2010-12-23
Wszamka:
Były: Parówki+herbata, języczek, 1l soku (jak co dzień zresztą), bigos, herbata, herbata
Suplementy:
---
Waga:
66kg
Ćwiczenia:
POWER BREATHE: 2x30 wdech-wydech ||
Poziom 4-Tydzień 2-Dzień 4|| (2x wieczorem)
Każdy poziom będę robił tygodniami tzn 3poz to 3tyg, 4poz 4tyg i tak dalej aż do 9
Sprzęt:
Adidas Kanadia TR3 - 7.830 km
Garmin FP60
Petzl Tikka 2 (w pierwszej fazie treningu)
Trening:
Nazwa: Pierwszy trening w nowych kapciach
Dystans: 7.830 km
Czas: 00:42:26
Tempo: 05:26 min/km
Temperatura: +7 stopni (ehh aż gorąco normalnie..)
1 część
Dystans: 4km 960m
Czas: 00:26:28
Tempo: 05:20 min/km
Wieloskoki, skipya i c, tyłem, wszystko po 150m wolno ale starałem sie dokładnie
Dystans: 640m
Czas: 00:03:47
Tempo: 05:55 min/km
2 część: powrót
Dystans: 2km 230m
Czas: 00:12:10
Tempo: 05:27 min/km
Opis treningu:
Skład: Ja
Dziś wolne, więc siłą rzeczy Typ dupy nie ruszy.
już na zakupach mnie nosiło bo to wszystko tak długo trwało a ja mam nowe buty i musze je przetestować! no musze! musze! i tak mi te 3h Mamy zakupów trwały wieczność.
W końcu dotarłem do domu zagrałem w JENGE co kupiłem najmłodszej siostrze i ubrałem buty.. oj odrazu w największe błoto, śnieg, błoto, śnieg! i... 500m asfalt!
potem górka i z górki i górka i z górki po śniegu i w las, tam ciemno lampa na łbie świeci, gałęzie biją po pysku a ja biegne w nowych szybko szczałkach terenowych!
wybiegłem na lekką prostą w miare równą i myśle dawno nie robiłem wieloskoków ani nic z tych rzeczy. więc pyk odmierzamy na oko dystans 50m i cyk wieloskoczek i nawrót i skip A a potem skip C i myk tyłem i pyk znowu i tak 3x potem osiadła mgła psując wszystko, lapmke wyłączyłem, księżyc świecił ale jakoś tak dupiasto że zaliczałem każdą dziure.. biegne patrze a tu ta francowata górka która w NB musiałem wychodzić i schodzić a sobie myśle dość! mam nową broń! przypuszczam atak i co? i nic nawet nie pierdnęła! jest moja i wybieg i zbieg i banan na mordzie i znowu w las i znowu gałęzie tym razem więcej bo lampka wyłączona, i co teraz? nic nie widać? no nic trzeba wracać kończyć treninga! ale qrde jest tak fajnie!! no nic wygrała pogoda.. 1.5km do domku i butki na półkę.. długo nie poleżą

jutro znowu dzień...
Co jutro...??
Wigilija (jak to moja śp Babcia mawiała...) potem albo przedtem biegane...
Legenda:
WB1-to tempo ok. 5:20/km
WB2- to tempo ok 4:50-4:45/km
Tempo biegane z prędkością
do 10km to ok. 4:15-4:20/km
Tempo bieganie z prędkością
do 5km to ok 4:10/km
-----------------------------------------------------------
Informacje:
Historyjka..
chodze po galerii RONDO w Bochni (beznadziejna galeria) i szukam prezentów dla rodziny...
wchodzimy z moją siorą (lat 10) do adidasa i jakoś mnie tak tknęło na buty zobaczyć.
Popatrzyłem w oczy rzuciły mi sie ADIDAS KANADIA TR3 o których ostatnio czytałem i zastanawiałem sie czy kupić.
pomacałem, popatrzyłem i pojawiła sie bardzo miła pani która zaproponowała mi przymiarka. Chiałem powiedzieć że nie chce ale powiedziałem że ok.
Pani po chwili przyniosła mi numer 43 i przymierzyłem nawiązując rozmowe...
R- RAUL7
P-EKSPEDIENTKA
M-młodsza siora
E-wie pan to są bardzo dobre buty!
R-nom tak czytałem o nich dużo dobrego.
E-tak tak są bardzo dobre! one są do biegania ale można w nich też chodzić!
R-ja chce w nich biegać

E-łooo to pan jest biegaczem?
R-no chyba jestem

E-tak a w jakich brał pan udział biegach? a jakie pan na życiówki? a to są bardzo dobre buty! a biega pan Bochni?
M-nie on biega w Krakowie na biegach! teraz sylwestrowy! maciek ile to jest (nie zdążyłem odp) 10km tak tak 10 a potem maraton a to juz 42km! wie pani jak to dużo?
E-(odp Agnieszce i do mnie mówi)a to pan do treningów potrzebuje te buty?
R-mam już NB startówki ale boje sie o nie i chce kupić kolejne takie troche terenowe
E-łooo to pan ma 2? to pan jest zaawansowanym biegaczem?? i woła tą drugą expedientke
||tym textem mnie tak rozwaliła że buty kupiłem

||
KOMENTY