Witamy na nowym Bieganie.pl
-
- Zaprawiony W Bojach
Mnie też ciężko się przyzwyczaić ...... Czyli trzeba się powoli żegnać z blogami.
Na te "nowe" nie zaglądam,bo trzeba kombinować jak na nie wejść,za dużo czasu to pochłania.
Jeśli nie będą na forum to znacznie zmiejszy się liczba wchodzących i to nie tylko na blogi.
Na te "nowe" nie zaglądam,bo trzeba kombinować jak na nie wejść,za dużo czasu to pochłania.
Jeśli nie będą na forum to znacznie zmiejszy się liczba wchodzących i to nie tylko na blogi.
- nestork
- Zaprawiony W Bojach
Powiem jedno słowo: wreszcie
Vintage jest wtedy, gdy się po 30. latach wyciąga ciuch z szafy i znów jest trendy, a nie przez 30 lat chodzi w tym samym.
Ale:
1. Podstawowym (i typowym) błędem jest próba zachowania z wieloletniego wyglądu strony tej samej liczby elementów na głównej i niezmienionego układu treści. Przy wizualnie większym projekcie poszczególnych elementów strona staje się nieczytelna, ponieważ rozrasta się w sposób wręcz potęgowy.
2. 14 zakładek w menu górnym to stanowczo za dużo.
3. Grafika jest ładna. Brakuje prostych, minimalistycznych i mądrych rozwiązań w kwestii ułożenia treści. Czy mieliście UX designera przy projekcie?
Spójrzcie na układ menu tutaj: http://elitedaily.com/
Są i reklamy, i mnóstwo treści, i kilkanaście sekcji, a wszystko ogarnialne na jeden rzut oka i schludne.
Vintage jest wtedy, gdy się po 30. latach wyciąga ciuch z szafy i znów jest trendy, a nie przez 30 lat chodzi w tym samym.
Ale:
1. Podstawowym (i typowym) błędem jest próba zachowania z wieloletniego wyglądu strony tej samej liczby elementów na głównej i niezmienionego układu treści. Przy wizualnie większym projekcie poszczególnych elementów strona staje się nieczytelna, ponieważ rozrasta się w sposób wręcz potęgowy.
2. 14 zakładek w menu górnym to stanowczo za dużo.
3. Grafika jest ładna. Brakuje prostych, minimalistycznych i mądrych rozwiązań w kwestii ułożenia treści. Czy mieliście UX designera przy projekcie?
Spójrzcie na układ menu tutaj: http://elitedaily.com/
Są i reklamy, i mnóstwo treści, i kilkanaście sekcji, a wszystko ogarnialne na jeden rzut oka i schludne.
5k 18:29 (MW Bieg na Piątkę IX 2017)
10k 38:38 (Bieg Kazików III 2018)
21k 1:24:32 (Półmaraton Warszawski III 2018)
42k 3:09:18 (Orlen Maraton IV 2016)
Blog i komentarze
10k 38:38 (Bieg Kazików III 2018)
21k 1:24:32 (Półmaraton Warszawski III 2018)
42k 3:09:18 (Orlen Maraton IV 2016)
Blog i komentarze
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Nestork, logikę strony poprawimy na pewno.
Chodzi o to, że przez wiele lat bieganie.pl nie mogło sie technologicznie rzowijać bo nie było do tego odpowiedniego zespołu, teraz zespół jest i będziemy poprawiali to co jest zdecydowanie złe.
Co do pozostałych komentarzy dotyczących layoutu itd, To nie koniec zmian, więc musicie może poczekac na dalsze.
Co do blogów - blogi miały byc chwilowym rozwiązaniem a przerodziło się w kilkuletnie.
Chodzi o to, że przez wiele lat bieganie.pl nie mogło sie technologicznie rzowijać bo nie było do tego odpowiedniego zespołu, teraz zespół jest i będziemy poprawiali to co jest zdecydowanie złe.
Co do pozostałych komentarzy dotyczących layoutu itd, To nie koniec zmian, więc musicie może poczekac na dalsze.
Co do blogów - blogi miały byc chwilowym rozwiązaniem a przerodziło się w kilkuletnie.
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 39:25
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Tak, założyłem bloga bez problemu.
Może, żeby te blogi rozreklamować, to wpisy z nich niech znajdują się na głównej?
Może, żeby te blogi rozreklamować, to wpisy z nich niech znajdują się na głównej?
