Skąd ta ironia? Czy ktoś coś takiego sugerował?cichy70 pisze:jasne, najgorszy start lepszy niż najlepszy trening.
Siedlak vs. Maraton 2:55
Moderator: infernal
- sebbor
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:38
- Życiówka w maratonie: 2:38
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
nie, stwierdzenie faktu. ja tak uważam, gdzie tu ironia??? jeżeli tak to odczytałes to niepotrzebnie.
"jasne" znaczy zgadzam się z Tobą, ale fakt, mogło być to mało czytelne i brzmieć ironicznie. moja kulpa.
"jasne" znaczy zgadzam się z Tobą, ale fakt, mogło być to mało czytelne i brzmieć ironicznie. moja kulpa.
komenty : viewtopic.php?f=28&t=64974
- sebbor
- Zaprawiony W Bojach
aaa czyli to było dosłownie, to nie zczaiłemcichy70 pisze:nie, stwierdzenie faktu. ja tak uważam, gdzie tu ironia??? jeżeli tak to odczytałes to niepotrzebnie.
Bo w sumie to ja się zastanawiam czy ta teza jest dobra zawsze. Z jednej strony rozumiem o co chodzi, bo na treningu nigdy nie wejdziemy na poziom z zawodów, szczególnie jeśli chodzi o sferę psyche i doświadczenie ze startów, a nawet czasem dostanie nauczki, jest bezcenne. Jednak w przypadku jakichś startów na siłę, nieprzemyślanych, nadmiarowych przede wszystkim głupio zawalonych to można się zastanawiać czy mądry trening nie byłby lepszy
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:59
- Życiówka w maratonie: 2:59:13
Nigdy się nad tym nie zastanawiałem czemu nie daje mi startów kontrolnych. Jak się dowiem od razu przekażę.
Jak zaczynalismy współpracę musiałem określić jaki dystans mnie interesuje. Jeden konkretny.
Powiedziałem, że maraton mimo że szybsze bieganie lepiej mi wychodzi.
Jak zaczynalismy współpracę musiałem określić jaki dystans mnie interesuje. Jeden konkretny.
Powiedziałem, że maraton mimo że szybsze bieganie lepiej mi wychodzi.
viewtopic.php?f=28&t=58398 Komentarze
- cichy70
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Sebbor ja zawsze zakładam, że dyskutuje z inteligentnym. Więc nie mówimy o startach na siłę i mus bo to poza wszelką krytyka, ale takie wiesz kontrolne typu A/B co dwa trzy miesiące są uważam, może nie to, że potrzebne - ale przydatne na pewno.
Ostatnio zmieniony 10 cze 2019, 21:56 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
komenty : viewtopic.php?f=28&t=64974
Ale rozmawiamy o konkretnej osobie , a nie ogólnikowo. Zgadzam się że pójście w 2 stronę było by gorsze , ale w przypadku Siedlaka gdzie start docelowy ma w Październiku 1 HM między tym startem na pewno by mu nie przeszkodził a na pewno pomógł pod wieloma aspektami.
- sebbor
- Zaprawiony W Bojach
To przepraszam, że położyłem twoje założenia...cichy70 pisze:Sebbor ja zawsze zakładam, że dyskutuje z inteligentnym. Więc nie mówimy o startach na siłę i mus bo to poza wszelką krytyka, ale takie wiesz kontrolne typu A/B co dwa trzy miesiące są uważam, może nie to, że potrzebne - ale przydatne na pewno.
Padła ogólna teza, więc pozwoliłem sobie poteoretyzować, popłynąć, i nie zgodzić się z jej ogólnym brzmieniem, mimo że jako hasło brzmi całkiem nieźle. Ja wiem, że gadając sobie tu wśród kumatych niektóre rzeczy rozumie się same przez się i oczywistości nie trzeba tłumaczyć, ale nie widzę też niczego złego, żeby czasami takie dygresje, czysto teoretyczne, "od czapy", ale jednak w moim odczuciu trafne, wtrącić.
