Svolken pisze:To może przeczytaj?
masz na mysli chyba to :
https://support.stryd.com/hc/en-us/arti ... alibration
Po kalibracji trzeba wyłączyć autokalibracje oraz połaczyć stryd przez protokół ANT+
Svolken pisze:To może przeczytaj?
Więc nadal uważasz, że kalibrujesz z włączoną autokalibracją???Jan123 pisze:Po kalibracji trzeba wyłączyć autokalibracje oraz połaczyć stryd przez protokół ANT+
Nie wydawało mi się, że to oczywiste całkowicie wyłączona autokalibracją. A podczas kalibracji jeszcze dodatkowo wył GPSSvolken pisze:Więc nadal uważasz, że kalibrujesz z włączoną autokalibracją???Jan123 pisze:Po kalibracji trzeba wyłączyć autokalibracje oraz połaczyć stryd przez protokół ANT+
Ogólnie mi chodziło o wyłączenie autokalibracje przed i po. Nie sprecyzowalem, że przed także. A GPS wyłączenie bo tak w instrukcjiSvolken pisze:To dlaczego napisałeś, że po kalibracji wyłącza się autokalibrację???? I gps nic do tego nie ma, bo stryda ustawiasz na zawsze tempo i zawsze dystans.
To co ja podałem tylko drastyczny przykład aby zobrazować. W praktyce miałem włączony cały czas autokalibracje i różnica była 20s na szybkości i 200m ma dystansie na każdy km.Ryszard N. pisze:Ale ja takich błędów jak pisze Jan nie miałem. Różnica, na odmierzonych odcinkach, to +/-10 metrów. Pani z Krakowa, kompletnie mi zamącił w głowie. Twierdziła, że jeżeli GPS jest włączony, to dystans mierzy GPS a nie Stryd. Nie zgadzam się z nią, że pobudzenie Stryda, to nie poruszyć Strydem. Co innego wnioskuje z instrukcji na oficjalnym portalu Stryda, co innego mówiła Pani.
Jeżeli chodzi o kalibrację, to miałem ustawioną na 100 ale nie zauważyłem, ze mam włączoną kalibrację. Gdy po treningu popatrzyłem na ustawienia, to miałem 103,6.
Mam już kompletny miszung we łbie.
keiw pisze:Ryszard kalibruj. Zobacz jaka różnica wyszła u mnie, ponad 103.
Nie wiadomo jak trafiłeś.
W czujniku ustaw w "Na nogę.." - Pedkość i Dystans na "Zawsze".
W "Kalibracja.." wyłącz Autokalibracja oraz w "Ustaw wartość" ma być 100,00
GPS przy tych ustawieniach możesz spokojnie zostawić włączony.
Idź na stadion lub w inne dobrze odmierzone miejsce i przebiegnij dystans około 3 km. Nie lapuj czasem co 400 m i nie sprawdzaj co pokazuje. Sprawdzisz na sam koniec.