Zapraszam...
- mqqla
- Stary Wyga
caryca - jak dostrzegasz jakies usterki - koniecznie pisz!!!
zreszta nie chodzi tylko o usterki - o ergonomie rozwiazan tez - jak cos sie trudno wprowadza, cos poprawic, przesunac kalendarz itp. - to ma byc naprawde dobra aplikacja w przyszlosci...
i podaj o jakie sporty Ci chodzi, a najlepiej zaprojektuj od razu ikonke 20x20 pikseli - ja jestem totalne antytalencie graficzne...
spojrzcie na wersje - nadalem 0.3 - to jest naprawde jeszcze w powijakach, wiec bledy beda wychodzic na pewno...
(Edited by mqqla at 4:19 pm on Aug. 26, 2003)
zreszta nie chodzi tylko o usterki - o ergonomie rozwiazan tez - jak cos sie trudno wprowadza, cos poprawic, przesunac kalendarz itp. - to ma byc naprawde dobra aplikacja w przyszlosci...
i podaj o jakie sporty Ci chodzi, a najlepiej zaprojektuj od razu ikonke 20x20 pikseli - ja jestem totalne antytalencie graficzne...
spojrzcie na wersje - nadalem 0.3 - to jest naprawde jeszcze w powijakach, wiec bledy beda wychodzic na pewno...
(Edited by mqqla at 4:19 pm on Aug. 26, 2003)
mqqla [czyt. emkukula]
[url=http://bieganie.pl]bieganie[/url]
- Bennet
- Administrator
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Popieram krzyskka. Dostęp dla zainteresowanych musi być maksymalnie uproszczony!Quote: from mqqla on 2:44 pm on Aug. 26, 2003
widze, ze sprowadzasz mnie na ziemie
niech sie inni jeszcze wypowiedza, moze rzeczywiscie takie rozwiazanie jest zbyt skomplikowane
No i co mam tu teraz napisać? ;)
- caryca
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
no co ty to rzadne usterki:) to tylko ja cos zle wstukuje.....
a chodzi mi o tenis i wspinaczke.... ikonki..hmmm w czym to robisz? bo ja sie nie znam kompletnie, ale moge sprobowac.
a co do wersji to ona nie jest w powijakach, jest bardzo fajna.
i oddaje moj glos na udostepnienie dziennikow tym co chca zobaczyc. Moim zdaniem najprostsza forma bedzie, strona glowna z nikami i jak klikasz na osobe to widzisz dziennik, tygodniowy i miesieczny
a chodzi mi o tenis i wspinaczke.... ikonki..hmmm w czym to robisz? bo ja sie nie znam kompletnie, ale moge sprobowac.
a co do wersji to ona nie jest w powijakach, jest bardzo fajna.
i oddaje moj glos na udostepnienie dziennikow tym co chca zobaczyc. Moim zdaniem najprostsza forma bedzie, strona glowna z nikami i jak klikasz na osobe to widzisz dziennik, tygodniowy i miesieczny
- mqqla
- Stary Wyga
czy w takim razie mam rozumiec, ze uzytkownik anonimowy (niezalogowany) tez moze przegladac czyjes dzienniki?
caryca - z tenisem i wspinaczka nie ma problemu - tylko, ze jak tam wprowadzac dystanse, czasy itp
i przypominam o raportach - rzuccie jakimis propozycjami...
caryca - z tenisem i wspinaczka nie ma problemu - tylko, ze jak tam wprowadzac dystanse, czasy itp

i przypominam o raportach - rzuccie jakimis propozycjami...
mqqla [czyt. emkukula]
- caryca
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
a to takich informacji nie wprowadzamy...
w moim dzienniku wpisuje tak
tenis, super/beznadzieja, gralam seta i wygralam albo dalam d...
wspinaczka
bylo ok, slabo, blok, udalo sie 5 a duze
czas cwiczenia sie wpisuje i tyle
a jaka jest roznica pomiedzy kims kto tylko patrzy, a kims kto chce popatrzec a sie zaloguje i nic nie napisze w dzienniku?
Tygodniowy przebieg
, miesieczny rozklad k
A co ze startami? moze dac im jakas gwiazdke i na innym wykresie przedstawiac?
w moim dzienniku wpisuje tak
tenis, super/beznadzieja, gralam seta i wygralam albo dalam d...
wspinaczka
bylo ok, slabo, blok, udalo sie 5 a duze
czas cwiczenia sie wpisuje i tyle
a jaka jest roznica pomiedzy kims kto tylko patrzy, a kims kto chce popatrzec a sie zaloguje i nic nie napisze w dzienniku?
Tygodniowy przebieg

