Rekordy

...czyli wszystko co nie zmieściło się w innych działach a ma związek z bieganiem lub sportem.
Awatar użytkownika
Sophie
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

na sfd jeden z forumowiczow pobił niedawno rekord Guinessa w ilosci spiec brzucha w ciagu godziny
z ciekawosci zajrzalam do Ksiegi i wycztalam taka informacje:
najwiecej maratonow ukonczyl Sy Mah, ktory przez 22 lata ukonczyl 524 maratony, kazdy w czasie nie dluzszym niz 3,5h

ciakawa jestem kto wsrod forumowiczow ukonczyl najwiecej maratonow?
"...w ich oczach byla bowiem absolutna niewiedza świata. Sto razy chcial wyjść zza pulpitu i udusic panienki..."
PKO
Awatar użytkownika
Karola
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A może dla niektórych od ilości ważniejsza jest jakość? :)
Awatar użytkownika
Sophie
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

w to nie watpie i chyba sama do takiej grupy sie zaliczam (choc maratonow nie biegam [jeszcze])
ale idac za podzialem, ktory kiedys wprowadzil Fredzio, oprocz zyciowkowiczow, sa tez biegacze, ktorzy chca zaliczyc jak najwieksza ilosc biegow
i taks ie wlasnie zastanawiam ile wynosi rekord biegania.pl
"...w ich oczach byla bowiem absolutna niewiedza świata. Sto razy chcial wyjść zza pulpitu i udusic panienki..."
Awatar użytkownika
wojtek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 30:59
Życiówka w maratonie: 2:18
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Do dzisiaj nie wiem ile maratonow przebieglem . Na pewno wiecej niz 10 a mniej niz 20 .
Dla mnie maraton jest czyms w rodzaju skoku wzwyz . Za kazdym nastepnym chcialem zaliczyc wyzszy pulap .
Articles in English:
http://www.examiner.com/atlanta-sports-gear-in-atlanta/wojtek-wysocki

Looking back:
http://bieganie.pl/?cat=37

Jutup: http://www.youtube.com/user/wojtek1425/videos?view=0
Awatar użytkownika
Karola
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Znam osoby które za cel postawiły sobie przebiegnięcie po prostu wszystkich maratonów w Polsce.
Tedi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja narazie ani jednego:(, ale mam w planie przebiec przynajmniej jeden w następnym sezonie. A jak już przebiegne 1, to następne polecą, o ile to przeżyje.....
Tedi
gg:5688977
[url=http://www.czarnogrod.prv.pl/][b]Czarnogród- przystań każdego wojownika......[/b][/url]
kledzik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from Sophie on 2:21 pm on June 16, 2003
najwiecej maratonow ukonczyl Sy Mah, ktory przez 22 lata ukonczyl 524 maratony, kazdy w czasie nie dluzszym niz 3,5h

Wynik Sy Mah'a nie jest rekordowy. Pozwole sobie przypomniec co napisalem na forum ok. miesiaca temu:

"Nigdy wiecej! Jakze czesto slychac te slowa po ukonczeniu pierwszego maratonu. Niezwykle szybko zapomina sie jednak o takich obietnicach. Po pierwszym, przychodzi drugi, trzeci i kolejne - walczymy o nowe rekordy zyciowe. Jednak nie wszyscy. W Niemczech jest liczna grupa zbieraczy maratonow. Kolekcjonuja je oni tak jak inni znaczki pocztowe. Hamburski lekarz Christian Hottas stoi na czele stworzonego przez siebie 100 Marathon Club Deutschland. Jak sama nazwa wskazuje warunkiem czlonkowstwa jest ukonczenie min. 100 maratonow. Nikt nie ma watpliwosci, ze pan doktor zasluzenie sprawuje funkcje przewodniczacego. W samym tylko ubieglym roku przebiegl on 137 maratonow! Swiatowym rekordzista jest jednak inny mieszkaniec Hamburga Horst Preisler, ktory do poczatku kwietnia biezacego roku przebiegl 1168 maratony! Nieco dziwaczna jest inna niemiecka innicjatywa 60 maratonow w godzine. Biegacz chcacy otrzymac odpowiedni certyfikat, musi ukonczyc 60 maratonow. Odstep miedzy kazdym z koncowych czasow musi wynosic 1 minute, tzn. np. 03:00, 03:01, 03:02 ... itd, az do 03:59. Dotychczas wydano 39 stosownych certyfikatow. "

