Debiut w maratonie w 2009

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Rapacinho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja mam huśtawkę nastrojów podczas biegania odkąd powróciłem po przerwie... W zeszły poniedziałek i środę biegało mi się fajnie, piątek i sobota fatalnie, a dziś znowu było ok :) Dziś spokojnie 10,5km, tempo wyszło coś koło 5:35/km.
PKO
fanx
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

pierwsze zawody mam za soba....dyszka Gdyńska 48;32 tyle sie spodziewalem ....w stawce open 207 miejsce w kategori 36...przyjemne rozdziewiczenie...ciesze sie choc bylo ciezko,wszystkie zalożenia poszły w zapomnienie z chwila wystrzału startera....czyli trema mnie zjadla...frycowe jednak wszyscy placa...pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jakub Osina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

fanx ja w swoim pierwszym biegu prawie taki sam wynik. Gratulacje! Teraz będzie tylko lepiej
Awatar użytkownika
Katarina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

patrząc na wyniki z ostatnich kilku stron tego wątku, temat raczej nie powinien znaleźć sie w dziale "Zacznij biegać" ;)

ładnie, bardzo ładnie :)
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Katarina pisze:patrząc na wyniki z ostatnich kilku stron tego wątku, temat raczej nie powinien znaleźć sie w dziale "Zacznij biegać" ;)

A dlaczego Wacpanna tak sadzisz? Dla wielu biegaczy amatorow start w maratonie to taka przyslowiowa wisienka na torcie,kazdy chce ja zjesc :hej:
Obrazek
Awatar użytkownika
wysek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 32:34
Życiówka w maratonie: 2:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

josina pisze:Dziś rozbieganie po sobotnich zawodach - 11 km w tempie ok. 5:35 min/km

Oficjalne wyniki mam ze Stoczka następujące:
44:15:973 - w klasyfikacji open 29 na 162,
w klasyfikacji M-30 miejsce 7 na 27

zwycięzca przebiegł w 36:32:007 dla porównania ;)
Gratuluje!

Widzę, że Jabłonka zdeklasował rywali =)
Obrazek
Biegacz, bloger, trener biegania
elendil1985
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Fanx gratulacje szkoda, że się nie spotkaliśmy na zawodach.

Mój czas brutto wyszedł 01:01:17, a netto 01:00:46.

Miejsce 361 na 389 a w swojej kategorii 68, przedostatnie :bum: za mną był tylko facet, który ważył na oko 120kg. Było fajnie. Jest przynajmniej co poprawiać.
[url=http://runmania.com/rlog/?u=elendil1985][img]http://runmania.com/f/a0c3688d1943badea960989bf40d702b.gif[/img][/url]
Awatar użytkownika
piter82
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:32
Życiówka w maratonie: 3:22:xx

Nieprzeczytany post

fanx pisze:pierwsze zawody mam za soba....dyszka Gdyńska 48;32 tyle sie spodziewalem ....w stawce open 207 miejsce w kategori 36...przyjemne rozdziewiczenie...ciesze sie choc bylo ciezko,wszystkie zalożenia poszły w zapomnienie z chwila wystrzału startera....czyli trema mnie zjadla...frycowe jednak wszyscy placa...pozdrawiam
hee nieźle 8 sek lepiej niż moj oficjalny rekord na 10 z sierpnia tamtego roku po ok 3 miesiącach treningu :-)
Ciągle do przodu pokonując własne słabości
10k - 40:32 - 05.10 15k - 01:04:39 - 09.10 21,097k - 1:29:57 - 09.10 42,195k - 03:22:36 - 09.09
Mój Blog Aktywni Sportowo
GG 730243
Awatar użytkownika
Katarina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jakub738 pisze:
Katarina pisze:patrząc na wyniki z ostatnich kilku stron tego wątku, temat raczej nie powinien znaleźć sie w dziale "Zacznij biegać" ;)

A dlaczego Wacpanna tak sadzisz? Dla wielu biegaczy amatorow start w maratonie to taka przyslowiowa wisienka na torcie,kazdy chce ja zjesc :hej:
no piękne te wyniki są :D wszystkich rzecz stron co prawda nie przeglądałam, te ostatnie robią wrażenie :) a i maraton to nie igraszka, którą można zaliczyć w przerwie między ulubionymi serialami. hm.... choć w sumie i tacy mam wrażenie się znajdą ... (tak ogólnie, co wieeeele już biegają :))

powodzenia wszystkim debiutantom na tym dystansie życzę :D
Awatar użytkownika
jakub738
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witam Dzisiaj trening w lesie przypominal bardziej nauke jazdy na lyzwach niz bieg :hahaha: zaczely sie roztopy i bieganie do latwych nie nalezy;wyszlo dzisiaj 20,8 km w tempie 5.55/km :nienie: ale czuje ten bieg w nogach. Mam taka nadzieje ze to ostatnie akcenty tej zimy i za tydzien slad po niej zaginie. Za niecale trzy tygodnie bieg powitania wiosny w Katowicach oj leci ten czas bardzo szybko.Pozdrawiam
Obrazek
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:38
Życiówka w maratonie: 3:25:27

