Witam serdecznie,
Chciałbym zacząć biegać na nowo lecz przytyło mi się trochę po rzuceniu weganizmu 13 kg w 2,5 miesiąca.Z wagi 110 kg na 123.
Przy wcześniejszej wadzę biegałem np 3 km w 15: 18s,dobrze mi się nawet biegło.T
Jeśli można nazwać to bieganiem raz 3 km ,raz podbiegi.Ile razy w tygodniu muszę biegać ,żeby forma wzrosła rzeczywiście i szybko?
Teraz się biegać nie da za bardzo jest ciężko.Waga bardzo przeszkadza. 19:30 - 3km.Pierwszy km spokojnie 5:30,poźniej nogi wata.
Piszę z zapytaniem i planem treningowym ponieważ mignął mi na stronie i nie mogę go znaleźć.
Bieg 1h (chodzi o cykl1 taki program)
Wt 30 min,Czw 30 min Sb 20 min +6 przebieżek i niedziela +10 min dodane do najdłuższego biegu.
Nie bardzo rozumiem właśnie mam tylko printscreen na tel.
Spytam.Wt 30 min Czw 30 min i Sb 20 min +6 przebieżek.
Dodaje do Wt i Czw 10 minut? Czyli robię 40 min?
Chciałbym zrealizować ten pierwszy przez jaki okres powinienem go stosować? 3 miesiące? Jak biegać? Nie mam narazie zagarka sportowego z pulsometrem aby spojrzeć na tętno.Tętno teraz jest pewnie wyższe,czuje to,że zdecydowanie cieżej mi sie oddycha od samego poczatku..Wcześniej po 3km byłem mniej zmeczony niż teraz po 2km.
Wiem ,że to mało realne ale spytam.Istnieje szansa zrobienia masy i kondycji?
Dawno nie chodziłem na siłownie (kilka lat) a zawsze jak zacząłem chodzić to fajnie się nabijałem(pewnie woda) i tyłem kilka kg.
Chodź dużo lepiej czuję się biegając,niż chodząc tylko na siłownie.
Cel zrobić 25 min 5km,50 min-10 km i utrzymać to do marca 2020.