Jumper, hop hop!
Moderator: infernal
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: brak
justmario, spodziewałem się takich ironicznych odpowiedzi. Po pierwsze nie skręcona kostka tylko przewlekłe zapalenie kaletki maziowej. Jak mam katar to zwykle wystarczą krople do nosa. Domyślam się, że dla Ciebie ten tekst zabrzmiał mniej więcej tak jak by ktoś napisał: "spotkałem Elvisa" Cóż...kwestia perspektywy widzenia - Fides et ratio.
Z braku laku...??!
Z braku laku...??!
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
wykastrowany kot
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
Jumper, ja to widzę tak
"Ja jestem królem, lecz królestwo moje nie jest z tego świata".
Nie po to wierzymy, żeby na tym ziemskim padole leczyć sobie kaletki maziowe.
To trąci guślarstwem.
Oczywiście nie zaczepiam. Tak to po prostu widzę. Może się mylę
Pozdrawiam
"Ja jestem królem, lecz królestwo moje nie jest z tego świata".
Nie po to wierzymy, żeby na tym ziemskim padole leczyć sobie kaletki maziowe.
To trąci guślarstwem.
Oczywiście nie zaczepiam. Tak to po prostu widzę. Może się mylę
Pozdrawiam
-
- Zaprawiony W Bojach
Brujeria, to taka powszechna mentalność postrzegania Boga. Ja tu, a Pan Bóg gdzieś tam...daleko...wysoko. Gdzieżby mu się tam chciało zajmować taką błahostką jak kaletka jumperabrujeria pisze: Nie po to wierzymy, żeby na tym ziemskim padole leczyć sobie kaletki maziowe.
Dobra...na razie może dość tych wyznaniowych wątków, bo mnie za chwilę Admin przeniesie na opoka.pl
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
wykastrowany kot
-
- Zaprawiony W Bojach
Ja również taka amatorszczyzna, ale akurat wiem co to OWB. To po prostu ina nazwa dla zakresów tętna. Takie techniczne oznaczenie, żeby nie pisać I zakres. Czas to pieniądzpardita pisze:Jumper,
Trening ciekawy, choc nie wiem, co to OBW bo ja taka amatorszczyna, wiesz... No, trzymam kciuki i biegaj, chlopie, biegaj! :D
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
wykastrowany kot
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
Wiara w cokolwiek, kogokolwiek jest, z mojego punktu widzenia, sprawą wyjątkowo intymną. Obnoszenie się z tym na portalu biegowym to skrajny ekshibicjonizm....justmario, spodziewałem się takich ironicznych odpowiedzi.
A cudowne uleczenie kontuzji dzięki uprzejmości JPII jest dla mnie kompletnym, niekwestionowanym i absolutnym nokautem. Powaliłeś mnie jednym strzałem.
Stąd ironia.
A poza tym spoczko blog; będę tu wracał
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:38
To też kwestia wiary.justmario pisze:Wiara w cokolwiek, kogokolwiek jest, z mojego punktu widzenia, sprawą wyjątkowo intymną....justmario, spodziewałem się takich ironicznych odpowiedzi.
Ponadto dlaczego należy się wiary wstydzić? Jeśli na blogach roztrząsane jest wiele prywatnych spraw i budzi to ogólne zainteresowanie, to dlaczego poza nawias tej prywatności należy usunąć akurat wiarę? Jeśli jest on np. immanentnym elementem osobowości jumpera? Cenzurowanie tego elementu osobowości byłby chyba nieco sztuczne i niepotrzebne.
W ogóle w czasach fejsbooków i innych narzędzi bezpośredniego i bieżącego dzielenia się "doznaniami" z całym światem, pisanie o ekshibicjonizmie jest chyba spóźnione.
- Bawareczka
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 59'47''
wierze ze JPII uzdrawia --> nie wierze, ze Bog ma cos z tym wspolnego
mysle, ze blog jak najbardziej jest miejscem gdzie mozna i o wierze pisac
mysle, ze blog jak najbardziej jest miejscem gdzie mozna i o wierze pisac
- kamil9998
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 44:26
Gdzie można kupić taki kompres omijając internet? Apteka?
- kulawy pies
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: słaba
- Życiówka w maratonie: megasłaba
mastering the art of losing. even more.
-
- Zaprawiony W Bojach
Apteki lub sklepy z artykułami medyczno-rehabilitacyjnymi.kamil9998 pisze:Gdzie można kupić taki kompres omijając internet? Apteka?
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
wykastrowany kot
- jaszczomb
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Gdyby Jumper był muzułmaninem z waszych samochodów i domów został by sam popiół, wy byście leżeli obok i kwiczeli z poderżniętymi gardłami. Wasze żony, kochanki, dzieci i psy również.
Lecz Jumper jest katolikiem, można śmiać się i kpić do woli, walcie śmiało.
-
- Zaprawiony W Bojach
Jaszczomb, tak by było gdybym był islamskim fundamentalistą. Prawdziwy muzułmanin nigdy by tego nie zrobił! Myślę, że dżihad narobił nie mniej krzywdy religii muzułamańskiej niż tak zwani "obrońcy krzyża" KK w Polsce. Przynajmniej takie jest moje zdanie na ten temat. Co do komentarzy na bieganie.pl to nie jest tak źle. Ludzie reagują jak czują bo również są sobą!. Może rzeczywiście jest tak jak napisał justmario, że to trąci ekshibicjonizmem, ale z drugiej strony dobrze to ujęła brujeria, że wiara jest immanentnym elementem mojej osobowości. Wśród moich znajomych o Bogu mówi się normalnie i bez krępacji. Uważam że na blogu można się troszeczkę odkryć. Odnosząc się do komentarzy nie napisałem, że JPII mnie uzdrowił, napisałem, że po modlitwie do Boga przez wstawiennictwo JPII (ta kolejność szczególnie ważna dla protestantów )pojawiła się myśl jak zlikwidować kontuzję. Właśnie tak działa Pan Bóg. Zmienia myślenie, nastawienie, perspektywę. Dlatego właśnie się modlę. Np jak ktoś mnie wkurzy i nie potrafię z nim gadać...hr...! Wtedy modlitwa mnie przemienia i relacje wracają do normy. I żeby było jasne - to że wierzę nie oznacza, że czuję się od innych: ani lepszy ani gorszy, ani głupszy ani mądrzejszy.jaszczomb pisze:Gdyby Jumper był muzułmaninem z waszych samochodów i domów został by sam popiół, wy byście leżeli obok i kwiczeli z poderżniętymi gardłami. Wasze żony, kochanki, dzieci i psy również.
Pozdrawiam!
wykastrowany kot
wykastrowany kot
- mimik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:56
- Życiówka w maratonie: 03:44:08
Witaj w klubie blogowiczów!
Od razu sie przyczepię
I jeszcze.
Spoko foty! Tak trzymaj!
Pozdro!
Od razu sie przyczepię
na logikę nie warto zastąpić jednym, ale praktycznym przykazaniem, bez zbędnego rozdrabniania się.. Nie rób drugiem, co Tobie nie miłe .. hę?że z planem treningowym jest jak z 10 przykazaniami - łatwiej przeczytać niż zrobić
I jeszcze.
Spoko foty! Tak trzymaj!
Pozdro!