Witamy na nowym Bieganie.pl

W jakim kierunku zmierza bieganie.pl, pytania, pomoc, wyjaśnienia, pytania do Redakcji.
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mnie też ciężko się przyzwyczaić ...... Czyli trzeba się powoli żegnać z blogami.
Na te "nowe" nie zaglądam,bo trzeba kombinować jak na nie wejść,za dużo czasu to pochłania.
Jeśli nie będą na forum to znacznie zmiejszy się liczba wchodzących i to nie tylko na blogi.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
nestork
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Powiem jedno słowo: wreszcie :-)

Vintage jest wtedy, gdy się po 30. latach wyciąga ciuch z szafy i znów jest trendy, a nie przez 30 lat chodzi w tym samym.

Ale:

1. Podstawowym (i typowym) błędem jest próba zachowania z wieloletniego wyglądu strony tej samej liczby elementów na głównej i niezmienionego układu treści. Przy wizualnie większym projekcie poszczególnych elementów strona staje się nieczytelna, ponieważ rozrasta się w sposób wręcz potęgowy.
2. 14 zakładek w menu górnym to stanowczo za dużo.
3. Grafika jest ładna. Brakuje prostych, minimalistycznych i mądrych rozwiązań w kwestii ułożenia treści. Czy mieliście UX designera przy projekcie?

Spójrzcie na układ menu tutaj: http://elitedaily.com/

Są i reklamy, i mnóstwo treści, i kilkanaście sekcji, a wszystko ogarnialne na jeden rzut oka i schludne.
5k 18:29 (MW Bieg na Piątkę IX 2017)
10k 38:38 (Bieg Kazików III 2018)
21k 1:24:32 (Półmaraton Warszawski III 2018)
42k 3:09:18 (Orlen Maraton IV 2016)
Blog i komentarze
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Nestork, logikę strony poprawimy na pewno.
Chodzi o to, że przez wiele lat bieganie.pl nie mogło sie technologicznie rzowijać bo nie było do tego odpowiedniego zespołu, teraz zespół jest i będziemy poprawiali to co jest zdecydowanie złe.
Co do pozostałych komentarzy dotyczących layoutu itd, To nie koniec zmian, więc musicie może poczekac na dalsze.
Co do blogów - blogi miały byc chwilowym rozwiązaniem a przerodziło się w kilkuletnie.
grabarz
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:25
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tak, założyłem bloga bez problemu.
Może, żeby te blogi rozreklamować, to wpisy z nich niech znajdują się na głównej?
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Będą, tylko musimy wszystko robić po kolei.
Awatar użytkownika
krunner
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:53

Nieprzeczytany post

Jest dobrze, zmiany były potrzebne. Konserwa trochę marudzi, ale się przyzwyczai :hahaha:

Za dużo informacji na 1. stronie, blogi, kalendarz, katalog również mogłyby być zakładkami.
Za dużo zakładek na 1. stronie (powtarzam za nestorkiem).

Wpisz Adam sobie w google User Experience (UX), warto zainteresować się tematem. UX-owcy są obecnie w cenie :hahaha:, ale są pomocni przy tworzeniu układu tego typu serwisów.
Myślę, wydaje mi się, że klikalność bieganie.pl wzrośnie.

Powodzenia!
krunner
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

ja poproszę o dokładną instrukcję, jak przenieść stare posty :lalala:
sama nie dałam rady :oczko:
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
Awatar użytkownika
mow_mi_stefan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 4:09

Nieprzeczytany post

Jest nieźle, kierunek dobry, jak przy każdej zmianie trzeba czasu na przyzwyczajenie.
Moje (życzliwe) uwagi, na którymi z pewnością nawet bez moich dwóch groszy będziecie pracować ;)

- menu, na górze jedno, po wejściu w jakąś sekcje pokazuje się podmenu, ale gdzie indziej, w tym samym kolorze co menu główne, a pod nim jeszcze pasek nawigacyjny, który mógłby być mniejszy i jakiś inny. Submenu też zrobiłbym mniejsze i pod głównym menu (jeżeli już w ogóle musi być, IMHO rozwijane menu główne w zupełności by wystarczyło)
- kalendarz - dużo, za dużo pozycji
- te boxy z zajawkami newsów na głównej, powinny być jednej wielkości w obydwu kolumnach
- nie podoba mi się nawigacja/przewijanie stron (poprzednia, następna byłoby lepsze)
bieg2.PNG
- wszystko (menu, tabele) praktycznie w dwóch kolorach, co doprowadza do takich sytuacji
bieg1.PNG
- stopka - 2105 zamiast 2015 :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
czuj duch, Paweł
10km 42:57, HM 1:35:12, M 3:27:56
BLOG :: Komentarze
Awatar użytkownika
HeavyPaul
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W dużej mierze jest to pewnie kwestia przyzwyczajenia, ale na tą chwilę, jak dla mnie, jest mało czytelnie. Nestork dobrze gada ;)
Mój BLOG: Heavy Runs Light
Aktualne informacje o testach + duża dawka zdjęć na moim profilu na FACEBOOKU
Dla spragnionych zdjęć INSTAGRAM :)
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

