Tomek
Spróbujemy.
Ja bym chciał po starcie strony "wciągnąć" jak najwięcej osób w promocję biegania we własnych, małych lub większych społecznościach.
Nike ma ścieżki biegowe w dużych miastach, Maraton Warszawski też w raczej dużych - ale my mozemy dotrzeć wszędzie. Nie mamy żadnej docelowej imprezy, żadnego "dead line".
Jak już ruszy strona - to ja nawet na naszym SBBP - chcę zrobić taką grupkę dla poczatkujących.
Poprostu promować bieganie jako najzdrowszy sport, sposób na zdrowie.
Jak wyobrażam sobie zrobienie tego w Świerzawie.
Jak już strona ruszy - będzie tam mozna zamieszczać informację dedykowane tylko biegaczom ze Świerzwy - będzie mogła powstac podstrona swierzawa.bieganie.pl
Jak rozruszać ludzi w Świerzawie?
Jest tylko jeden sposób - cierpliwość, czas.
Bebej już swoją pracę od podstaw robi w Przeźmierowie, ja w Warszawie, Ty możesz w Świerzawie.
Pomożemy
Trzeba będzie trochę Świerzawę ( i każde inne miasto gdzie będzie jakis zapaleniec) oplakatować, że: Tu i Tu, tego dnia każdego tygodnia - jestspotkanie dla osób chcących zrozumieć że bieganie moze być takze dla nich. Zrobimy jakies Plakaty z miejscem na wpisanie czarnym flamastrem lokalnych informacji.
No - jakieś trzeba będzie wymysleć "lotne"

hasło.
"Bieganie, to takze Ty", "Bieganie na recepte, recepta na zdrowie", "Biegaj i Ty", "Biegaj z nami"

itd
Trzeba będzie to wylepić tu i tam.
Dostaniesz koszulki, żeby sie ładnie prezentować

i biędziesz ambasadorem idei biegania w Świerzawie i okolicy albo i całym regionie.
To jest własnie fajne w sieci - że możemy robić coś razem.
Fajnie by było porobic trochę zdjeć miejsc po których biegasz.
I wogole zrobić takie Twoje krótkie CV - żeby Ci ludzie zanim przyjdą mogli się trochę z Toba "sieciowo" zapoznać (niektórzy sa nieśmiali).