Arti przypominam ci po raz Enty, że piszemy tu o poziomie biegów długich czyli od 5km bo sam temat wątku dotyczy półmaratonu czyli biegu długiego a nie biegów średnich czy sprintu.Arti pisze: ↑15 kwie 2022, 10:46Po co się burzysz ? Opisałem,że Artur ma rację pisząc ,że MP nie wyznacza poziomu. Pokazałem Ci ,że to dotyczy wielu konkurencji a nie tylko maratonu i jest to niezależne od tego czy się jest wojskowym czy nie.Siedlak1975 pisze: ↑15 kwie 2022, 10:37 co mnie obchodzi co było??? Zanim przyszły czasy że nasi zawodnicy nie potrafią 14 minut złamać to Bronek biegał minutę szybciej..... Można by wymieniać tak długo.
Po prostu prestiż MP w maratonie jest tak samo niski jak i czasy w nim uzyskiwane .
Artur Kozłowski dobrze napisał. MP to bieg dla semi PRO. Zawodnicy muszą biec w mistrzostwach biegu z karabinem lub wybierają start w komercyjnym biegu
Nie rozumiesz,że tak jak pisał Artur , takie MP są mniej atrakcyjne , o tym już mówimy od około 10 lat. Były tylko atrakcyjne gdy tak jak w 2008 w ramach MP były kwalifikacje na Igrzyska.
ps. co Ty się tak uczepiłeś tego jednego dystansu 5000m. Nie idź drogą yacoola
Przecież od tego czasu zarówno na milę, 1500 a nawet w maratonie zdeklasowano wyniki z tego okresu a Ty ciągle o te 5000m
Załóż temat o w/w dystansach i sobie wychwalaj