A co ze startami? moze dac im jakas gwiazdke i na innym wykresie przedstawiac?
- mqqla
- Stary Wyga
dobrze - zrobie albo dziennik prywatny, albo publiczny, bez stanow posrednich.
czy ktos ma jeszcze jakies inne zyczenia odnosnie dodawanych sportow? tylko nie rozrozniajce np. wrotek od rolek, plywania w basenie od plywania w jeziorze
powiedzmy sporty bardziej 'wyczynowe' niz rekreacyjne...
hmm... narty biegowe???
jesli chodzi o zawody - moze dodac 'zawody' po prostu jako trudnosc treningu? wtedy w raportach bedzie mozna sobie wyfiltrowac tylko dla danej trudnosci, w szczegolnosci zawody?
czy ktos ma jeszcze jakies inne zyczenia odnosnie dodawanych sportow? tylko nie rozrozniajce np. wrotek od rolek, plywania w basenie od plywania w jeziorze

hmm... narty biegowe???
jesli chodzi o zawody - moze dodac 'zawody' po prostu jako trudnosc treningu? wtedy w raportach bedzie mozna sobie wyfiltrowac tylko dla danej trudnosci, w szczegolnosci zawody?
mqqla [czyt. emkukula]
- Bennet
- Administrator
- Kontakt:
Oczywiście!!! Albo decydujemy się udostępnić swoje dzienniki albo nie. Ograniczenia tylko do zarejestrowanych użytkowników ograniczą popularność dzienników. Kto wie, może ktoś kto będzie przypatrywał się dziennikom innych pewnego dnia do nas dołączy...?Quote: from mqqla on 5:04 pm on Aug. 26, 2003
czy w takim razie mam rozumiec, ze uzytkownik anonimowy (niezalogowany) tez moze przegladac czyjes dzienniki?
Wystarczy spojrzeć na liczbę zarejestrowanych użytkowników i gości odwiedzających forum żeby stwierdzić, że wielu poprzestaje na czytaniu. Nie ograniczajmy im dostępu do dzienników!
No i co mam tu teraz napisać? ;)
- Mikael
- Zaprawiony W Bojach
Też jestem za opcją; dziennik publiczny/dziennik prywatny z możliwością ich zmiany.
Ja mam takie spostrzeżenie i pytanie:
- czy możnaby zrobić tak, żaby łaczyć rodzaj trasy? Wybrać np. scieżka leśna i szuter itp.
- nie do końca kapuję jak opisywać swoje trasy, żeby następnie móc ją tylko wgrać i zmienić czas, i inne parametry konkretnego biegu.
Ja mam takie spostrzeżenie i pytanie:
- czy możnaby zrobić tak, żaby łaczyć rodzaj trasy? Wybrać np. scieżka leśna i szuter itp.
- nie do końca kapuję jak opisywać swoje trasy, żeby następnie móc ją tylko wgrać i zmienić czas, i inne parametry konkretnego biegu.
Któż jak Bóg!
- caryca
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
a tak swoja droga to przy silowni jest dystans;) tylko nie wiem jak to okreslic;) 

