Nowy bez kondycji ;-)

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Tomasz Jacek Marek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Może i tak,niestety u mnie w mieście nie ma lekarzy sportowych,tz. są tacy co piłkarzom podbijają karty i Oni mają w papierach "Lekarz sportowy" :hahaha: .
U mnie jest ból punktowy,a w Shin Splints raczej cała łydka boli. Z tego co wyczytałem ból punktowy to bardziej złamanie kompresyjne (cokolwiek to znaczy),ale nie ma co się przejmować i odczekać. Natomiast teraz jadę się rozgrzewać na stadion bo o 8:30 biegnę Coopera o którego się założyłem :orany: .
Pozdrawiam
Tomek Marek
PKO
Jimmyk
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 48:13

Nieprzeczytany post

Tomasz Jacek Marek pisze:Może i tak,niestety u mnie w mieście nie ma lekarzy sportowych,tz. są tacy co piłkarzom podbijają karty i Oni mają w papierach "Lekarz sportowy" :hahaha: .
U mnie jest ból punktowy,a w Shin Splints raczej cała łydka boli. Z tego co wyczytałem ból punktowy to bardziej złamanie kompresyjne (cokolwiek to znaczy),ale nie ma co się przejmować i odczekać. Natomiast teraz jadę się rozgrzewać na stadion bo o 8:30 biegnę Coopera o którego się założyłem :orany: .
Pozdrawiam
Tomek Marek
Hmmm, w Shin Splints łydka nie boli tylko piszczel jak to ująłeś punktowo więc to moim zdaniem jak najbardziej to, a złamanie kompresyjne jest wynikiem nieleczenia tej kontuzji choć nie tylko...

Pozdrawiam i powodzenia na teście :taktak:
Tomasz Jacek Marek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

No niestety nie dałem radę.Nie dość że już po okrążeniu rozwiązał mi się but to ból był taki że ciężko się biegło i po 5 okrążeniach zrezygnowałem z biegu widząc że nie mam szans na przebiegnięcie 2800m.Czas jaki miałem po 5 okrążeniach to 9:20 więc zostało mi 160 sekund na dwa okrążenia ,a to zbyt mało :hej: .
Plus jest taki że nabrałem kondycji i ochoty do biegania :hejhej: .Oczywiście zaproponuję bratu jeszcze jeden zakład,ale to za jakiś czas.Najpierw muszę poczytać jak się leczy Shin Splints? i czy w ogóle to się leczy i jak długo to trwa.
Jednym z błędów jaki popełniłem (tak mi się wydaje,ponieważ odczuwałem delikatny ból w stawach skokowych) to chyba zły wybór obuwia,kupiłem kayano17 ,a stopy mam (tak mi wychodzi) neutral. Czy to ma jakiś wpływ na moje stawy nie wiem,wiem że najpierw muszę poczytać o butach,a później je kupować.
Podsumowując mój zakład tomogę powiedzieć że przegrałem bieg (jeszcze nie zakład bo teraz brat musi przebiec ten dystans aby wygrać :hahaha: :hahaha: :hahaha: ),ale wygrałem lepszą kondycję i mniejszą wagę raz chęć do treningu,a może to moja ambicja a nie chęć... :hejhej:
Pozdrawiam i dziękuję jeszcze raz za wszystkie rady.(pewnie jeszcze będę ich potrzebował w przyszłości :taktak: )
Tomek Marek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