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Będą, tylko musimy wszystko robić po kolei.
- krunner
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:53
Jest dobrze, zmiany były potrzebne. Konserwa trochę marudzi, ale się przyzwyczai
Za dużo informacji na 1. stronie, blogi, kalendarz, katalog również mogłyby być zakładkami.
Za dużo zakładek na 1. stronie (powtarzam za nestorkiem).
Wpisz Adam sobie w google User Experience (UX), warto zainteresować się tematem. UX-owcy są obecnie w cenie , ale są pomocni przy tworzeniu układu tego typu serwisów.
Myślę, wydaje mi się, że klikalność bieganie.pl wzrośnie.
Powodzenia!
krunner
Za dużo informacji na 1. stronie, blogi, kalendarz, katalog również mogłyby być zakładkami.
Za dużo zakładek na 1. stronie (powtarzam za nestorkiem).
Wpisz Adam sobie w google User Experience (UX), warto zainteresować się tematem. UX-owcy są obecnie w cenie , ale są pomocni przy tworzeniu układu tego typu serwisów.
Myślę, wydaje mi się, że klikalność bieganie.pl wzrośnie.
Powodzenia!
krunner
- katekate
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45.18
- Życiówka w maratonie: 3.42.11
ja poproszę o dokładną instrukcję, jak przenieść stare posty
sama nie dałam rady
sama nie dałam rady
- mow_mi_stefan
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 4:09
Jest nieźle, kierunek dobry, jak przy każdej zmianie trzeba czasu na przyzwyczajenie.
Moje (życzliwe) uwagi, na którymi z pewnością nawet bez moich dwóch groszy będziecie pracować
- menu, na górze jedno, po wejściu w jakąś sekcje pokazuje się podmenu, ale gdzie indziej, w tym samym kolorze co menu główne, a pod nim jeszcze pasek nawigacyjny, który mógłby być mniejszy i jakiś inny. Submenu też zrobiłbym mniejsze i pod głównym menu (jeżeli już w ogóle musi być, IMHO rozwijane menu główne w zupełności by wystarczyło)
- kalendarz - dużo, za dużo pozycji
- te boxy z zajawkami newsów na głównej, powinny być jednej wielkości w obydwu kolumnach
- nie podoba mi się nawigacja/przewijanie stron (poprzednia, następna byłoby lepsze) - wszystko (menu, tabele) praktycznie w dwóch kolorach, co doprowadza do takich sytuacji - stopka - 2105 zamiast 2015
Moje (życzliwe) uwagi, na którymi z pewnością nawet bez moich dwóch groszy będziecie pracować
- menu, na górze jedno, po wejściu w jakąś sekcje pokazuje się podmenu, ale gdzie indziej, w tym samym kolorze co menu główne, a pod nim jeszcze pasek nawigacyjny, który mógłby być mniejszy i jakiś inny. Submenu też zrobiłbym mniejsze i pod głównym menu (jeżeli już w ogóle musi być, IMHO rozwijane menu główne w zupełności by wystarczyło)
- kalendarz - dużo, za dużo pozycji
- te boxy z zajawkami newsów na głównej, powinny być jednej wielkości w obydwu kolumnach
- nie podoba mi się nawigacja/przewijanie stron (poprzednia, następna byłoby lepsze) - wszystko (menu, tabele) praktycznie w dwóch kolorach, co doprowadza do takich sytuacji - stopka - 2105 zamiast 2015
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
czuj duch, Paweł
10km 42:57, HM 1:35:12, M 3:27:56
BLOG :: Komentarze
10km 42:57, HM 1:35:12, M 3:27:56
BLOG :: Komentarze
- HeavyPaul
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Kontakt:
W dużej mierze jest to pewnie kwestia przyzwyczajenia, ale na tą chwilę, jak dla mnie, jest mało czytelnie. Nestork dobrze gada
Mój BLOG: Heavy Runs Light
Aktualne informacje o testach + duża dawka zdjęć na moim profilu na FACEBOOKU
Dla spragnionych zdjęć INSTAGRAM
Aktualne informacje o testach + duża dawka zdjęć na moim profilu na FACEBOOKU
Dla spragnionych zdjęć INSTAGRAM
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
I straaaaaaaasznie wolno to wszystko chodzi...
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Te posty przenosimy My, na prośbę użytkownika.katekate pisze:ja poproszę o dokładną instrukcję, jak przenieść stare posty
sama nie dałam rady
Co do pozostalych rzeczy, zespół developerski będzie analizował i poprawiał.