I też żeby była jasność, ja nie jestem przeciwnikiem startów kontrolnych!! Jestem zwolennikiem i uważam, że potrzebne. Bo czasami u progu formy można przy okazji fajny wynik zrobić na krótszym dystansie.
I kończąc ten offtop - Siedlak to co z tymi twoimi kontrolnymi? Czemu NIE?
-
- Zaprawiony W Bojach
Wysłałem sms z pytaniem do kierownika. Czekam na jakąś interakcjęsebbor pisze:To przepraszam, że położyłem twoje założenia...cichy70 pisze:Sebbor ja zawsze zakładam, że dyskutuje z inteligentnym. Więc nie mówimy o startach na siłę i mus bo to poza wszelką krytyka, ale takie wiesz kontrolne typu A/B co dwa trzy miesiące są uważam, może nie to, że potrzebne - ale przydatne na pewno.
Padła ogólna teza, więc pozwoliłem sobie poteoretyzować, popłynąć, i nie zgodzić się z jej ogólnym brzmieniem, mimo że jako hasło brzmi całkiem nieźle. Ja wiem, że gadając sobie tu wśród kumatych niektóre rzeczy rozumie się same przez się i oczywistości nie trzeba tłumaczyć, ale nie widzę też niczego złego, żeby czasami takie dygresje, czysto teoretyczne, "od czapy", ale jednak w moim odczuciu trafne, wtrącić.
I też żeby była jasność, ja nie jestem przeciwnikiem startów kontrolnych!! Jestem zwolennikiem i uważam, że potrzebne. Bo czasami u progu formy można przy okazji fajny wynik zrobić na krótszym dystansie.
I kończąc ten offtop - Siedlak to co z tymi twoimi kontrolnymi? Czemu NIE?
-
- Zaprawiony W Bojach
Mam odpowiedź. Przyszła w kilku krótkich sms. Cytuję:
- mam to w dupie
- chce zobaczyć że twoje ciało ogarnia trening
- dla mnie jedynym sensownym biegiem kontrolnym przed maratonem jest maraton
- mam to w dupie
- sebbor
- Zaprawiony W Bojach
pierwszy podpunkt chyba już na wstępie najwięcej wyjaśnia
- keiw
- Zaprawiony W Bojach
Twój trener nie czyta tego forum?
Mój Blog "Luźne wpisy"
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
Mój Blog "Luźne wpisy" - Komentarze
Zrzucone w biegu kilogramy, cierpliwie czekają w lodówce.
-
- Zaprawiony W Bojach
Nie czyta. On jest trochę inny
Jak się dobrze zastanowić to jednak będę miał bieg kontrolny w tym roku.
24 listopada biegnę 10km więc biegiem kontrolnym będzie ... maraton 20 października.
No i wszystko gra i buczy
Jak się dobrze zastanowić to jednak będę miał bieg kontrolny w tym roku.
24 listopada biegnę 10km więc biegiem kontrolnym będzie ... maraton 20 października.
No i wszystko gra i buczy
- jacekww
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:27
- Życiówka w maratonie: 3:53:44
Oprócz Ciebie kogoś jeszcze trenuje?Siedlak1975 pisze:Mam odpowiedź. Przyszła w kilku krótkich sms. Cytuję:
- mam to w dupie
Blog - http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=27&t=55203
Komentarze - http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=28&t=55204
Biegam swoje, co nabiegam to moje.
Komentarze - http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php?f=28&t=55204
Biegam swoje, co nabiegam to moje.
Taki HM miał by duże znaczenie psychologiczne , gdybyś pobiegł go dobrze, łatwiej by Ci się biegło M na 3.10 bo wiedział byś że jesteś na to gotowy. Na podstawie HM wiedział byś na czym stoisz a to bardzo dużo.