zostawię dwa ostatnie dwa wpisy, może któryś z moderatorów uzna, że lepiej je usunąć, ale ja uważam, że obrazują dobrze pewne zjawisko.
wczoraj w tym wątku do wymiany "uprzejmości" między yacoolem i Artim. Były osobiste uszczypliwości, pisanie bez związku z tematem wątku oraz pisanie posta pod postem - czyli forumowa klasyka (forumowa ogólnie, nie chodzi mi o nasze konkretnie).
w ostatnich tygodniach pojawiały się głosy, że potrzeba większej interwencji moderatora w takich przypadkach, stąd wywaliłem po kilka postów obu użytkowników, przy okazji usunąłem również wpis Rolliego (nie miał jakiegoś szczególnego znaczenia dla rozmowy, a bez wpisów yacoola i Artiego był bez sensu).
i teraz:
używanie określenia "czystka" jest niepoważne, nie ma umocowania w rzeczywistości i świadczy o tym, że Arti po prostu chce szkodzić. próbuje wchodzić w sojusze (jak niedawne ujmowanie się za Ricardo, który jasno napisał, co o tym sądzi) i Rolli tu pasuje, ponieważ obaj mają wspólnego wroga yacoola, który ich regularnie punktuje od dawna.
mimo więc, że postów yacoola poleciało dużo więcej niż Rolliego, to w jego obronie Arti nie staje - jest to zachowanie obłudne.
teraz Rolli - moje działania nie mają dużo wspólnego w moimi sympatiami - w tym sporze moja sympatia jest zdecydowanie po stronie yacoola, a jednak jego wpisy usunąłem.
przypominam, że wszelkie uwagi dotyczące pracy moderatorów, niesprawiedliwego zachowania itd. można, a wręcz powinno się zgłaszać w odpowiednim dziale. można również zgłosić konkretny post do moderacji - jeśli przedmiotem zgłoszenia będą moje działania, to w oczywisty sposób sędzią we własnej sprawie nie będę