Pachnie mi tu wojną diet...
A po co szukałeś w intrernecie, wystarczyło przeczytać mój post dwie strony wcześniej.tomasz pisze:A ja sprawdziałem w Internecie i wiem teraz z pierwszej ręki. Leki homeopatyczne nie muszą leczyć, nie trzeba udowadniać ich skuteczności.
Nie wiem tylko, czy o to chodził temu komuś
Ciekawy punkt widzenia - politycy i inni demagodzy kochają takich ludzi.gasper pisze:jeśli w recenzjach pojawiają się te same zarzuty to przekonywanie sie do nich osobiście jest dla mnie stratą czasuruh hożuf pisze: Chyba lepiej przeczytać coś samemu i mieć swoje zdanie, niż wierzyć w recenzje.
Oto cały mój post:tomasz pisze:No ale Ty napisałaś nieprawdę.
Leki homeopatycznie nie muszą mieć udowodnionej skuteczności.
Jak widzisz sam zwracałem uwagę na homeopatię.tomasz napisał(a):
Pewnie nie wiesz, ale we Wspólnocie Europejskiej (bo to nie jest Unia) jest przepis, który mówi, że "lek" nie musi leczyć. Zatem aby na rynku pojawił się lek, nie jest konieczne aby on leczył - wystarczy by nie szkodził.
Aż musiałem założyć konto by odpowiedzieć.
To co piszesz jest nieprawdą. Leki MUSZĄ mieć udokumentowane działanie. Takjest napisane w polskim ustawodastwie. (USTAWA z dnia 6 września 2001 r. Prawo farmaceutyczne. (Dz. U. z dnia 31 października 2001 r.))
Chyba, że piszesz o homeopatii, ale tutaj trudno mówic o zgodzie środowiska lekarskiego, bo bardzo dużo lekarzy protestuje i jest przeciwko stosowaniu homeopatii.
Konieczność udokumentowania skuteczności działania nie dotyczy też suplementów diety, ale to jest środek spożywczy.
Ps. Pozdrawiam wszystkich na forum.