Przecieranie pięt - znowu Asics?

mchalnotts
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

lumbago pisze: Widzę ,że ostatnio wypogodniałeś i okazujesz swoim ofiarom klemencję.
Mogłeś przecież posadzić naszego kolegę na odwróconym stołku z zawiązanymi z tyłu rękoma , wycelować w twarz lampę 40 luksów i stanowczo zażądać zdjęć butów. :hejhej:
Czyli jak poprosiłem o zdjęcia poczułeś się jak na odwróconym taborecie? Oj, drogi lumbago współczuję obrażeń ... dumy ;P

Może ja jakiś niedouczony ale słowa klemencja nie znam. Ale, że sprytny jestem to sprawdziłem. Niestety PWN podaje tylko takie imię, żeńskie. Więc sięgając do źródła - cóz to słowo znaczy i w jakim języku drogi Lumbago?

A, żeby nie było zupełnie OT to jeszcze dopowiem, że mierząc w sklepie Asicsy 2030 (czy jakoś tak, nie pamiętam numerku, ale z serii dwudziestek) i wydawało mi się, że są gdzieś w "połowie drogi" dopasowania między Kayano a 1040.
Z kolei doświadczenie w butach trekkingowych podpowiada to samo co napisałem wcześniej. Nie tylko pomiędzy producentami występują różnice w dopasowaniu buta ale również wśród butów jednego producenta - i to nadspodziewanie duże, więc sądzę, że po prostu każdy musi odnaleźć swój typ.
PKO
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

mchalnotts pisze:
lumbago pisze: Widzę ,że ostatnio wypogodniałeś i okazujesz swoim ofiarom klemencję.
Mogłeś przecież posadzić naszego kolegę na odwróconym stołku z zawiązanymi z tyłu rękoma , wycelować w twarz lampę 40 luksów i stanowczo zażądać zdjęć butów. :hejhej:
Czyli jak poprosiłem o zdjęcia poczułeś się jak na odwróconym taborecie? Oj, drogi lumbago współczuję obrażeń ... dumy ;P

Może ja jakiś niedouczony ale słowa klemencja nie znam. Ale, że sprytny jestem to sprawdziłem. Niestety PWN podaje tylko takie imię, żeńskie. Więc sięgając do źródła - cóz to słowo znaczy i w jakim języku drogi Lumbago?

A, żeby nie było zupełnie OT to jeszcze dopowiem, że mierząc w sklepie Asicsy 2030 (czy jakoś tak, nie pamiętam numerku, ale z serii dwudziestek) i wydawało mi się, że są gdzieś w "połowie drogi" dopasowania między Kayano a 1040.
Z kolei doświadczenie w butach trekkingowych podpowiada to samo co napisałem wcześniej. Nie tylko pomiędzy producentami występują różnice w dopasowaniu buta ale również wśród butów jednego producenta - i to nadspodziewanie duże, więc sądzę, że po prostu każdy musi odnaleźć swój typ.
To musiał być model 2130 bądź 2140 ;)
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
mchalnotts
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

W takim razie raczej 2130 - było to jak kupowałem moje Kayano 14 więc już chwilkę temu.

Znalazłem trop słowa klemencja - wprawdzie słowo jako takie nie występuje w słowniku języka polskiego ani sł. wyrazów obcych, ale idąc tropem imienia Klemencja: w starożytnym Rzymie istniało ono pod postacią Clementia i oznaczało ono uosobienie łagodności i łaskawości - znaczy chyba, że jestem fajny :D
Ale z drugiej strony w znaczeniu imion znalazłem, że Klemencja to osoba która lamentuje - hmm to już gorzej :/

Ech, czego człowiek nie zrobi, żeby nie musieć za dużo pomagać w przygotowaniach świątecznych ;)
lumbago

Nieprzeczytany post

mchalnotts pisze:W takim razie raczej 2130 - było to jak kupowałem moje Kayano 14 więc już chwilkę temu.