- mqqla
- Stary Wyga
gdzie przy silowni jest dystans? aha... w podsumowaniuu... wyrzuce
bedzie 'nd.'
zawody zostaly juz wrzucone do trudności treningu (dzieki krzysiekk)
Mikael - male HowTo:
zalozmy, ze dodajesz nowy trening:
- trafiasz na panel dodawanie treningu
- w pole 'dodaj etapy' wpisujesz ilosc etapow, jakie powinna miec Twoja trasa
- klikasz OK, a potem na wyswietlanym komunikacie (ktory musze nota bene zmienic, o jest niejasny) klikasz 'Anuluj' bo nie chcesz zapisywac istniejacych danych - powiedzmy ze wpisales 3, Ok, Anuluj
- strona sie odswieza z 3 etapami treningu
- teraz wpisujesz dla kazdego etapu dane ktore zostana zapamietane: dystans, wysokosc (roznica), notke (np. rozgrzewka, akcent, schlodzenie) i zaznaczasz, czy dany etap ma byc uwzgledniany w przyszlych raportach, ktore trzeba jeszcze w ogole zrobic (np. akcent tak, rozgrzewka i schlodzenie nie). podajesz reszte danych (HRy, czasy, kalorie), zaznaczasz checkbox 'Zapamietaj trase' i wpisujesz jej nazwe...
- klikasz 'Zatwierdz trening' - powinno sie zapamietac...
- od tej pory przy dodawaniu nowego treningu na poczatku (bo stracisz dane) wybierasz z listy trase, klikasz 'Zaladuj' - trasa powinna sie zaladowac
uff... postaram sie zrobic do jutra tutorial, jak mi oczy nie wyplyna... albo nie bede spac na wycieraczce, bo mnie z domu wywala

zawody zostaly juz wrzucone do trudności treningu (dzieki krzysiekk)
Mikael - male HowTo:
zalozmy, ze dodajesz nowy trening:
- trafiasz na panel dodawanie treningu
- w pole 'dodaj etapy' wpisujesz ilosc etapow, jakie powinna miec Twoja trasa
- klikasz OK, a potem na wyswietlanym komunikacie (ktory musze nota bene zmienic, o jest niejasny) klikasz 'Anuluj' bo nie chcesz zapisywac istniejacych danych - powiedzmy ze wpisales 3, Ok, Anuluj
- strona sie odswieza z 3 etapami treningu
- teraz wpisujesz dla kazdego etapu dane ktore zostana zapamietane: dystans, wysokosc (roznica), notke (np. rozgrzewka, akcent, schlodzenie) i zaznaczasz, czy dany etap ma byc uwzgledniany w przyszlych raportach, ktore trzeba jeszcze w ogole zrobic (np. akcent tak, rozgrzewka i schlodzenie nie). podajesz reszte danych (HRy, czasy, kalorie), zaznaczasz checkbox 'Zapamietaj trase' i wpisujesz jej nazwe...
- klikasz 'Zatwierdz trening' - powinno sie zapamietac...
- od tej pory przy dodawaniu nowego treningu na poczatku (bo stracisz dane) wybierasz z listy trase, klikasz 'Zaladuj' - trasa powinna sie zaladowac

uff... postaram sie zrobic do jutra tutorial, jak mi oczy nie wyplyna... albo nie bede spac na wycieraczce, bo mnie z domu wywala

mqqla [czyt. emkukula]
- active
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Extra!!!
Tylko restrykcje dla hasła troszkę za duże (może wystarczy 5 znaków w tym min. jedna cyfra?).
pozdr
Tylko restrykcje dla hasła troszkę za duże (może wystarczy 5 znaków w tym min. jedna cyfra?).
pozdr
[b][url=http://www.actv.prv.pl]www.actv.prv.pl (Jak zacząłem biegać?)[/url][/b]
- mqqla
- Stary Wyga
Zapraszam do testowania wersji 0.4
Z rzeczy najciekawszych, to można teraz udostępniać dzienniki jako publiczne - dostępne do przeglądania dla innych. Proszę zgłaszać mi ew. usterki
Poza tym zrobiłem kilka poprawek.
W następnej kolejności będzie tutorial i jakieś pierwsze podstawowe raporty tabelkowe z tych z Waszych propozycji (które zresztą teraz poprawnie w końcu działają)
Z rzeczy najciekawszych, to można teraz udostępniać dzienniki jako publiczne - dostępne do przeglądania dla innych. Proszę zgłaszać mi ew. usterki

Poza tym zrobiłem kilka poprawek.
W następnej kolejności będzie tutorial i jakieś pierwsze podstawowe raporty tabelkowe z tych z Waszych propozycji (które zresztą teraz poprawnie w końcu działają)
mqqla [czyt. emkukula]