kledzik
Awatar użytkownika
krzycho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from kledzik on 3:10 pm on June 16, 2003
Hamburski lekarz Christian Hottas stoi na czele stworzonego przez siebie 100 Marathon Club Deutschland. Jak sama nazwa wskazuje warunkiem czlonkowstwa jest ukonczenie min. 100 maratonow. Nikt nie ma watpliwosci, ze pan doktor zasluzenie sprawuje funkcje przewodniczacego. W samym tylko ubieglym roku przebiegl on 137 maratonow!
Maraton co trzy dni??? :o
[i]i taaak warrrto żyć[/i]
k
kledzik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zgadza sie, to nie chochlik, maraton co trzy dni. Autor artykulu w jednym z niemieckich pism dla biegaczy, z ktorego zaczerpnalem te informacje, podkreslal glownie klopoty loggistyczne zwiazane z tym rekordem.

kledzik
Awatar użytkownika
Sophie
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

WOW! 1167!!! nie wyobrazam sobie tego!
(ja cytowalam za ksiega rekordow Guinessa, ale moze tam znaczneie mialo, to ze kazdy z tych maratonow zostal przebiegniety w czasie ponizej 3,5h?)
Awatar użytkownika
krzycho
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from kledzik on 3:23 pm on June 16, 2003
Zgadza sie, to nie chochlik, maraton co trzy dni. Autor artykulu w jednym z niemieckich pism dla biegaczy, z ktorego zaczerpnalem te informacje, podkreslal glownie klopoty loggistyczne zwiazane z tym rekordem.

kledzik
Ciekaw jestem jeszcze, jakie czasy robi pan doktor? Chyba spora część tych maratonów marszobiegiem?
[i]i taaak warrrto żyć[/i]
k
Awatar użytkownika
Pit
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ponieważ jakoś Sophie nie udało się nas namówić na licytowanie. Tylko Wojtek podał ale nieprecyzyjnie to ja rzucę swoje do przelicytowania bo tez jestem ciekaw jak to u nas wyglada:
Przebiegłem 7 maratonów z tego 5 poniżej 4 godzin, 3 poniżej 3,5 godziny. Rozpietość 4.10 do 3.13
biec goniąc marzenia
[url=http://www.sbbp.pl][b]SBBP.PL[/b][/url]
kledzik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from krzycho on 3:28 pm on June 16, 2003
Quote: from kledzik on 3:23 pm on June 16, 2003

kledzik
Ciekaw jestem jeszcze, jakie czasy robi pan doktor? Chyba spora część tych maratonów marszobiegiem?
Niekoniecznie. Czytales o BIEGU TRANSEUROPEJSKIM ? Uczestnicy biegna 5100 km ze srednim tepem ok 6 min/km.

kledzik
Awatar użytkownika
Dawidek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie licytuję bo już nie mam szans - mam 6 maratonów ( z tego 3 w tym roku ) w czasach 3:08 - 3:44
[i]Chłopcy się męczą i nużą, chwieją się słabnąc młodzieńcy, lecz ci, co zaufali Panu, odzyskują siły, otrzymują skrzydła jak orły: biegną bez zmęczenia, bez znużenia idą.[/i]
                                   ( Iz 40, 30-31 )
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Przebiegłem 13 maratonów z czego większość w okolicach 3.5h ;-) Połowa w polsce połowa w innych państwach Europy...
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