Weekendowe bieganie w POZNANIU

Awatar użytkownika
Janek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ju-rek-Bed-narz-Ju-rek-Bed-narz!!!
Ju-rek-Ci-ba-Ju-rek-Ci-ba!!!

Choć oni raczej zaglądają do "Maratonów Polskich". Może tam też dacie zawiadomienie o Waszym projekcie.

(Edited by Janek at 5:37 pm on Jan. 14, 2003)
Największym zagrożeniem dla człowieczeństwa jest zwarta większość [i](H. Ibsen)[/i]
   [url=http://www.maratonypolskie.pl][b]Maratony Polskie[/b][/url]
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Renard
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Panowie jeżeli pozwolicie i ja do was dołączę za jakiś czas na razie nie jestem jeszcze w stanie przebiec 10 km,niestety.
GG 5427576
Irimi_
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Kolego Renard, nic sie nie martw, ja wiecej niz 10km w te niedziele nie mam zamiaru robic, ale chodzi o to by sie razem spotkac. Bedzie tez chyba z nami jedna kozelanka, ktora na razie marszobieguje, wiec pokrecimy sie razem wokol Rusalki (tej z woda, a nie wokol kozelanki) i tez bedzie oki. Ambitniejsi i wytrzymalsi poleca swoje, a my swoje.

Z poprzednich postow wnioskuje, ze spotykamy sie o 10.00 przy widuktach przy skrzyzowaniu Niestechowska/Sw. Wawrzynca, czy tak?
Run Forest, run!...
gg 3180699
Irimi_
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Tak sobie mysle, co to bedzie w te niedziele, jak dalej bedzie taka "cudowna" pogoda. Chyba bedziemy brodzic po kostki w mastyce i breji... No ale co nas nie zabije to nas wzmocni.
I wciaz nas malo. Nie wierze ze po Poznaniu tylko nas 5, 6 osob biega.
Run Forest, run!...
gg 3180699
kledzik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from Irimi on 12:39 pm on Jan. 16, 2003

I wciaz nas malo. Nie wierze ze po Poznaniu tylko nas 5, 6 osob biega.
5-6 osob to nie jest tak malo. W takich grupach biegalismy w Gdansku i Warszawie. W stolicy bylo tak przynajmiej do ostatniej niedzieli, kiedy to frekwencja pobila wszelkie oczekiwania (21 osob i 2 psy!).

kledzik
filipp
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Irimi, mnie chodzilo o wiadukt nad przejsciem dla pieszych pod ul. Sw Wawrzynca, które miesci sie na koncu ul. Botanicznej. Jedziesz Dabrowskiego w kier na Swiecko i przed Ogrodem Botanicznym skrecasz w prawo, w mala brukowana uliczke, ktora sie konczy tuz przed Sw Wawrzynca - dalej nie mozna jechac.
filipp
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

czy mozemy ostatecznie potwierdzic miejsce i godzine? niedziela, 10 rano, koniec ulicy Botanicznej (przy Sw. Wawrzynca).  

Moja propozycja:
etap I: dla wszystkich - petla dookola jez. Rusalka (ok 4km)
etap II: fakultet dla chetnych - wzdluz Rusalki przez las w strone Strzeszynka i potem z powrotem.

etap I + etap II - w zaleznosci od wariantu (czy obiegamy Strzeszynek czy nie) 16 - 20km.

Jakie sa warunki biegowe w terenie w Wielkopolsce? czyzby bloto i jeszcze raz bloto?
Irimi_
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Oki. Moze byc ulica Botaniczna. Tylko zeby ta informacja dotarla do wszystkich. Ja zawiadomie Sebastiana i kozelanke, ktora zabieram. Jeszcze raz info dla tych ktorzy nie znaja ulicy Botanicznej: jedziecie ul. Dabrowskiego od centrum w strone Ogrodow i przed petla na Ogrodach skrecacie w prawo w brukowana ulice (Botaniczna). Po lewej stronie Botanicznej bedziecie mijali budynek sali gimnastycznej Akademii Rolniczej. Dalej Botaniczna az do sw. Wawrzynca i tam sie spotykamy. Ja profilaktycznie przejade sie przy wiaduktach czy ktos tam nie czeka. Do niedzieli!
Run Forest, run!...
gg 3180699
Awatar użytkownika
www chinapoland com
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Cześć dzieciaki,
W koncu dopisuje sie do oslawionego forum dotyczacego niedzielnego biegania w Poznaniu. Z braku czasu nie angazowalem sie w ustalenia dotyczace miejsca i czasu spotkani. Kolega Irimi wyreczyl mnie jednak (dzieki Rafciu).
Filip, ciesze sie na spotkanie. Tym bardziej, ze dlugo sie nie widzielismy. Bedzie o czym pogadac :-). Tym bardziej, ze wedlug mnie, dookola Strzeszynka i Rusalki to 20km bez kilkuset metrow. No chyba, ze moj licznik przy rowerze nawala.
Janek, Dawno sie nie kontaktowalismy. Mam nadzieje, ze spotkamy sie wczesniej niz na maratonie w Poznaniu czy Warszawie. Swoja droga chcialbym aby spotkania u mnie przed maratonem staly sie tradycja. Moze pojedziemy razem do Berlina: na polmaraton i maraton? Co Ty na to? Pozdrowienia dla kolegow.
W niedziele pojawie sie z kolega z Gdanska. Zapowiada sie zatem liczna bieganina.
Do zobaczenia wszystkim.
Pozdrawiam,

Sebastian
Sebastian
Awatar użytkownika
Janek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sebastian, do Dębna nie masz daleko, a ja tam w kwietniu będę. Tam się możemy spotkać, tylko zimę musimy obaj solidnie przepracować - nie mniej niż 200 kilosów miesięcznie.
Berlin, powiadasz? I kimanie u Ciebie przed maratonem poznańskim? No fajnie to brzmi, dzięki za ofertę, zobaczymy...
Pozdro :-).
Irimi_
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Najwazniejsze zeby bylo zajebscie! That's all! I z tego, co widze, tak wlasnie bedzie!
Run Forest, run!...
gg 3180699
filipp
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

A więc odbyło się!

Na starcie zgłosiło się 5 osób (mam nadzieję, że pamiętam imiona :))

Dominika (chyba nie występuje na forum),
Irimi, czyli Rafał
Sebastian, ktory na forum ukrywa sie pod nickiem www.chinapoland.com
Piotr (nie wystepuje na forum)
Filipp - czyli niesmialy organizator i autor tych słów.

Pogoda dopisała, było bardzo sympatycznie tak sie zagadalismy, ze zamiast biec z Rusalki do Strzeszynka zrobiliśmy 3 kolka dookola jeziora Rusalka. Wyszlo z tego jakies 10,5 km moze troche wiecej.

Panie i panowie do nastepnych razow, w jeszcze wiekszym gronie!
kledzik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Gratuluje inauguracji kolezankom i kolegom z Poznania! Filipp, tyle czasu zwlekales z relacja, iz bylem pewien, ze wasz bieg sie nie odbyl. Serdecznie pozdrawiam i zycze aby choroby i kontuzje was omijaly (moi gdanscy wspolbiegacze sa ostatnio doslownie zdziesiatkowani!)

kledzik
Irimi_
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Howgh!
No i niedzielne biegowe spotkano doszlo do skutku. Sklad osobowy, dystans i miejsce przedstawil Filip.
Bylo kapitalnie. Mam nadzieje ze teraz bedzie nas juz tylko wiecej. I niech nie obawiaja sie dystansu poczatkujacy. Dominika biega od niedawna i zrobila z nami "tylko" jedno kolko, ale pozniej pospacerowala i zrobila sobie maly marszobieg. Zatem nie ma problemu jesli ktos nie czuje sie na silach biec calego dystansu. Za tydzien zapraszamy kolejnych forumowiczow do bieganka w niedziele na Rusalce.
I jeszcze jedna uwaga. BIEGACZE POZDRAWIAJCIE SIE! Wielu sposrod tych ktorych mijajac pozdrawialismy dziewnie na nas patrzylo. Wiem ze w czapeczce z malym pomponem wygladam dziwnie, ale to chyba nie byla przyczyna. Pozdrawiajmy sie bo wszyscy nalezymy do jednej rodzinki wariatow-biegaczy!
Czolem. I dzieki tym, ktorzy przyszli w niedziele!
Run Forest, run!...
gg 3180699
Awatar użytkownika
Kazig
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

...jak to w czapeczce z małym pomponem wyglądam dziwnie, to wtedy jak ja wyglądam w czapeczce z dużym pomponem i w dodoatku czerwonym miłe panie? Gratulacje filipp za organizacje.

Był REnarD?
ODPOWIEDZ