Bieg 7 dolin
- miroszach
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:06
- Życiówka w maratonie: 3:07:51
W tym roku zapowiada się również mocna walka na biegu 7 dolin. Z tego co wiem, to i Bartosz Gorczyca i Robert Faron traktują ten start jako główny.
[b][i]Dzień bez biegania
To dzień regenerownia
[/i][/b]
To dzień regenerownia
[/i][/b]
- rachwal
- Zaprawiony W Bojach
No raczej Bartosz na swojej trasie powinien wygrać, mnie ciekawi jakie wnioski Andrzej Witek wyciągnął po 2018
http://ratemytrail.com/starting-list/2d ... b32a361c8e
http://ratemytrail.com/starting-list/2d ... b32a361c8e
- rachwal
- Zaprawiony W Bojach
Cholera, Andrzej jednak nie biegnie :P
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
No chyba rzadko się zdarza, żeby zwycięzca biegu górskiego w Polsce mógł zgarnąć za zwycięstwo 40.000 zł
Były dotychczas w jakimś biegu górskim nagrody finansowe podobnego kalibru? Ja jakoś sobie nie przypominam.
Były dotychczas w jakimś biegu górskim nagrody finansowe podobnego kalibru? Ja jakoś sobie nie przypominam.
- miroszach
- Zaprawiony W Bojach
Pamiętam, że raz była bardzo duża nagroda chyba 10 albo 20 tyś zł za bieg na dystansie coś koło 200km. Nie wiem czy to nie było przypadkiem BUT w 2014r, może w 2015. Wygrał wtedy Paweł Dybek, ale tylko dlatego że Bartosz Gorczyca zapłacił frycowe na długim ultra. Aż do chyba 140 km miał przewagę ponad 2 godzinną. niestety nie był w stanie dłużej biec i wycofał się z rywalizacji.Wieńczysław pisze:No chyba rzadko się zdarza, żeby zwycięzca biegu górskiego w Polsce mógł zgarnąć za zwycięstwo 40.000 zł
Mimo, że zawsze kibicuję Bartoszowi, obawiam się że w tym roku Robert Faron może być piekielnie mocny.
[b][i]Dzień bez biegania
To dzień regenerownia
[/i][/b]
To dzień regenerownia
[/i][/b]
-
- Zaprawiony W Bojach
czyżby Bartek wygrał B7D ?
83km i przewaga 8min nad Marcinem.
Inna bajka, że na swoich śmieciach rozgrywa to wzorowo. Pierwszy punkt i 9ty. Z każdym kolejnym punktem przesuwał się do góry.
EDIT 88km i już powiększył przewagę do 10min
Inna bajka, że na swoich śmieciach rozgrywa to wzorowo. Pierwszy punkt i 9ty. Z każdym kolejnym punktem przesuwał się do góry.
-
- Wyga
Nie wiem skąd to zdziwienie, przecież był głównym faworytem
Ja ciekawy jestem skąd decyzja Marcina o starcie, wydaje mi się, że (chyba?) po UTMB nie zdążył się jeszcze solidnie zregenerować. Z kolei dla Bartka wiadomo było, że jest to najważniejszy start w sezonie i nastawiał się na niego od dawna. Stąd też (przy zbliżonym IMHO poziomie obu zawodników) wydaje mi się, że Bartek był w zdecydowanie lepszej pozycji wyjściowej do zwycięstwa dzisiaj.
No ale za drugie miejsce też wpadnie solidna premia - całkiem przyzwoity pieniądz jak na jeden dzień pracy
Ja ciekawy jestem skąd decyzja Marcina o starcie, wydaje mi się, że (chyba?) po UTMB nie zdążył się jeszcze solidnie zregenerować. Z kolei dla Bartka wiadomo było, że jest to najważniejszy start w sezonie i nastawiał się na niego od dawna. Stąd też (przy zbliżonym IMHO poziomie obu zawodników) wydaje mi się, że Bartek był w zdecydowanie lepszej pozycji wyjściowej do zwycięstwa dzisiaj.
No ale za drugie miejsce też wpadnie solidna premia - całkiem przyzwoity pieniądz jak na jeden dzień pracy
-
- Wyga
Jest szansa na rekord trasy? Wychodzi na to, że ostatnie 12 km (nie wiem ile z tego to typowy zbieg) musiałby zrobić w mniej niż 50 min, więc chyba może być ciężko...
- miroszach
- Zaprawiony W Bojach
To jest świetny dowód na to, że biegów ultra nie opłaca się rozgrywać taktyką UTMB.khorne pisze:czyżby Bartek wygrał B7D ?
[b][i]Dzień bez biegania
To dzień regenerownia
[/i][/b]
To dzień regenerownia
[/i][/b]
-
- Dyskutant
Bieg 7 Szczytów 2014 w ramach DFBG. Przy czym 10k to nadal kilka razy mniej, a i ryzyko o tyle większe, że to była jedyna nagroda pieniężna i drugi nie dostawał już nic.miroszach pisze:Wieńczysław pisze:Pamiętam, że raz była bardzo duża nagroda chyba 10 albo 20 tyś zł za bieg na dystansie coś koło 200km. Nie wiem czy to nie było przypadkiem BUT w 2014r, może w 2015. Wygrał wtedy Paweł Dybek, ale tylko dlatego że Bartosz Gorczyca zapłacił frycowe na długim ultra. Aż do chyba 140 km miał przewagę ponad 2 godzinną. niestety nie był w stanie dłużej biec i wycofał się z rywalizacji.
- Logadin
- Zaprawiony W Bojach
tkobos - graty za wygranie dystansu 64km!