Suunto Spartan Ultra

Awatar użytkownika
jarek_bb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:40
Życiówka w maratonie: 3:36:50

Nieprzeczytany post

Dwa pytania dla bardziej zaawansowanych użytkowników:

1. Czy są jakieś powerbanki dedykowane do Suunto Spartana czy też mogę korzystać z jakiegokolwiek?

2. W jaki sposób mogę sprawdzić ile mam miejsca w zegarku na zapisywanie kolejnych treningów? Ewentualnie ile godzin treningu mieści się na zegarku. Jadę na dłuższą wyprawę, gdzie nie będę miał możliwości zgrywania danych i zastanawiam się na ile wystarczy mi pamięci w zegarku.

Pozdrawiam.
PKO
Jaraja
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 37:56
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Duże przeceny serii Spartan Ultra HR w niektórych znanych sklepach - kuszą przed świętami. Spartan Ultra Black HR za 2299 - o dziwo taniej niż bez HR.
no4
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Przy okazji dzisiejszej aktualizacji (zobaczymy co wniesie nowego) zauważyłem info na stronie,
że dla Spartanów zakupionych w 2016 producent daje dodatkowy rok gwarancji.
hucek
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

no4 pisze:Przy okazji dzisiejszej aktualizacji (zobaczymy co wniesie nowego) zauważyłem info na stronie,
że dla Spartanów zakupionych w 2016 producent daje dodatkowy rok gwarancji.
Dodatkowy rok gwarancji ogłosili już kilka tygodni temu... A zabawę zegarkiem po aktualizacji rozpocznę jutro. Według zapowiedzi to dopiero pierwsza z dwóch aktualizacji dotycząca modyfikacji trybów sportowych...
Vein1975
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka w maratonie: 4:27:31

Nieprzeczytany post

Aktualizacja fajna, choć nadal bez poprawionego GPS.
- Modyfikacja ok, choć jest ograniczona. Ale i tak długo się zastanawiałem co wstawić na te ekrany :) więc chyba wystarczająca
- Jest kalendarz więc wszystkie zaplanowane treningi już w zegarku
- poprawiony wysokościomierz wygląda na to że działa jak trzeba
- taka pierdoła jak standby w podświetleniu działa ok ale niestety tylko w podstawowym kolorze

Dobra aktualizacja moim zdaniem. Jutro wypróbuję w akcji
Vein1975
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

I jeszcze nowy licznik kalorii z możliwością ustalenia celu ile kalorii i ilości kroków do zaliczenia w ciągu dnia.
astondb7
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 39:35

Nieprzeczytany post

Vein1975 pisze: - taka pierdoła jak standby w podświetleniu działa ok ale niestety tylko w podstawowym kolorze
U mnie działa na tarczy z wybranym niebieskim kolorem.
Vein1975
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Działa. Nie precyzyjnie się wyraziłem :). Chodziło mi o to że najlepiej widać przy tamtej konfiguracji. Muszę przyznać że ta opcja jest świetna podczas nocnego biegania
Awatar użytkownika
jarek_bb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Co to za opcja "Oczekiwanie" w menu podświetlenie? To to o czym mówicie?
Vein1975
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Tak , nawet nie zwróciłem uwagi że tak jest polska nazwa. Wydaje mi się że zaraz po aktualizacji było - stand by
Awatar użytkownika
Piotr-Fit
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:30
Życiówka w maratonie: 3:00:56
Kontakt:

Nieprzeczytany post

jarek_bb pisze:Dwa pytania dla bardziej zaawansowanych użytkowników:

1. Czy są jakieś powerbanki dedykowane do Suunto Spartana czy też mogę korzystać z jakiegokolwiek?

2. W jaki sposób mogę sprawdzić ile mam miejsca w zegarku na zapisywanie kolejnych treningów? Ewentualnie ile godzin treningu mieści się na zegarku. Jadę na dłuższą wyprawę, gdzie nie będę miał możliwości zgrywania danych i zastanawiam się na ile wystarczy mi pamięci w zegarku.

