Czyli jak poprosiłem o zdjęcia poczułeś się jak na odwróconym taborecie? Oj, drogi lumbago współczuję obrażeń ... dumy ;Plumbago pisze: Widzę ,że ostatnio wypogodniałeś i okazujesz swoim ofiarom klemencję.
Mogłeś przecież posadzić naszego kolegę na odwróconym stołku z zawiązanymi z tyłu rękoma , wycelować w twarz lampę 40 luksów i stanowczo zażądać zdjęć butów.
Może ja jakiś niedouczony ale słowa klemencja nie znam. Ale, że sprytny jestem to sprawdziłem. Niestety PWN podaje tylko takie imię, żeńskie. Więc sięgając do źródła - cóz to słowo znaczy i w jakim języku drogi Lumbago?
A, żeby nie było zupełnie OT to jeszcze dopowiem, że mierząc w sklepie Asicsy 2030 (czy jakoś tak, nie pamiętam numerku, ale z serii dwudziestek) i wydawało mi się, że są gdzieś w "połowie drogi" dopasowania między Kayano a 1040.
Z kolei doświadczenie w butach trekkingowych podpowiada to samo co napisałem wcześniej. Nie tylko pomiędzy producentami występują różnice w dopasowaniu buta ale również wśród butów jednego producenta - i to nadspodziewanie duże, więc sądzę, że po prostu każdy musi odnaleźć swój typ.