Komentarz do artykułu Poznań Maraton: Koszulki 4F w pakietach startowych zawodników
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
Wiele osób nadal myśli że koszulka w pakiecie jest za DARMO 

-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 40:41
- Życiówka w maratonie: brak
Jeśli koszulka jest na tyle dobra że da się w niej biegać to ja nie widzę problemu. Przecież i tak musisz w czymś biegać na treningach a one się też zużywają. Często jest jednak tak że te koszulki się po prostu do biegania nie nadają albo okazuje się że nie ma już rozmiaru który deklaruje sie przy zapisach....
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Chyba możesz nie wziąć/zostawić koszulkę w biurze zawodów...Arasso pisze:Tragedia. Kolejna koszulka którą rzucę na dno szafy nie założywszy ani razu...
Ani to dziwne hasło przewodnie ani ta beznadziejna kompozycja rozczłapanych butów i sztucznego dymu do mnie nie przemawia. No ale to rzecz gustu.
- kuczi
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41:20
- Życiówka w maratonie: 3:30:12
- Kontakt:
Ale za nią zapłaci 

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47:21
Ja tam używam tych koszulek na codzień, nie gniotą się, są znacznie trwalsze od bawełnianych, nie zatrzymują wilgoci, po kilku praniach nadal wyglądają świeżo.
[url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=27&t=53810][color=#BF0000]BLOG[/color][/url]
[url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=28&t=53812][color=#4000BF]KOMENTARZE[/color][/url]
[url=https://run-log.com/profiles/profile/KaliGr/][color=#4000FF]run-log.com[/color][/url]
[url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=28&t=53812][color=#4000BF]KOMENTARZE[/color][/url]
[url=https://run-log.com/profiles/profile/KaliGr/][color=#4000FF]run-log.com[/color][/url]
- charm
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Koszulka lub jej brak nie zmienia w znacznym stopniu ceny pakietu startowego, zwłaszcza w sytuacji, gdy producent koszulek jest sponsoremCrom pisze:najlepszą koszulką jest opcja - BEZ koszulki. Kto chce to sobie dokupi.
I niech te pakiety startowe w końcu stanieją, okolice 100zł za samą tylko możliwość wzięcia udziału w biegu to przesada.
- Sikor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:35
- Życiówka w maratonie: 3:13:29
- Kontakt:
Kazdy moze przecierz biegac zupelnie za darmo! Wychodzisz przed dom... i biegnieszCrom pisze: I niech te pakiety startowe w końcu stanieją, okolice 100zł za samą tylko możliwość wzięcia udziału w biegu to przesada.

Jezeli jednak chcesz wziac udzial w zorganizowanej imprezie, biec po certyfikowanej i zabezpieczonej trasie,
w czasie ktorego ktos poda Ci zel i wode, a na koniec bedzie mogl cos zjesc, to kosztuje.
Powiesz, ze wytyczenie/odmierzenie trasy, pomiar czasu itd. to nie sa duze koszta,
ale cala impreza sklada sie z wielu takich drobnych spraw, ktorych koszta sie sumuja.
A na koniec nikt przecierz nie chce do takiej imprezy dokladac, prawda?

