Zimno!!

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
00jan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:14
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

jacuś pisze:
00jan pisze:Ja zaczynałem w zimę i to była moja pierwsza zima podczas, której nie zachorowałem.

Ważne to ciepło się ubrać, pamiętać o czapce, która zakryje zatoki czołowe, uszy i coś na szyje. Po powrocie ciepła herbata+ witamina C.
nie mam nic przeciwko zaczynaniu biegać w zimie ale nie przy takich mrozach! ja też, odkąd biegam, bez względu na temperatury, ani razu nie byłem chory (poza jakimiś urazami). Uważam, że nieprzygotowany, że tak powiem delikatny, jak na obecne temperatury, organizm może to źle znieść...
Rok temu jak wieczorem truchtałem było z -22 C.
PKO
Awatar użytkownika
Matxs
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47min 42 s
Życiówka w maratonie: 5h21min

Nieprzeczytany post

thomekh pisze:Stało się tak dlatego, że jak sam wspomniałeś pobiegłeś szybciej niż powinieneś po tych 2tyg przerwy. Zadyszka i tyle.
Wiosną latem jesienią bardziej po takiej przerwie przesadzalem z prędkością i takich problemów nie miałem.
Mój blog
Komentarze do w/w

Życiówki netto:
10 km 0h 47 min 52 sec (06 IV 2015 Nowa Sól), 47min, 32sec (12 VI 2016Wrocław-nieof)
21,097 km 1h 44 min 41 sec (10 XI 2013 Kościan oraz 20 VI 2015 Wrocław)
42, 195 km 4h 21 min 34 sec (15 IX 2013 Wrocław)
Awatar użytkownika
1->99%
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

po dzisiejszych wiadomosciach moze faktycznie sie zastanowie...
dzis rano jak biegalam to nie czulam tego zimna, troche w buzie szczypalo ale bez przesady.
tylko ze jak potem wychodzilam do pracy to poczulam, ze tak zimno jeszcze chyba nie bylo. a biegalam godzine wczesniej...
naleze do takich chyba wyrywnych amatorow. wydaje mi sie ze bakcyla zlapalam, ale przerwy robie jak prawdziwy len bez motywacji. i teraz nie wiem... czy czekac, czy biegac. caly miniony tydzien biegam. wolno, rowno, oddechu pilnuje, zeby nie lykac powietrza i czuje sie dobrze.
przed chwila zadzwonil do mnie ojciec ze mi zabrania :) z odleglosci 300 km mi zabrania :)
wiec moze to z zewnatrz wyglada rzeczywiscie na jakas glupote i igranie ze zdrowiem...
Uważaj, uważaj.
Nie ma nic gorszego, niż pogarda neofity.
Awatar użytkownika
huberts
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Biegałem w sobote, niedziele i dzisiaj, ciepło się ubrać, i tylko w twarz szczypie ale ja stosuje kremy I warstwa NIVEA, II jakiś oliwkowy tłusty. Chorobe mi odjeło, przez bieganie:)
Bieganie to coś więcej niż pasja, to styl życia, miłość oddanie.

KUPIĘ MOTOCYKL WSK, WFM, JUNAK, Z DOKUMENTAMI, NAJDALEJ 150 KM OD POLKOWIC, KONTAKT:

GG: 4373383
TEL: 697110266
mariusz k
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Nie zniechęcajcie się pogodą. Ja wczoraj przy -15 przejechałem 103km na rowerze co zajęło 3h50min. I nic mi nie było. Więc co tam 1-1,5h biegania :oczko:
Awatar użytkownika
Nom
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

No to chwalimy się zimą nadal. Z niedzieli na poniedziałek od 23:00 do 01:00 biegłem przy -20st. 21km. Siły miałem na co najmniej jeszcze 5-6km w tym tempie, a ochoty na 30km. Jednak poniedziałek rządzi się swoimi prawami i stwierdziłem, że do pracy przecież trzeba też jak człowiek pójść... zaspałem oczywiście :spoczko:

enjoy!
Awatar użytkownika
Eddie
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja w tym roku mrozy poniżej -15 odpuszczam sobie :)
Awatar użytkownika
javai
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:49:29

