Czy bieganie ma sens?

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Awatar użytkownika
Ewa123
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40,16
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

infomsp pisze:A czy przewyższenia na trasie mogą mieć znaczenie?
Na odcinku 7,8 km mam różnicę wysokości od 257 m do 300 m. Przy czym cały czas jest z górki lub pod górkę. Dłuższe podbiegi to 1,2%-1,8%. Maks. to 2,9% na odcinku 1080m. Dwa zbiegi po 500 m z 5,2%.

Moze to mieć wpływ, jest to inna technika biegu - wbieg i zbieg. Spróbuj może pobiegać po plaskim.
PKO
infomsp
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Ewa123 pisze:Moze to mieć wpływ, jest to inna technika biegu - wbieg i zbieg. Spróbuj może pobiegać po plaskim.
W moim otoczeniu jest to spory problem, ale spróbuję tak ugryź temat. :) Ewentualnie gdzieś na bieżnię na kilka biegów i zobaczę czy będzie zmiana. Tak mi to przyszło do głowy, jak pod koniec ostatniego wbiegu poczułem, że kolano bardziej boli niż na płaskim.
ryszard8
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 50.24

Nieprzeczytany post

Ja miałem/mam prawie identyczny start i problem. Zacząłem biegać rok temu. Nogę ma krótszą 2,5 cm. Ale to z racji choroby Perthesa którą przeszedłem w dzieciństwie. Kontuzje, wkładki, badania etc.. Mój e-mail to ryszard8@poczta.onet.pl. Biegam i będę mam nadzieję :).
Awatar użytkownika
sebagw
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

wiadomo że sport to zdrowie :hahaha:

tego kto wymyślił to hasło na szafot można by zawlec za krzywoprzysięstwo :hahaha:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