Bieganie w Poznaniu

Irimi_
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Czolem biegacze!
Jest jeszcze jedno, wspaniale miejsce do biegania w Poznaniu-tereny wokol Jeziora Rusalka. Pierwszy minus to jak dotrzec. Jesli ktos ma samochod to najlepiej dojechac do Stadionu Olimpii (przejazd pod Niestachowska) i zostawic auto na parkingu (jest rowniez parking platny). Pozostali pewnie autobusy. Drugi minus (i potezny plus jednoczesnie) to znacznie mniej ludzi niz na Malcie, wiec panie raczej powinny biegac parami, jesli sie boja. Ale na miejscu zawsze sa wedkarze, wiec jakby co krzyczec PALI SIE, lub lepiej PODBIERAK-BIERZE! Poza tym same plusy. Jedno okrazenie jeziora to jakies 3,5km. Nawierzchnia ziemista, tylko momentami asfalt, szeroko, wiec zderzen z rowerzystami unikniecie. Poza tym trasa jest oslonieta od wiatru przez las, czego brak na Malcie czasem daje sie we znaki. A widoki tu znacznie piekniejsze i powietrze duzo zdrowsze, gdyz nie ma zadnych ulic (znowu Malta-Majkowskiego street). Goraco polecam szczegolnie w soboty i niedziele.

Irimi
Run Forest, run!...
gg 3180699
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Krecik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witaj Irimi,
masz rację z Rusałką, teren piękny, co można było zobaczyć w ekranizacji 'Ogniem i mieczem" - w jeziorku kąpała się sama Skorupka! mam nadzieje, że zdołam się tam wybrać w któryś weekendzik. Pozdrawiam.
krecik
krecik
Awatar użytkownika
fox
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Hello! A jak od tak dawna szukam towarzystwa do wspołnego biegania a tu tyle fajnych ludzi. :hej:
Biegam na Cytadeli, ale chętnie pobiegam w innym miejscu bo mi się już te bunkry znudziły.
Może dodam, że raczej szybko nie biegam, ok. 8 km/h.
Do kogo mógłbym dołączyć? :hejhej:
FOX
filipp
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

ja co prawda juz nie mieszkam w P-niu ale czasem tam bywam w weekendy i wtedy odbywam obowiazkowa trase biegowa: od rusalki do strzeszynka i z powrotem. Start albo na Golecinie albo od strony ogrodu botanicznego potem caly czas wzdluz rusalki, potem przez las az do jez. strzeszynskiego, ktore sie okraza i wraca podobna trasa. bedzie tego z 16 km a jest to jedna z fajniejszych tras jakie znam. polecam na wczesne poranki w weekend - bardzo malo ludzi.
Awatar użytkownika
fox
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Dzięki Filip. Ale 16 km to jeszcze chyba trochę za dużo jak dla mnie.
FOX
Awatar użytkownika
Zico
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 44:15
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witam wszystkich (no moze nie wszystkich:)) Poznaniakow i Poznanianki! Wlasnie zaczynam biegac, musze niestety w zastepstwie w tak nieciekawa pore jesli chodzi o bieganie - zime, od wiosny zaczynam trenowac jazde szybka na rolkach. Jesli ktos sie chce dolaczyc - zapraszam - biegam na Arenie, z reguly poznym wieczorem.
Pozdrawiam,
Zico - GG 1136075
Serdecznie pozdrawiam,
Jakub Ciesielski
Awatar użytkownika
Renard
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Cześć,kolejny Poznaniak pozdrawia.Zaczynam dopiero biegać więc z towarzystwa nici bo opuźniał bym tylko bieg.Ale poczekajcie 0.5 roku ;-) .Mam nadzieję że mi ten entuzjazm nie minie.Dzięki temu portalowi i szczegulnym osobą (przyjacielowi Fredziowi i wielu innym) zostałem jak to ktoś ujął "zadżumiony". Jeżeli jakiś Poznaniak ma ochotę porozmawiać na GG to zapraszam.
GG 5427576
Awatar użytkownika
fox
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Witajcie współpoznaniacy!
Myśle, że mozna byłoby sobie kiedyś wspólnie pobiegać w weekend może. Ja mialem teraz 3 tygodnie przerwy i chcę rozpocząć ponownie trening. Sam nie biegam szybko więc myśle, że nie byłoby problemu.
Pozdrawiam serdecznie

Mój GG  4386254
FOX
proto
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jestem oczywiscie "za" :-)
I wogole tez sie zastanawiam, jak to sie stalo , ze w Poznaniu
nie ma weekendowego biegania , a pogoda taka dobra ..
Proponuje malte , jest tutaj kilka fajnych sciezek w kierunku antoninka , bardzo ciekawy teren ..

pozdr,
[i]swim - bike - run [/i]
Awatar użytkownika
Renard
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Proponuję żeby założyć czat dla Poznaniakow na POLCHACIE, a tak na marginesie dlaczego jeszcze Portal Bieganie nie ma porządnego darmowego czatu, bo to coś co zwie się tutaj czatem to chyba jakis klon nie udany!!
GG 5427576
bernardbo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

pytanie.
trasa z rusałki do strrzeszyna jest ok , sama rusałka jest ok, i z winograd przez cytadele mostem koljowym, koło ktedry nad malte jest ok, ale przeprowadziłem się do kozieglów i jeszcze nie zbadałem  tras na miejscu, myśle ze jakoś można dotrzeć do dziewiczej góry, do tej pory przetestowałem jedynie odcinek z centrum  przez stary, szelągowską, most na warcie do koziegłów, może ktoś z was biegał już na miejscu i zna jakieś bezpieczne (bez samochodów ) trasy..? próbowałem chodnikiem do kicina, nie jest najgorzej ale w samym kicinie niestety trzeba ryzykować poboczem...
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zapraszam na sobotnie biegania z KB MANIAC POZNAŃ ;-) Jest też u nas Mario z Koziegłów ;-) Będzie okazja by omówić trasy ;-) Zapraszam !
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
Awatar użytkownika
kermitos
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ja polecam Wartę, i ŁŁĘgi Dębińskie
bernardbo
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Cześc...
Mario z Koziegłów?
Bociek z Koziegłów i Tomek z Koziegłow tez można powiedzieć prawie grupa....
Ale piszę by dorzucic informację dla tych co nie tylko biegają....
W sobotę 22.10.2005 nad Rusałką o godz 12 odbędzie się crossduathlon 4km biegu 12km roweru 2km biegu.
Nie jestem organizatorem ale fajnie że coś się dzieje wiec chyba dobrze poinformować....
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zapraszam na spotkania biegowe nad Maltę.
www.kbmaniac.republika.pl ;-)
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
ODPOWIEDZ