bo jest w tym bucie na 100%, wiem sam przez to przechodziłem: viewtopic.php?f=37&t=31370

jeśli stawiasz piętę na ziemi - większy niż przy zerze zakres pracy achillesa.tomasir pisze:jakie są widoczne skutki negative dropa
sęk?tomasir pisze:no ale sęk biegania ze śródstopia jest właśnie chyba taki, by pięty praktycznie nie stawiać -
W tym celu nie fazuję podeszwy od wewnętrznej strony z przodu. Tak, żeby podczas biegu paluch mógł się solidnie oprzeć na podłożu. Co najwyżej, jeśli w jakimś modelu pianka wystaje poza obrys buta, robię pionowe cięcie kosmetyczne.tomasir pisze:Po dokładnej analizie buta doszedłem do wniosku że kładąc go na płaskiej powierzchni nie jest on mocno stabilny .... Stąd też pytanie - w jaki sposób sprawdzić czy but jest prawidłowo wycięty - tj. odpowiednio płaski od spodu i jednocześnie oczywiście dobrze zapewnia ułożenie stopy (pionowe bez żadnych wygięć)?
yacool pisze:Na fotach nie wygląda zbyt zgrabnie stąd można podejrzewać o jakiś negative drop, ale nie było takich odczuć po przymiarce.
To może jeszcze kolejne pytanie - jeśli to nie problem. Zauważyłem że przy ścięgnasz w okolicy brzegu buta (pewnie jakiś przyczep achillesa) bezpośrednio po biegu pojawia się lekki ból (tak po 1-2 dniach przechodzi). Czy może to być następstwem niedostosowania jeszcze nogi do tego typu biegu czy też sam but troszkę za wysoko skroiłem.yacool pisze:Może się kolebać do woli. Pod ciężarem ciała nierówności zgniatają się. Najważniejszy jest komfort użytkowania, a poziomowanie samo się dzieje w miarę ścierania podeszwy na treningach.