A tak swoja droga, ciesz sie, ze nie startujesz w tri, tam to dopiero sa wpisowe

- kojer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:03
Przez ostatnie 3 lata te koszty, patrząc na wrocławskie imprezy, gwałtownie wzrosły. Szczególnie to widać bo mniejszych biegach (10km) za które aktualnie organizatorzy życzą sobie tyle co za nocny półmaraton (o ile liczymy z koszulką która zwykle jest opcją ale ja lubię koszulki z biegów).Sikor pisze: Jezeli jednak chcesz wziac udzial w zorganizowanej imprezie, biec po certyfikowanej i zabezpieczonej trasie,
w czasie ktorego ktos poda Ci zel i wode, a na koniec bedzie mogl cos zjesc, to kosztuje.
Powiesz, ze wytyczenie/odmierzenie trasy, pomiar czasu itd. to nie sa duze koszta,
ale cala impreza sklada sie z wielu takich drobnych spraw, ktorych koszta sie sumuja.
A na koniec nikt przecierz nie chce do takiej imprezy dokladac, prawda?![]()
No ale cóż, są chętni więc ceny rosną.
- jarjan
- Zaprawiony W Bojach
Zdaje się, że koszty z cenami mylisz.kojer pisze:Przez ostatnie 3 lata te koszty, patrząc na wrocławskie imprezy, gwałtownie wzrosły. Szczególnie to widać bo mniejszych biegach (10km) za które aktualnie organizatorzy życzą sobie tyle co za nocny półmaraton (o ile liczymy z koszulką która zwykle jest opcją ale ja lubię koszulki z biegów).Sikor pisze: Jezeli jednak chcesz wziac udzial w zorganizowanej imprezie, biec po certyfikowanej i zabezpieczonej trasie,

Biegam, więc jestem. :)
pozdrawiam
Jarosław
pozdrawiam
Jarosław
- kojer
- Zaprawiony W Bojach
Obawiam się, ze to ty mylisz powagę z ironiąjarjan pisze:Zdaje się, że koszty z cenami mylisz.kojer pisze:Przez ostatnie 3 lata te koszty, patrząc na wrocławskie imprezy, gwałtownie wzrosły. Szczególnie to widać bo mniejszych biegach (10km) za które aktualnie organizatorzy życzą sobie tyle co za nocny półmaraton (o ile liczymy z koszulką która zwykle jest opcją ale ja lubię koszulki z biegów).Sikor pisze: Jezeli jednak chcesz wziac udzial w zorganizowanej imprezie, biec po certyfikowanej i zabezpieczonej trasie,

A tak na serio to 40zł za dyszkę z praktycznie zerowym pakietem, na kilka miesięcy przed zawodami to imho lekka przesada i już z jednego takiego biegu zrezygnowałem (a był w planach).
- Sikor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 40:35
- Życiówka w maratonie: 3:13:29
- Kontakt:
40 PLN? Szok. I w tym do tego nie ma koszulki? I czerwonego dywanu na calej trasie? Masakra

-
- Wyga
Pytanie "prawie" logiczne ale nie precyzyjne bowiem "nie dotyka" istoty problemu . A w znakomitej większości przypadków (szacunek dla Tych których dotyczy mniejszość ) ten problem to przecieŻ "optymalizacja zysku" .kojer pisze:Sikor pisze: ..... nikt przecierz nie chce do takiej imprezy dokladac, prawda?....
kaan
- kojer
- Zaprawiony W Bojach
Dwa lata temu było sporo taniej a inflacji jakiejś porażającej nie było.Sikor pisze:40 PLN? Szok. I w tym do tego nie ma koszulki? I czerwonego dywanu na calej trasie? Masakra![]()
I ja im nie zabraniam liczyć sobie ile chcą, mogą i po 400 skoro mają chętnych, ich prawo.
Moje prawo olewać takie biegi i o tym pisać.
- jarjan
- Zaprawiony W Bojach
Obawiam się, że niedługo będziesz musiał olewać wszystkie.kojer pisze:Dwa lata temu było sporo taniej a inflacji jakiejś porażającej nie było.Sikor pisze:40 PLN? Szok. I w tym do tego nie ma koszulki? I czerwonego dywanu na calej trasie? Masakra![]()
I ja im nie zabraniam liczyć sobie ile chcą, mogą i po 400 skoro mają chętnych, ich prawo.
Moje prawo olewać takie biegi i o tym pisać.

40 zł za 10k - jest bardziej normą niż wyjątkiem.
Biegam, więc jestem. :)
pozdrawiam
Jarosław
pozdrawiam
Jarosław