Suunto Spartan Ultra
- jarek_bb
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:40
- Życiówka w maratonie: 3:36:50
Dwa pytania dla bardziej zaawansowanych użytkowników:
1. Czy są jakieś powerbanki dedykowane do Suunto Spartana czy też mogę korzystać z jakiegokolwiek?
2. W jaki sposób mogę sprawdzić ile mam miejsca w zegarku na zapisywanie kolejnych treningów? Ewentualnie ile godzin treningu mieści się na zegarku. Jadę na dłuższą wyprawę, gdzie nie będę miał możliwości zgrywania danych i zastanawiam się na ile wystarczy mi pamięci w zegarku.
Pozdrawiam.
1. Czy są jakieś powerbanki dedykowane do Suunto Spartana czy też mogę korzystać z jakiegokolwiek?
2. W jaki sposób mogę sprawdzić ile mam miejsca w zegarku na zapisywanie kolejnych treningów? Ewentualnie ile godzin treningu mieści się na zegarku. Jadę na dłuższą wyprawę, gdzie nie będę miał możliwości zgrywania danych i zastanawiam się na ile wystarczy mi pamięci w zegarku.
Pozdrawiam.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Dodatkowy rok gwarancji ogłosili już kilka tygodni temu... A zabawę zegarkiem po aktualizacji rozpocznę jutro. Według zapowiedzi to dopiero pierwsza z dwóch aktualizacji dotycząca modyfikacji trybów sportowych...no4 pisze:Przy okazji dzisiejszej aktualizacji (zobaczymy co wniesie nowego) zauważyłem info na stronie,
że dla Spartanów zakupionych w 2016 producent daje dodatkowy rok gwarancji.
-
- Stary Wyga
- Życiówka w maratonie: 4:27:31
Aktualizacja fajna, choć nadal bez poprawionego GPS.
- Modyfikacja ok, choć jest ograniczona. Ale i tak długo się zastanawiałem co wstawić na te ekrany
więc chyba wystarczająca
- Jest kalendarz więc wszystkie zaplanowane treningi już w zegarku
- poprawiony wysokościomierz wygląda na to że działa jak trzeba
- taka pierdoła jak standby w podświetleniu działa ok ale niestety tylko w podstawowym kolorze
Dobra aktualizacja moim zdaniem. Jutro wypróbuję w akcji
- Modyfikacja ok, choć jest ograniczona. Ale i tak długo się zastanawiałem co wstawić na te ekrany

- Jest kalendarz więc wszystkie zaplanowane treningi już w zegarku
- poprawiony wysokościomierz wygląda na to że działa jak trzeba
- taka pierdoła jak standby w podświetleniu działa ok ale niestety tylko w podstawowym kolorze
Dobra aktualizacja moim zdaniem. Jutro wypróbuję w akcji
- Piotr-Fit
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:30
- Życiówka w maratonie: 3:00:56
- Kontakt:
hejjarek_bb pisze:Dwa pytania dla bardziej zaawansowanych użytkowników:
Pozdrawiam.
1. Jakikolwiek
2.Nie da się tego sprawdzić. Zegarki działają tak ze jak pamięć się kasuje to z automatu kasowany jest najstarszy trening, ale tej pamięci jest sporo wiec tak mniej więcej co kilka dni trzeba zgrywać treningi.
- jarek_bb
- Zaprawiony W Bojach
W starym TomTomie mogłem zobaczyć ilość wykorzystanej pamięci. A tutaj nie mam pojęcia kiedy treningi zaczną mi się nadpisywać. Co ciekawsze Suunto zapytane o to milczy.Piotr-Fit pisze:2.Nie da się tego sprawdzić. Zegarki działają tak ze jak pamięć się kasuje to z automatu kasowany jest najstarszy trening, ale tej pamięci jest sporo wiec tak mniej więcej co kilka dni trzeba zgrywać treningi.jarek_bb pisze: 2. W jaki sposób mogę sprawdzić ile mam miejsca w zegarku na zapisywanie kolejnych treningów? Ewentualnie ile godzin treningu mieści się na zegarku. Jadę na dłuższą wyprawę, gdzie nie będę miał możliwości zgrywania danych i zastanawiam się na ile wystarczy mi pamięci w zegarku.
-
- Dyskutant
- Życiówka w maratonie: brak
Tak się składa, że widziałem dziś to "milczenie" Suunto na ich profilu na FB;P Zapytałeś o 7.26 (co ciekawe tutaj już o 7.23 napisałeś, że milczą), a odpowiedzieli o 8.40. No milczą, że hoho;)jarek_bb pisze:W starym TomTomie mogłem zobaczyć ilość wykorzystanej pamięci. A tutaj nie mam pojęcia kiedy treningi zaczną mi się nadpisywać. Co ciekawsze Suunto zapytane o to milczy.Piotr-Fit pisze:2.Nie da się tego sprawdzić. Zegarki działają tak ze jak pamięć się kasuje to z automatu kasowany jest najstarszy trening, ale tej pamięci jest sporo wiec tak mniej więcej co kilka dni trzeba zgrywać treningi.jarek_bb pisze: 2. W jaki sposób mogę sprawdzić ile mam miejsca w zegarku na zapisywanie kolejnych treningów? Ewentualnie ile godzin treningu mieści się na zegarku. Jadę na dłuższą wyprawę, gdzie nie będę miał możliwości zgrywania danych i zastanawiam się na ile wystarczy mi pamięci w zegarku.
Swoją drogą, rzeczywiście odpowiedź nie była jakaś powalająca, a raczej brak dostępności synchronizacji offline, bo też by mi się taka przydała. W Ambitach jest, a w Spartanach musimy na nią poczekać...

