Mam nadzieję, że mojej żonie nie zachce się biegać

Moderator: infernal
Tak, pamiętam jak czytałem raz czy dwa Twoja relacje przed swoim maratonemjacekww pisze:W maratonach tak samo jesteśmy doświadczeni, a tempo 4:15 to mi wystarczy, że sobie wyobrażę by mięknąć
Brzmi jakby trasa maratonu w Toruniu jest na życiówkę i w sumie, najlepsza maratonowa trasa w Polszy. Hm?Morderca_z_głębi_lasu pisze:W Toruniu jedyny odczuwalny podbieg jest około 8.5km. Potem tak od 9.0-9.5 biegnie się właściwie po okolicznych wioskach. Płasko jak na stole. Powrót ścieżką rowerową o dobrej nawierzchni. Ta ścieżka ma tę zaletę, że jest położona odrobinę niżej niż okalający teren + drzewka/krzaki z jednej i drugiej strony. Miałem wrażenie jakbym leciał tamtędy w tunelu. Potem około 9-8.5km do mety ostry zbieg i dalej głównie leciutko w dół. Przez kilka km osłania od wiatru las.
Ja swoją żonę nawet namawiałem na bieganie, tak jak to pisał Jacek, wspólne zainteresowania ułatwiają kwestie logistyczne i dobrze wpływają na towarzysko - rodzinne. Nawet wyszła ze trzy razy pobiegać, ale nic z tego nie będzieSiedlak1975 pisze:Mam nadzieję, że mojej żonie nie zachce się biegać
infernal pisze:Brzmi jakby trasa maratonu w Toruniu jest na życiówkę i w sumie, najlepsza maratonowa trasa w Polszy. Hm?
Tak musi być jak @Morderca opisał, jeszcze niech @Adam to potwierdzi robiąc wynik i znamy najszybszą trasęSiedlak1975 pisze:Obejrzałem profil trasy. Super! Moje Tychy to bieg górski w porównaniu z Toruniem
A co byś chciał i płasko i bezwietrznie a może i pochmurnie, to jest maraton chłopie, maraton...adam99 pisze:Trasa też mi się podoba tylko jak trafisz na wmordewind to umarł w butach...
No Dębno jeszcze jest płaskie. Napisałem kolejnego maila do organizatorów maratonu w Kędzierzynie z prośbą o profil. Na razie cisza. Dębno i Toruń mam dalego a Kędzierzyn pod nosem.jacekww pisze:Tak musi być jak @Morderca opisał, jeszcze niech @Adam to potwierdzi robiąc wynik i znamy najszybszą trasęSiedlak1975 pisze:Obejrzałem profil trasy. Super! Moje Tychy to bieg górski w porównaniu z Toruniem
Biegłem w Toruniu w ubiegłym roku, temperatura 2-5 C, prawie bezwietrznie, słoneczko ale październikowe i przy takiej temperaturze to nawet pomagało - nic tylko biegać, więc życiówka poprawiona o kilkanaście minut.jacekww pisze:A co byś chciał i płasko i bezwietrznie a może i pochmurnie, to jest maraton chłopie, maraton...