pawkaz - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
pawkaz
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:49:13
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

850 pisze:Cześć, mam pytanie odnośnie salomonów. Jaki rozmiar masz do biegania a w jakim chodzisz normalnie?
Wczoraj mierzyłem je w Manufakturze i rozmiar 46 był troszkę za duży tak prawie na styk i obawiam się o palce podczas biegania żeby o tą gumę z przodu sie nie uszkodziły.. A 46 2/3 był znowu za szeroki w palcach że prawie latały, takie dziwne uczucie. A nie ma rozmiaru pomiedzy. bo jezeli masz takie troszkę większe i jest ok. to zaryzykuję i je wezme.
Standardowo do biegania używam butów o rozmiarze wkładki 30,5 lub 31 cm. W przypadku Salomonów musiałem wziąć rozmiar 30,5 cm czyli dla mnie na dolnej, akceptowalnej granicy (z butami dla Yeti jest zawsze problem). But jest wygodny, choć dla mnie mógłby być nieco szerszy w "palcach", guma ochronna nie stanowi jakiegoś szczególnego problemu, odcisków nie zarejestrowałem. Wziąłem więc wersję "nieco mniejszą" i jest ok.

Pozdrawiam

Paweł
New Balance but biegowy
andy_czarny
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Zazdroscic bucików tez musze w koncu w cos zainwestowac.. kupilem bielizne termiczna a tu zimy nie ma hehehehehe
Jak idzie bieganie ? Jak zdrówko ??
Awatar użytkownika
pawkaz
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:49:13
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Dzięki za zainteresowanie. Bieganie idzie jak sankami po kamieniach. Niecałe 130 km w 4 tygodnie czyli nijak nie da się tak przygotować do maratonu. Pozostało 14 tygodni do startu i trzeba się wziąć za robotę. Nogi jakoś dają radę, kręgosłup też. Rozciąganie to podstawa. Od czasu kiedy robię to codziennie (czy biegam, czy nie) odczuwam znaczną poprawę.

Pozdrawiam serdecznie

Paweł
tompoz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

- WT 10 km LACTATE THRESHOLD - łącznie 10,03 km w tempie 5:13, śHR 91%, maxHR 97% + doróbka 3 km GENERAL AEROBIC - łącznie 3,01 km po 6:17, śHR 86%, maxHR 90%

masz wieksze hr max. nisz sądisz. 52 minuty na srednim tetnie 91 % hr max i max. 97 % hr max. to parametry z biegu na maxa na zawodach a nie z treningu.

Tompoz
Tompoz
ODPOWIEDZ