- jarek_bb
- Zaprawiony W Bojach
To było moje trzecie pytanie w tej sprawie w ciągu ostatnich 3 tygodni. Wczoraj się uaktywnili.hucek pisze: Tak się składa, że widziałem dziś to "milczenie" Suunto na ich profilu na FB;P Zapytałeś o 7.26 (co ciekawe tutaj już o 7.23 napisałeś, że milczą), a odpowiedzieli o 8.40. No milczą, że hoho;)
Swoją drogą, rzeczywiście odpowiedź nie była jakaś powalająca, a raczej brak dostępności synchronizacji offline, bo też by mi się taka przydała. W Ambitach jest, a w Spartanach musimy na nią poczekać...

Odpowiedź satysfakcjonująca jak najbardziej. Synchro offline jest zadowalające dla mnie. Że dopiero robią - rozumiem.
- Piotr-Fit
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:30
- Życiówka w maratonie: 3:00:56
- Kontakt:
Widzę, że już sprawa załatwiona, to pozwolę sobie wrzucić odp. Suunto ku zainteresowanym tutaj:
"Generalnie nadal poruszamy się w podanych godzinach treningu, ale wszystko zależy tak naprawdę od magazynowanych danych, dlatego trudno podać konkretną wartość godzinową...
Jak wspominałem, gdy założymy, że mamy włączony maksymalnie precyzyjny sygnał GPS, pas do pomiaru tętna i tryb sportowy zbierający wszystkie dane, wtedy pamięć w zegarku pozwoli nam na zanotowanie maksymalnie ok. 30 godzin treningu (wartość szacowana). Zmniejszając ustawienia GPS (jego dokładność) "oszczędzamy" miejsce w pamięci zegarka...
Powodzenia!
/Tomasz z Suunto"
btw. ciekawy jestem Twojej opinii o tym zegarku Jarek - może być priv, może być krótko ale i możesz się rozpisać, możemy pogadać live na treningu
bo mi go poleca znajoma, która w nich siedzi długo ale przyda mi się kolejny "adwokat diabła"
"Generalnie nadal poruszamy się w podanych godzinach treningu, ale wszystko zależy tak naprawdę od magazynowanych danych, dlatego trudno podać konkretną wartość godzinową...
Jak wspominałem, gdy założymy, że mamy włączony maksymalnie precyzyjny sygnał GPS, pas do pomiaru tętna i tryb sportowy zbierający wszystkie dane, wtedy pamięć w zegarku pozwoli nam na zanotowanie maksymalnie ok. 30 godzin treningu (wartość szacowana). Zmniejszając ustawienia GPS (jego dokładność) "oszczędzamy" miejsce w pamięci zegarka...
Powodzenia!
/Tomasz z Suunto"
btw. ciekawy jestem Twojej opinii o tym zegarku Jarek - może być priv, może być krótko ale i możesz się rozpisać, możemy pogadać live na treningu