I straaaaaaaasznie wolno to wszystko chodzi...
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

katekate pisze:ja poproszę o dokładną instrukcję, jak przenieść stare posty :lalala:
sama nie dałam rady :oczko:
Te posty przenosimy My, na prośbę użytkownika.
Co do pozostalych rzeczy, zespół developerski będzie analizował i poprawiał.
Ale tak jak już mówiłem w tym momencie nie widać całej wdrazanej strony głównej, co może wpływać na wasze zagubienie (trudności ze znalezieniem pewnych rzeczy) i to bedziemy sie starali poprawiać, żeby zawartość bieganie.pl była bardziej transparentna.
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

Adam, czyli trzeba założyć tam konto i nazwać swój blog, tak???
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
Awatar użytkownika
Marc.Slonik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:12
Życiówka w maratonie: 3:23:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja postawie swoją kreskę po stronie tych którym się podoba zarówno nowa główna strona jak i blogi. Szczególnie fajne w przypadku tych ostatnich jest to, że mogę je śledzić przy pomocy czytnika RSS - w jednym miejscu z wszystkimi innymi blogami. Jednak co do założenia własnego bloga - poległem. Przy próbie rejestracji dowiaduję się, że moja nazwa (Marc.Slonik) jest już zajęta... jednak zalogować się przy użyciu loginu i hasła z forum nie mogę, więc czego nie ogarniam?
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Słuchajcie, w kwestii blogów założymy nowy wątek, ok? Bo to duża odrębna sprawa. Nie musicie sie od nowa rejestrować. Ale dopiero od około 9:00 będziemy mogli podjąć jakies działania jeśli coś tam nie chce działać. Wiec proszę o chwile cierpliwości.
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

krunner pisze:Jest dobrze, zmiany były potrzebne.
Dlaczego były potrzebne? Malał ruch na stronie?
krunner pisze:Konserwa trochę marudzi, ale się przyzwyczai :hahaha:
Chyba że nie lubi niebieskiego ;-)

Jeśli chodzi o słabą czytelność strony, to moim zdaniem problemu nie stanowi liczba zakładek (wszystko przecież widać, a lepiej mieć odnośnik pod ręką niż gdzieś schowany), ale słaby kontrast pomiędzy przyciskami. W poprzedniej wersji było dużo, dużo lepiej.

Panel z odpowiedziami na forum:
1. Mało czytelna czcionka nagłówków (dział i temat).
2. Miniaturki ze zdjęciami użytkowników - niepotrzebnie rozpraszają uwagę a niczego nie wnoszą.
Wszystko to sprawia, że panel jest niepotrzebnie rozciągnięty, wymaga przewijania i nie da się go przeskanować wzrokiem, lecz trzeba się wczytywać w każdą kolejną odpowiedź z osobna. Poprzednio było dobrze.

Layout strony jest nowy, a filozofia stara: najpierw artykuł pojawia się na górze strony opatrzony dużym zdjęciem, potem spada niżej z mniejszym zdjęciem (?) a następnie wpada gdzieś do poddziału i czasem trzeba wyszukiwarki żeby go znaleźć. Do tego nowe artykuły są rozdzielone: dwa najnowsze na górze strony, potem plany i katalog butów, potem reszta. Jakie jest tego uzasadnienie?

Linki "Filmowe kompendium wiedzy o rozciąganiu" i "Zasady właściwej rozgrzewki": od lat straszy to na głównej i wczytuje się z grafiką przy każdym wejściu, teraz niepotrzebnie zostało przeklejone na nową stronę. Powinien być link "podstawy", pod którym powinny znaleźć się tego typu rzeczy. To właśnie takie "szczegóły" sprawiały, że strona wyglądała na starą a nie jej kolor czy typ czcionki.

Strona na przeglądarki mobilne:
1. Jeśli oglądam stronę na telefonie to dlatego, że jestem poza domem albo nie chce mi się włączać komputera. Nie oznacza to jednak, że chcę dostać gorszy, wybrakowany produkt. Zoom w telefonach działa bardzo dobrze więc nie ma żadnego powodu żeby zubażać stronę.
2. Reklama Boosta sprawia, że właściwa zawartość strony jest zawężona do 1/3 szerokości ekranu.
3. Cała masa innych błędów. Chcę normalną stronę w telefonie.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
ODPOWIEDZ