Ale tak jak już mówiłem w tym momencie nie widać całej wdrazanej strony głównej, co może wpływać na wasze zagubienie (trudności ze znalezieniem pewnych rzeczy) i to bedziemy sie starali poprawiać, żeby zawartość bieganie.pl była bardziej transparentna.
- katekate
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45.18
- Życiówka w maratonie: 3.42.11
Adam, czyli trzeba założyć tam konto i nazwać swój blog, tak???
- Marc.Slonik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:12
- Życiówka w maratonie: 3:23:55
- Kontakt:
Ja postawie swoją kreskę po stronie tych którym się podoba zarówno nowa główna strona jak i blogi. Szczególnie fajne w przypadku tych ostatnich jest to, że mogę je śledzić przy pomocy czytnika RSS - w jednym miejscu z wszystkimi innymi blogami. Jednak co do założenia własnego bloga - poległem. Przy próbie rejestracji dowiaduję się, że moja nazwa (Marc.Slonik) jest już zajęta... jednak zalogować się przy użyciu loginu i hasła z forum nie mogę, więc czego nie ogarniam?
Mój blog na forum: 2016 trzy maratony w tym dwa naprawdę
Komentarze do bloga
Endomondo: https://www.endomondo.com/profile/14642690
Komentarze do bloga
Endomondo: https://www.endomondo.com/profile/14642690
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
Słuchajcie, w kwestii blogów założymy nowy wątek, ok? Bo to duża odrębna sprawa. Nie musicie sie od nowa rejestrować. Ale dopiero od około 9:00 będziemy mogli podjąć jakies działania jeśli coś tam nie chce działać. Wiec proszę o chwile cierpliwości.
-
- Zaprawiony W Bojach
Dlaczego były potrzebne? Malał ruch na stronie?krunner pisze:Jest dobrze, zmiany były potrzebne.
Chyba że nie lubi niebieskiegokrunner pisze:Konserwa trochę marudzi, ale się przyzwyczai
Jeśli chodzi o słabą czytelność strony, to moim zdaniem problemu nie stanowi liczba zakładek (wszystko przecież widać, a lepiej mieć odnośnik pod ręką niż gdzieś schowany), ale słaby kontrast pomiędzy przyciskami. W poprzedniej wersji było dużo, dużo lepiej.
Panel z odpowiedziami na forum:
1. Mało czytelna czcionka nagłówków (dział i temat).
2. Miniaturki ze zdjęciami użytkowników - niepotrzebnie rozpraszają uwagę a niczego nie wnoszą.
Wszystko to sprawia, że panel jest niepotrzebnie rozciągnięty, wymaga przewijania i nie da się go przeskanować wzrokiem, lecz trzeba się wczytywać w każdą kolejną odpowiedź z osobna. Poprzednio było dobrze.
Layout strony jest nowy, a filozofia stara: najpierw artykuł pojawia się na górze strony opatrzony dużym zdjęciem, potem spada niżej z mniejszym zdjęciem (?) a następnie wpada gdzieś do poddziału i czasem trzeba wyszukiwarki żeby go znaleźć. Do tego nowe artykuły są rozdzielone: dwa najnowsze na górze strony, potem plany i katalog butów, potem reszta. Jakie jest tego uzasadnienie?
Linki "Filmowe kompendium wiedzy o rozciąganiu" i "Zasady właściwej rozgrzewki": od lat straszy to na głównej i wczytuje się z grafiką przy każdym wejściu, teraz niepotrzebnie zostało przeklejone na nową stronę. Powinien być link "podstawy", pod którym powinny znaleźć się tego typu rzeczy. To właśnie takie "szczegóły" sprawiały, że strona wyglądała na starą a nie jej kolor czy typ czcionki.
Strona na przeglądarki mobilne:
1. Jeśli oglądam stronę na telefonie to dlatego, że jestem poza domem albo nie chce mi się włączać komputera. Nie oznacza to jednak, że chcę dostać gorszy, wybrakowany produkt. Zoom w telefonach działa bardzo dobrze więc nie ma żadnego powodu żeby zubażać stronę.
2. Reklama Boosta sprawia, że właściwa zawartość strony jest zawężona do 1/3 szerokości ekranu.
3. Cała masa innych błędów. Chcę normalną stronę w telefonie.
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas