Komentarz do artykułu Poznań Maraton: Koszulki 4F w pakietach startowych zawodników

Informacje o nowych biegach, wrażenia, przemyślenia, poszukiwanie towarzystwa i inne startowe duperele.
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wiele osób nadal myśli że koszulka w pakiecie jest za DARMO :bum:
PKO
TomekIw
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 40:41
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jeśli koszulka jest na tyle dobra że da się w niej biegać to ja nie widzę problemu. Przecież i tak musisz w czymś biegać na treningach a one się też zużywają. Często jest jednak tak że te koszulki się po prostu do biegania nie nadają albo okazuje się że nie ma już rozmiaru który deklaruje sie przy zapisach....
human
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Arasso pisze:Tragedia. Kolejna koszulka którą rzucę na dno szafy nie założywszy ani razu...
Ani to dziwne hasło przewodnie ani ta beznadziejna kompozycja rozczłapanych butów i sztucznego dymu do mnie nie przemawia. No ale to rzecz gustu.
Chyba możesz nie wziąć/zostawić koszulkę w biurze zawodów...
Awatar użytkownika
kuczi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:20
Życiówka w maratonie: 3:30:12
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ale za nią zapłaci :ojoj:
Crom
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

najlepszą koszulką jest opcja - BEZ koszulki. Kto chce to sobie dokupi.

I niech te pakiety startowe w końcu stanieją, okolice 100zł za samą tylko możliwość wzięcia udziału w biegu to przesada.
krzysfizjobiega
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:21

Nieprzeczytany post

Ja tam używam tych koszulek na codzień, nie gniotą się, są znacznie trwalsze od bawełnianych, nie zatrzymują wilgoci, po kilku praniach nadal wyglądają świeżo.
[url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=27&t=53810][color=#BF0000]BLOG[/color][/url]
[url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=28&t=53812][color=#4000BF]KOMENTARZE[/color][/url]
[url=https://run-log.com/profiles/profile/KaliGr/][color=#4000FF]run-log.com[/color][/url]
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Crom pisze:najlepszą koszulką jest opcja - BEZ koszulki. Kto chce to sobie dokupi.

I niech te pakiety startowe w końcu stanieją, okolice 100zł za samą tylko możliwość wzięcia udziału w biegu to przesada.
Koszulka lub jej brak nie zmienia w znacznym stopniu ceny pakietu startowego, zwłaszcza w sytuacji, gdy producent koszulek jest sponsorem
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:35
Życiówka w maratonie: 3:13:29
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Crom pisze: I niech te pakiety startowe w końcu stanieją, okolice 100zł za samą tylko możliwość wzięcia udziału w biegu to przesada.
Kazdy moze przecierz biegac zupelnie za darmo! Wychodzisz przed dom... i biegniesz :taktak:

Jezeli jednak chcesz wziac udzial w zorganizowanej imprezie, biec po certyfikowanej i zabezpieczonej trasie,
w czasie ktorego ktos poda Ci zel i wode, a na koniec bedzie mogl cos zjesc, to kosztuje.
Powiesz, ze wytyczenie/odmierzenie trasy, pomiar czasu itd. to nie sa duze koszta,
ale cala impreza sklada sie z wielu takich drobnych spraw, ktorych koszta sie sumuja.
A na koniec nikt przecierz nie chce do takiej imprezy dokladac, prawda? :oczko:

A tak swoja droga, ciesz sie, ze nie startujesz w tri, tam to dopiero sa wpisowe :hejhej:
Awatar użytkownika
kojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:03

Nieprzeczytany post

Sikor pisze: Jezeli jednak chcesz wziac udzial w zorganizowanej imprezie, biec po certyfikowanej i zabezpieczonej trasie,
w czasie ktorego ktos poda Ci zel i wode, a na koniec bedzie mogl cos zjesc, to kosztuje.
Powiesz, ze wytyczenie/odmierzenie trasy, pomiar czasu itd. to nie sa duze koszta,
ale cala impreza sklada sie z wielu takich drobnych spraw, ktorych koszta sie sumuja.
Przez ostatnie 3 lata te koszty, patrząc na wrocławskie imprezy, gwałtownie wzrosły. Szczególnie to widać bo mniejszych biegach (10km) za które aktualnie organizatorzy życzą sobie tyle co za nocny półmaraton (o ile liczymy z koszulką która zwykle jest opcją ale ja lubię koszulki z biegów).
No ale cóż, są chętni więc ceny rosną.
Awatar użytkownika
jarjan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kojer pisze:
Sikor pisze: Jezeli jednak chcesz wziac udzial w zorganizowanej imprezie, biec po certyfikowanej i zabezpieczonej trasie,
Przez ostatnie 3 lata te koszty, patrząc na wrocławskie imprezy, gwałtownie wzrosły. Szczególnie to widać bo mniejszych biegach (10km) za które aktualnie organizatorzy życzą sobie tyle co za nocny półmaraton (o ile liczymy z koszulką która zwykle jest opcją ale ja lubię koszulki z biegów).
Zdaje się, że koszty z cenami mylisz. ;)
Biegam, więc jestem. :)

pozdrawiam
Jarosław
Awatar użytkownika
kojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jarjan pisze:
kojer pisze:
Zdaje się, że koszty z cenami mylisz. ;)
Obawiam się, ze to ty mylisz powagę z ironią ;).

A tak na serio to 40zł za dyszkę z praktycznie zerowym pakietem, na kilka miesięcy przed zawodami to imho lekka przesada i już z jednego takiego biegu zrezygnowałem (a był w planach).
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:35
Życiówka w maratonie: 3:13:29
Kontakt:

Nieprzeczytany post

40 PLN? Szok. I w tym do tego nie ma koszulki? I czerwonego dywanu na calej trasie? Masakra :wrrwrr: :oczko:
kaan
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

kojer pisze:
Sikor pisze: ..... nikt przecierz nie chce do takiej imprezy dokladac, prawda?....
Pytanie "prawie" logiczne ale nie precyzyjne bowiem "nie dotyka" istoty problemu . A w znakomitej większości przypadków (szacunek dla Tych których dotyczy mniejszość ) ten problem to przecieŻ "optymalizacja zysku" .
kaan
Awatar użytkownika
kojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sikor pisze:40 PLN? Szok. I w tym do tego nie ma koszulki? I czerwonego dywanu na calej trasie? Masakra :wrrwrr: :oczko:
Dwa lata temu było sporo taniej a inflacji jakiejś porażającej nie było.
I ja im nie zabraniam liczyć sobie ile chcą, mogą i po 400 skoro mają chętnych, ich prawo.
Moje prawo olewać takie biegi i o tym pisać.
Awatar użytkownika
jarjan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kojer pisze:
Sikor pisze:40 PLN? Szok. I w tym do tego nie ma koszulki? I czerwonego dywanu na calej trasie? Masakra :wrrwrr: :oczko:
Dwa lata temu było sporo taniej a inflacji jakiejś porażającej nie było.
I ja im nie zabraniam liczyć sobie ile chcą, mogą i po 400 skoro mają chętnych, ich prawo.
Moje prawo olewać takie biegi i o tym pisać.
Obawiam się, że niedługo będziesz musiał olewać wszystkie. ;)
40 zł za 10k - jest bardziej normą niż wyjątkiem.
Biegam, więc jestem. :)

pozdrawiam
Jarosław
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