Nieprzeczytany post

Nasz kolega Bartess przesłał mi sms pozdrowienia dla wszystkich debiutantów ze szczytu Babiej Góry, którą to właśnie zdobył.
Ostatnio zmieniony 24 lut 2009, 17:23 przez bleez, łącznie zmieniany 1 raz.
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:38
Życiówka w maratonie: 3:25:27

Nieprzeczytany post

No właśnie Jakub tu wspomniał o powitaniu wiosny w Katowicach, kto z was będzie? Ja się już zapisałem. Fajnie by było się spotkać jeszcze przed maratonem w maju. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Kapitan Bomba!
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

bleez pisze:No właśnie Jakub tu wspomniał o powitaniu wiosny w Katowicach, kto z was będzie? Ja się już zapisałem. Fajnie by było się spotkać jeszcze przed maratonem w maju. Pozdrawiam
ja będę, no chyba, że wydarzy się jakiś kataklizm..., na "imprezach msowych" jest chyba osobny wątek o tym biegu

Co do warunków biegowych to ja wczoraj zrobiłem tylko 8 km ale byłem wykończony. Biegałem wieczorem po jakiejś breji, w miektórych miejscach był lód, w innych śnieg w jeszcze innych woda. Cały czas musiałem uważać, żeby nie zaliczyć gleby (w sumie jakichś 10 prawie upadków zaliczyłem). Tragedia... Roztopy to chyba najgorszy okres do biegania, jak dla mnie. Może być upał, rozsądny mróz i snieg też zniosę ale nie taką pogodę jak teraz... poza tym jakoś psychicznie mam blokadę jak patrzę przez okno na to co teraz za nim się dzieje. Dzisiaj odpuszczam, lepiej dac sobie wolne niż skręcić noge albo się rozchorować o co w takiej pogodzie nie jest trudno. Mam nadzieję, że śnieg szybko się stopi i już nie wróci tej zimy.
fanx
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

dziękuje panowie....myślę ze stać mnie na więcej...pogoda...ale była jednakowa dla wszystkich ...przedstawiam to na zdjęciach...
elendil1985 szkoda ze sie nie widzieliśmy ale wjechaliśmy na sam start a po biegu trza było szybko zmykać bo mój fotograf miał egzamin.Jak rozszyfruje twój numer startowy to poszukam w zdjęciach byc może jestes gdzies...pozdrawiam......

tu widac wyraznie jakie panowaly warunki...115 to ja

Obrazek

dac z siebie wszystko....także nie narzekajmy na pogode do treningów bo nie wiadoma co nas czeka na zawodach.........

Obrazek

byli i tacy śmiałkowie....

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Bartess
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 999:99
Życiówka w maratonie: 999:99

Nieprzeczytany post

Wklejam to co napisałem wczoraj wieczorem, a czego nie umieściłem, bo mi net padł:
Jacusiu dzięki za troskę, jakoś sobie żyję :-). Nie pisałem, bo nie miałem o czym. Widzę, że Ty nieźle sobie śmigasz.
Elendil, Fanx gratuluję debiutu, a Tobie Josina czasu :-). Elendil widzę, że tak jak ja należymy do tych, co gaszą światło ;-). Na moich pierwszych zawodach wyprzedziłem tylko faceta rocznik 1934 (byłem 29. na 30 startujących - taka fajna kameralna imprezka).

A co u mnie? Po fatalnym końcu stycznia i początku lutego zrobiłem sobie tydzień wolnego od biegania wypełnionego ćwiczeniami. Do regularnego biegania wróciłem w niedzielę tydzień temu. W sumie od tego czasu zrobiłem 5 treningów, niecałe 39km w tym wczoraj 12km. Wszystko ok., nic nie boli i nie dolega no i co ważniejsze nie męczy. Tempo wolniejsze o 20'' niż za „dobrych czasów", ale chyba idzie ku dobremu.
Z „nowości” to może napiszę, że od prawie 4 tygodni ostro wziąłem się za ćwiczenia i rozciąganie. O ile rozciąganie uskuteczniałem przed i po treningu to siłówkę olewałem robiąc ją sporadycznie. Robię sobie ten zestaw ćwiczeń z bieganie.pl sprzed około miesiąca, A6W, grzbiety i pompki. W różnych konfiguracjach, zależy ile mam czasu. Tak zestawik „full wypas” zajmuje mi dobrą godzinę. To chyba tyle. Aha z tego co se gadamy na gadulcu, to co niektórzy wybierają się na powitanie wiosny do Katosów chyba 15. marca. Jak będzie ok. to też widzę wybiorę.

Pozdrawiam

ps. Bleez dzięki za przekazanie pozdrowień :-). Niestety już po...
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