Nieprzeczytany post

No ja u siebie niestety mam tak że poniżej -10 to mi zaczyna krwawic nos przy wysiłku jak biegałem w piątek i niedzielę przy -15. Wczoraj to samo gdy rąbałem drewno do kominka.
Dziś sobie odpuszczam i czekam aż ociepli się do -5.
Po co ja biegam?
Awatar użytkownika
kubako83
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

javai pisze:No ja u siebie niestety mam tak że poniżej -10 to mi zaczyna krwawic nos przy wysiłku jak biegałem w piątek i niedzielę przy -15. Wczoraj to samo gdy rąbałem drewno do kominka.
Dziś sobie odpuszczam i czekam aż ociepli się do -5.
Normalka (u mnie) - pękają Ci naczynka w nosie. Rada? Bierz rutinoscorbin lub inne preparaty z rutyną - wzmacnia ona naczynka. Biorę regularnie w okresie jesień-zima i od dwóch lat nie miałem z tym problemu, choć wcześniej była to norma, nawet bez większego wysiłku.
Kuba -----> [url=http://www.kuba-pichci.pl]jesteś głodny? zjedz coś![/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=15372]mój blog[/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/posting.php?mode=reply&f=28&t=15605]skomentuj[/url]
martini_74
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Biegałem w nd po 20.ej, -21'C, 52', ok.10.5km. W pon rano sikałem na czerwono i włosów mi z łydek ubyło :). Za zimno się ubrałem.
chudybenek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ja zaczalem biegac ta zima i nie narzekam. Codziennie wieczorem kolo -15. Ubieram tylko 2 pary legginsow, koszulke i bluze termoaktywna, na glowe czapka, na rece rekawiczki, a na szyje stosuje syntetyczna chuste dla narciarzy. Oddech nosem i jest ok ;)

So we will run altogether with hearts aflame 
Like a fire that can’t be tamed 
Our God all glory to Your name, Jesus
Luka101
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Tak jest! Nie ma się co użalać. Zacząłem 1 grudnia plan 18 tygodniowy do półmaratonu. Przedwczoraj w niedzielę, przy - 16 przebiegłem 18km po lesie! Za dużo według planu, ale było tak świetnie, że nie chciało mi się wracać do domu. Ubiór to podstawa i regularny trening musi być. Nic niestety tego nie zastąpi. Ale zdrowy rozsądek niezbędny. Nic na siłę!
Awatar użytkownika
kubako83
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Luka101 pisze:Przedwczoraj w niedzielę, przy - 16 przebiegłem 18km po lesie!
Ha - po lesie to też bym sobie chętnie pobiegał w taki mróz. Ale spróbuj pobiegać po mojej łódzkiej Retkini (osiedle takie) - dzięki rewelacyjnemu ustawieniu bloków tworzą się jakieś kominy czy korytarze i wiatr rozpędza się waląc maksymalnie na maksa, non stop, bez względu gdzie się stoi (biegnie) :-)
Kuba -----> [url=http://www.kuba-pichci.pl]jesteś głodny? zjedz coś![/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?t=15372]mój blog[/url] | [url=http://bieganie.pl/forum/posting.php?mode=reply&f=28&t=15605]skomentuj[/url]
tomekstm
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

a ja postanowiłem odpuścić bieganie w mrozy okolo -20, już dwa razy chorowałem w tą zimę (to moja pierwsza zima z bieganiem). Jak jest taki mróz (podobno do końca stycznia ma być) to ćwicze w domu jakieś pompki, A6W, no i basen i bieżnia ;) Pozdrawiam
Obrazek
thomekh
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Masakra to jest z kominów. A potem tacy najwięcej krzyczą o workach w sklepach za 5gr. Ekolodzy zasrani.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