Ja proponuję zainwestować w leginsy jakiejś renomowanej firmy. Sam mam new balance i nie miałem z nimi żadnego problemu (pranie w pralce itp.) sprawdź ich stronę może znajdziesz coś dla siebie. Na stronie jest też możliwość zakupu, jeśli nie chce Ci się latać po sklepach.
Miłych biegów.
Leginsy
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Chce kupić pierwsze leginsy, przejde sie pod Decatlonie jutro i zobacze te za 60zł myślicie że będą dobre na jesień/zime?
Biegam obecnie w takich nylonowych dresach z Championa, przylegających ale nie obcisłych i musze powiedzieć że troche wieje czasami
Biegam obecnie w takich nylonowych dresach z Championa, przylegających ale nie obcisłych i musze powiedzieć że troche wieje czasami

- janior
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 00:53:45
ja też sobie kupiłem te z Decathlona za 60zl i sie zobaczy jak będzie zimą, kupiłem tez i teraz śmigam w 3/4 za ok. 50zl i nic nie przewiewa, wręcz ciepełko w porównaniu do spodenek w których biegałem, także jestem dobrej myśli bo przymierzałem te na zimę i naprawdę mocno obciskają i są dość grube 

- luckie
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 57:50
Ja kupilem leginsy, zreszta podobnie jak zimowa kurtke, opaske i rekawiczki w Aldim w Niemczech. Firma Crane Sport.
Ciuchy sa termoaktywne, byly o niebo tansze niz markowe i sprawuja sie od 2 lat absolutnie bez problemu. Nic sie nie rozciaga, leginsy nie sa ocieplane – co prawda na wielkim mrozie nie biegam (ze wzgledu na gardło) ale tak do -3 jest wygodnie i cieplo.
Jezeli ktos biega amatorsko i nie ma cisnienia by na kazdej szmatce miec rozpoznawalne logo, to z pelnym przekonaniem polecam ubrania do biegania z Aldiego.
Ciuchy sa termoaktywne, byly o niebo tansze niz markowe i sprawuja sie od 2 lat absolutnie bez problemu. Nic sie nie rozciaga, leginsy nie sa ocieplane – co prawda na wielkim mrozie nie biegam (ze wzgledu na gardło) ale tak do -3 jest wygodnie i cieplo.
Jezeli ktos biega amatorsko i nie ma cisnienia by na kazdej szmatce miec rozpoznawalne logo, to z pelnym przekonaniem polecam ubrania do biegania z Aldiego.
-
- Zaprawiony W Bojach
Ja to samo mogę powiedzieć o ciuchach Tchibo i z Lidla - dają dobrze radę.
- lukizpaska
- Wyga
- Życiówka na 10k: 44:53
- Życiówka w maratonie: 4:25:xx
asdf123 - ja ma od ok. 2 lat leginsy z decathlonu. Wtedy tez byly to ciuchy w rozsądnej cenie. Biegam w nich od jesieni do wiosny. Są nieocieplane ale samo przyleganie powoduje, że do -10 są wystarczające. Poniżej -10 nie biegałem ale wtedy zimno jest przede wszytskimw płuc ai stopy więc o marznących udach nawet nie pomysliszasdf123 pisze:Chce kupić pierwsze leginsy, przejde sie pod Decatlonie jutro i zobacze te za 60zł myślicie że będą dobre na jesień/zime?

Krótko mówiąc - szczerze polecam leginsy Kalenji - wydawanie kasy na NB czy inne amerykańsko/japońsko/niemieckie rzeczy z górnej półeczki jest raczej bez sensu. Przynajmniej dla wszystkich biegających amatorsko.