Pozdrawiam.
hej
1. Jakikolwiek
2.Nie da się tego sprawdzić. Zegarki działają tak ze jak pamięć się kasuje to z automatu kasowany jest najstarszy trening, ale tej pamięci jest sporo wiec tak mniej więcej co kilka dni trzeba zgrywać treningi.
ku chwale biegania :)
Blog: https://piotrstanek.pl/
Awatar użytkownika
jarek_bb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Piotr-Fit pisze:
jarek_bb pisze: 2. W jaki sposób mogę sprawdzić ile mam miejsca w zegarku na zapisywanie kolejnych treningów? Ewentualnie ile godzin treningu mieści się na zegarku. Jadę na dłuższą wyprawę, gdzie nie będę miał możliwości zgrywania danych i zastanawiam się na ile wystarczy mi pamięci w zegarku.
2.Nie da się tego sprawdzić. Zegarki działają tak ze jak pamięć się kasuje to z automatu kasowany jest najstarszy trening, ale tej pamięci jest sporo wiec tak mniej więcej co kilka dni trzeba zgrywać treningi.
W starym TomTomie mogłem zobaczyć ilość wykorzystanej pamięci. A tutaj nie mam pojęcia kiedy treningi zaczną mi się nadpisywać. Co ciekawsze Suunto zapytane o to milczy.
hucek
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

jarek_bb pisze:
Piotr-Fit pisze:
jarek_bb pisze: 2. W jaki sposób mogę sprawdzić ile mam miejsca w zegarku na zapisywanie kolejnych treningów? Ewentualnie ile godzin treningu mieści się na zegarku. Jadę na dłuższą wyprawę, gdzie nie będę miał możliwości zgrywania danych i zastanawiam się na ile wystarczy mi pamięci w zegarku.
W starym TomTomie mogłem zobaczyć ilość wykorzystanej pamięci. A tutaj nie mam pojęcia kiedy treningi zaczną mi się nadpisywać. Co ciekawsze Suunto zapytane o to milczy.
Tak się składa, że widziałem dziś to "milczenie" Suunto na ich profilu na FB;P Zapytałeś o 7.26 (co ciekawe tutaj już o 7.23 napisałeś, że milczą), a odpowiedzieli o 8.40. No milczą, że hoho;)

Swoją drogą, rzeczywiście odpowiedź nie była jakaś powalająca, a raczej brak dostępności synchronizacji offline, bo też by mi się taka przydała. W Ambitach jest, a w Spartanach musimy na nią poczekać...:(
Awatar użytkownika
jarek_bb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

hucek pisze: Tak się składa, że widziałem dziś to "milczenie" Suunto na ich profilu na FB;P Zapytałeś o 7.26 (co ciekawe tutaj już o 7.23 napisałeś, że milczą), a odpowiedzieli o 8.40. No milczą, że hoho;)
Swoją drogą, rzeczywiście odpowiedź nie była jakaś powalająca, a raczej brak dostępności synchronizacji offline, bo też by mi się taka przydała. W Ambitach jest, a w Spartanach musimy na nią poczekać...:(
To było moje trzecie pytanie w tej sprawie w ciągu ostatnich 3 tygodni. Wczoraj się uaktywnili. :)

Odpowiedź satysfakcjonująca jak najbardziej. Synchro offline jest zadowalające dla mnie. Że dopiero robią - rozumiem.
Awatar użytkownika
Piotr-Fit
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:30
Życiówka w maratonie: 3:00:56
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Widzę, że już sprawa załatwiona, to pozwolę sobie wrzucić odp. Suunto ku zainteresowanym tutaj:

"Generalnie nadal poruszamy się w podanych godzinach treningu, ale wszystko zależy tak naprawdę od magazynowanych danych, dlatego trudno podać konkretną wartość godzinową...
Jak wspominałem, gdy założymy, że mamy włączony maksymalnie precyzyjny sygnał GPS, pas do pomiaru tętna i tryb sportowy zbierający wszystkie dane, wtedy pamięć w zegarku pozwoli nam na zanotowanie maksymalnie ok. 30 godzin treningu (wartość szacowana). Zmniejszając ustawienia GPS (jego dokładność) "oszczędzamy" miejsce w pamięci zegarka...
Powodzenia!
/Tomasz z Suunto"

btw. ciekawy jestem Twojej opinii o tym zegarku Jarek - może być priv, może być krótko ale i możesz się rozpisać, możemy pogadać live na treningu ;) bo mi go poleca znajoma, która w nich siedzi długo ale przyda mi się kolejny "adwokat diabła"
ku chwale biegania :)
Blog: https://piotrstanek.pl/
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