Znalazłem trop słowa klemencja - wprawdzie słowo jako takie nie występuje w słowniku języka polskiego ani sł. wyrazów obcych, ale idąc tropem imienia Klemencja: w starożytnym Rzymie istniało ono pod postacią Clementia i oznaczało ono uosobienie łagodności i łaskawości - znaczy chyba, że jestem fajny :D
Ale z drugiej strony w znaczeniu imion znalazłem, że Klemencja to osoba która lamentuje - hmm to już gorzej :/

Ech, czego człowiek nie zrobi, żeby nie musieć za dużo pomagać w przygotowaniach świątecznych ;)
znaczy chyba, że jestem fajny :D

NO PEWNIE ŻE JESTEŚ-ŻADNE CHYBA .
Awatar użytkownika
kblaszke
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Kochani!
Dzięki wielkie za wszystkie rady! Właśnie zareklamowałem buty - wcześniej, z powodu złych warunków atmosferycznych i braku okazji, nie miałem jak dojechać do sklepu. Od ręki dostałem kaskę za buty. Specjalista w Decathlonie doszukał się wady buta. Na pięcie "gąbeczka" nie była równo ułożona. Pięty przecierały się dokładnie na jej zagięciu. Czyli jednak to była wada egzemplarza/serii. Jeszcze raz dziękuję za rady! Pozdrawiam was serdecznie!

Krzysiek
Pozdrawiam

Krzysiek
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Na jakie obuwie teraz padnie decyzja?
Awatar użytkownika
Vasics
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Ja pozalepiałem takie przypadki, na razie w cywilnym obuwiu, taśmą Pattex Power Tape. Póki co to się sprawdza... Sposób był gdzieś na forum, może nawet tym :hej:
Awatar użytkownika
kblaszke
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

ArturS pisze:Na jakie obuwie teraz padnie decyzja?
Niestety wziąłem co było na półce. Wybór nie był zbyt duży a ja chciałem cokolwiek bo nie miałem kompletnie w czym biegać. Niby jeszcze zima ale kawki i gawronki już są sparowane ;-) i biegać trzeba! Wziąłem Adidas Allegory 2. Ciekawe ile wytrzymają :-)

Pozdrawiam

K.
Pozdrawiam

Krzysiek
lothse1
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No to ja się podzielę moim sposobem na przecierające się piety w obuwiu. Nabywamy tzw. SilverTape i wklejamy kawałek pionowo(!) na piętkę, tak aby zaczynał się na skraju buta i zachodził lekko na wkładkę. W ten sposub okleiłem wszystkie swoje buty (poza sandałkami) i problem wycierania na piętach odszedł w zapomnienie. Ostatnio stosuję również czarna taśmę do zalepiania dziur w rurach wydechowych :)

Pozdro
Awatar użytkownika
kblaszke
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

lothse1 pisze:No to ja się podzielę moim sposobem na przecierające się piety w obuwiu. Nabywamy tzw. SilverTape i wklejamy kawałek pionowo(!) na piętkę, tak aby zaczynał się na skraju buta i zachodził lekko na wkładkę. W ten sposub okleiłem wszystkie swoje buty (poza sandałkami) i problem wycierania na piętach odszedł w zapomnienie. Ostatnio stosuję również czarna taśmę do zalepiania dziur w rurach wydechowych :)

Pozdro
O! Dzięki! Jak mi się, w nowych butach, przetrą piętki to zastosuję twoją metodę. A gdzie kupujesz takie taśmy?

K.
Pozdrawiam

Krzysiek
lothse1
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tą metodę należy zastosować przed przetarciem !!! jeśli wiemy ze przecieramy piętki to nowe butki oklejamy.
A taśmę dostaniesz w każdym motoryzacyjnym, na stacjach benzynowych, w obi i innych budowlanych itd
misfit
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

kblaszke pisze:
ArturS pisze:W ostatnim numerze RW było o wiązaniu butów. Zamierzam spróbować zaproponowanego sposobu na "luźną piętę".
mógłbyś opisać lub dać fotkę takiego wiązania?
[img]http://runmania.com/f/dc73dae6a9324f60a4fef409f9d54243.gif[/img]
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