Jak sobie radzicie z wymogiem zaświadczenia od lekarza?
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Jak sobie radzicie z wymogiem zaświadczenia od lekarza we Francji? Znajoma jedzie na bieg we Francji i zorientowała się, że przy jej nazwisku jest: Manque certificat médical ou licence.
To musi być jakieś tłumaczone zaświadczenie? Jest jakiś może we Francji na to patent?
To musi być jakieś tłumaczone zaświadczenie? Jest jakiś może we Francji na to patent?
- Logadin
- Zaprawiony W Bojach
A to nie wystarczą zwykłe badania i zaświadczenie od lekarza sportowego? To może być nawet szablon, który udostępnia bieg w ich języku.
Jak ja co roku robię badania i zaśw. na ultra to drukuję to co udostępniają (UTMB/LUT/GUT), lekarz wypełnia i tyle. Czy to pisemko po angielsku/francusku/włosku nie ma znaczenia, bo i tak chodzi o wpisanie podstawowywch danych.
Jak ja co roku robię badania i zaśw. na ultra to drukuję to co udostępniają (UTMB/LUT/GUT), lekarz wypełnia i tyle. Czy to pisemko po angielsku/francusku/włosku nie ma znaczenia, bo i tak chodzi o wpisanie podstawowywch danych.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Dzięki, choć obawiam się, że trochę sie za późno zorientowała. Zaraz wyjeżdża.
- Logadin
- Zaprawiony W Bojach
Da radę - nawet w tym samym dniu. Dzwonisz do Carolina Medical Center tego przy stadionie Skry, 200-250zł (już nie pamiętam) badania (podstawa + echo serca) i w pakiecie lekarz sportowy i podpisanie papierka.
Mi rok temu zajęło to chwilkę (dzwoniłem koło 12 się umówić, wizyta na 14:30, całość 30min). Po 15 miałem już w rękach papier od lekarza na zawody.
Mi rok temu zajęło to chwilkę (dzwoniłem koło 12 się umówić, wizyta na 14:30, całość 30min). Po 15 miałem już w rękach papier od lekarza na zawody.
- rubin
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Organizatorzy zwykle mają swoje druki, ja takie papiery załatwiałam przed zawodami w Andorze u lekarza pierwszego kontaktu. Zaświadczenie stwierdza brak przeciwwskazań medycznych do udziału w określonych zawodach.
-
- Zaprawiony W Bojach
Startowaliśmy w tym roku we Francji. Wzór zaświadczenia ze strony organizatora zmodyfikowaliśmy dodając tłumaczenie na polski. Lekarz rodzinny wypisał, podpisał i poszło
Zastanawiam się nad licencją, czy wydruk ze strony PZLA wystarcza.
Zastanawiam się nad licencją, czy wydruk ze strony PZLA wystarcza.
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 3 dni
- Życiówka w maratonie: 3 tygodnie
Mam w rodzinie lekarza. Psychiatrę.
Lekarz ten ma pieczątkę z napisem "lekarz medycyny" i z odpowiednim numerem lekarza. Gdy trzeba, to po prostu proszę i się uśmiecham.
Dwa francuskie biegi przyjęły bez żadnego "ale" zaświadczenie podpisane na ich formularzu i przyozdobione wyżej wspomnianą pieczątką.
EDIT: przypomniało mi się, że dawno temu startowałem w jeszcze jednym francuskim biegu, "zbadał mnie" wtedy znajomy chirurg i na formularzu organizatora biegu postawił podobną do opisanej wyżej pieczątkę. Bez problemu przeszło.
Lekarz ten ma pieczątkę z napisem "lekarz medycyny" i z odpowiednim numerem lekarza. Gdy trzeba, to po prostu proszę i się uśmiecham.
Dwa francuskie biegi przyjęły bez żadnego "ale" zaświadczenie podpisane na ich formularzu i przyozdobione wyżej wspomnianą pieczątką.
EDIT: przypomniało mi się, że dawno temu startowałem w jeszcze jednym francuskim biegu, "zbadał mnie" wtedy znajomy chirurg i na formularzu organizatora biegu postawił podobną do opisanej wyżej pieczątkę. Bez problemu przeszło.
- Arti
- Zaprawiony W Bojach
Warto aby przeczytała regulamin ponieważ często zawiera on druk zaświadczenia medycznego najczęściej w j. angielskim który lekarz polski podpisuję i podbija pieczątka.
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
- jarjan
- Zaprawiony W Bojach
oj, drogo wychodzą, nie stać cię!Hiron3 pisze:Witam. Od jakiegoś czasu planuję założyć swój gabinet lekarski i chciałbym się was zapytać, jakie informacje powinny zawierać pieczątki? Oraz ile wychodzą koszty takiej pieczęci? I czy trzeba gdzieś zarejestrować fakt wykonania takiej? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
proponuję, żebyś "od jakiegoś czasu" "zaplanował" znaleźć jakąkolwiek robotę.
Biegam, więc jestem. :)
pozdrawiam
Jarosław
pozdrawiam
Jarosław
- Skoor
- Zaprawiony W Bojach
DobreHiron3 pisze:Witam. Od jakiegoś czasu planuję założyć swój gabinet lekarski i chciałbym się was zapytać, jakie informacje powinny zawierać pieczątki? Oraz ile wychodzą koszty takiej pieczęci? I czy trzeba gdzieś zarejestrować fakt wykonania takiej? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
- rachwal
- Zaprawiony W Bojach
Kiedyś dzwoniłem do prywaciarza i taki zwykły lekarz w ich przychodni nie mógł mi podbić takiego zaświadczenia "bo przepisy", "bo odpowiedzialność", a lekarz stricte sportowy we Wro ma kolejki (chyba to było liczone w tygodniach!) jakby cały naród sport uprawiałmam_platfusa pisze:Mam w rodzinie lekarza. Psychiatrę.