Sprint na 100m
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
up
Czyli Twoim zdaniem nie da się zostać "przypakowanym" ćwicząc u siebie na siłce w domu?
Trzeba iść na siłownie i płacić pieniądze, tak?
Zdziwiłbyś sie...
A skąd ja moge wiedzieć jak wygląda trening sprinterski?
A tak w ogóle to czym się różni asfalt od tartanu, że na asfalcie nie można ćwiczyć sprintu?
Czyli Twoim zdaniem nie da się zostać "przypakowanym" ćwicząc u siebie na siłce w domu?
Zdziwiłbyś sie...
A tak w ogóle to czym się różni asfalt od tartanu, że na asfalcie nie można ćwiczyć sprintu?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
Nie da sie zostac pilotem, jak sie trenuje symulacje na kompie.sprint1231 pisze:up
Zdziwiłbyś sie...
-
- Rozgrzewający Się
No wiadomo, ale co ma do tego powierzchnia po której biegam? Na asfalcie nie dam rady zejść do 12 sec tak? Gdyby był tartan to by było ok?
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:14
- Życiówka w maratonie: 2:57:08
- Kontakt:
Nie wiem co tu jest niejasnego. Nikt nie chce Ci nic konkretnego napisać, bo zdecydowana większość z nas nie ma doswiadczenia w treningu sprinterskim, a i wiedze na ten temat ma pewnie znikomą, jeżeli jakąkolwiek. Dobrze Ci ktoś napisał, że do tego potrzeba kogoś, kto będzie Cię w jakiś sposób nadzorował. W dodatku trening sprinterski bez dobrego dostępu do bieżni lekkoatletycznej jest praktycznie nierealny.
Mój blog: http://neversurrender.blog.pl/
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
Przegrywa tylko ten, kto się poddaje.
-
- Zaprawiony W Bojach
Ja trenuję sprint na bieżni żużlowej, w kolcach, a i tak trener zawsze bierze poprawkę ze względu na nawierzchnię, a Ty chcesz biegać po asfalcie, w butach, bez trenera? I co my mamy Ci powiedzieć? W poniedziałek biegasz odcinki od drzewa do drzewa na 95% możliwości, a we wtorek robisz 5x50m wieloskoku?
-
- Rozgrzewający Się
Dokładnie.
Powiedzcie mi ile serii, ile metrów i czego, a ja się do tego dostosuje
Bez przesady, że nawierzchnia jest aż tak ważna, że nie mogę trenować na asfalcie...

Bez przesady, że nawierzchnia jest aż tak ważna, że nie mogę trenować na asfalcie...
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:39:05
Sprint to nie bieganie. To technika!!!sprint1231 pisze:Dokładnie.
-
- Rozgrzewający Się
Dobra. Dzięki za pomoc. Może sam to jakoś rozkminie :D
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 36:00
no cóż - chcieliście pomóc, gość nie chciał skorzystać z waszych rad - jego problem.Dybkos pisze:Jak na moje oko to tym miłym zdankiem temat został wyczerpany...Rolli pisze:Sprint to nie bieganie. To technika!!!
Mnie tylko zastanawia - czemu on twardo twierdził, że nie ma warunków do trenowania na tartanie??
Daleko? A niejaka Patrycja Wyciszkiewicz to co? - Rozumiem, że ona od urodzenia mieszkała obok stadionu, tak?

Nawet raz-dwa/tydzień treningów na bieżni (ale pod okiem trenera!!) wystarczy w treningu sprinterskim. Jednak - tylko do pewnego poziomu.
Jeśli chce się już przejść na dość wysoki poziom (powiedzmy II/III kl. PZLA) to już trzeba się bardziej poświęcić. Chyba, że się ma talent.