zaczynać rozgrzewką 1,5-3km i kończyć takim samym schłodzeniem. Pewnie wtedy to się poskłada.le0n71 pisze:Wiem, że te błędy to tylko niuanse, ale nie lubię, jak coś czytam, analizuję i nie bardzo mi się to wszystko zgadza. Lubię dokładność i jeżeli w planie jest np. 87 km to niech to tyle będzie, a jak nie musi, to niech będzie napisane ok. 87km. Takie niby pierdoły, ale mnie irytują![]()
Miłego wakacyjnego odpoczynku !